Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelliye yapamayacağı iş veren kurumu nereye şikayet ederim?
Faruk33 Raporunuzda şu işlerde çalışabilir ya da ayakta çalışamaz ya da ağır efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir gibi ibareler mevcut mu? Bu ibareli raporunuz var ise (böyle bir raporunu yoksa almaya çalışın) kurum amirinize tebliğ ederek bu işlerin engelinizi artırdığını sağlığınızı olumsuz etkilediğini belirterek daha uygun iş verilmesini talep edin. Ayrıca yönetmeliğe göre 20.08.2004 tarih ve 2004/7754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılan Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik 16.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Anılan Yönetmeliğin 25 inci maddesinde "Belirli bir mesleği olan engelilerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan engelliler, engel durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Engelliler, engel durumlarını arttırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar." denilmektedir.
Kurum amiriniz sizi takmaz ve sen bunları yapacaksın derse bu sefer bir dilekçe ile başvurun ve dilekçenizin kayda girilmesini talep edin ve mutlaka o dilekçenin fotokopisini de alın. Dilekçeden de sonuç çıkmaması durumunda bir üst makama kurumunuza verdiğiniz dilekçeyi ek olarak ekleyerek şikayet dilekçenizi verin. Dilekçelerde mutlaka silsile yolunu takip edin yani mesela bir okulda görevlisiniz ama direk milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verilmez önce kurumunuza sonra il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne sonra valiliğe.
Ancak söylediğim gibi siz kurum amirinizle bir görüşün inat ederse ilgili yönetmeliği göstererek ve raporunuzu da ekleyerek engelinize uygun işler verilmesini talep edin duruma göre sonrasında şikayet edersiniz.
Yalniz arkadasim isim rahat olsun diye ayakta duramaz gurultude calisamazdiye surekli bi kagit gotururseň bundan sonraki hayatinda is bulaman benim onerim patronla konus anlat ona