Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyi engelli yapan engelli bakışlar mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim ayagımda kaslarda çekmeden dolayı sol ayakta aksama var mesela çıkıyorum gezmeye ah ah vah vah yazık veya engelli bakışlar bizleri daha çok etkiliyor ve eve kapanmaya mahkum ediyorlar ne var yani bakıpta acımanın inanın varya şunu söyleyim doktor gez dolaş kaslarını açman gerek dedi inanın böyle engelli bakışlar yüzünde evden çıkmak istemiyorum:(

sırf bu bakıslar yüzünden elim cebimde geziyorum yaz tatilinde ise sürekli yanımda elimin üstünü örtmek için gömlek vardır engelim işime engel oluyormu? hayır yada kimseye bi zararı varmı? hayır..Bu yüzden iyice sogudum insanlardan Adam fawer empatideki karakter gibi oldum sabah bankalar falan acıldıgına işimi yapmaya gidiyorum :S

engelinizden neden bukadar utanıyosunuz?baksınlar nolcakki?banada bakıyolar ama umursamıyorum bile.sadece bazıları çok görmemiş bakıyor.bu da insanların cahilliğinden.bir insan engelli olmasada uzun süre kendisine bakılsa rahatsızlık duyar.orası öyle.ben elimi saklamadığım halde bazı velilerim sakladığımı düşünmüş.öğrencimden duydum ve çok şaşırdım :) oysaki kapı tam açılmıyor sınıfın darlığından.bunu böyle yorumlamışlar.engelli olmanın utanılacak bişey olduğunu düşüen cahiller var malesefte,onlar o zihniyette diye biz de onlar gibi düşünmeyelim....

İnsanların bakma sebebi çok farklı da olabilir ki .. Ne düşünceyle baktığını bilemezsiniz belki dua ediyor içinden..Ben gördüğüm tüm hastalar için Allah acil şifalarını versin birsürü hastalık var vs. gibi şeyler söylüyorum fakat sizin bu düşüncelerinizi okudukça hasta birini gördüğümde karşımdaki çekinecek rahatsız olacak diye bakmaya bile çekiniyorum.. Engelliyim evet ve bir sürü hastalığım var sadece elimde kolumda bir şey yok ne varsa vermiş Allah tabi ki binlerce kez şükür hala seviyorum hayatı..Yaşadığım Şehir küçük bir yer bakmasalar bile isim olarak biliniyorum engelli olarak ve hiç de çekinmedim şimdiye kadar..Gezip dolaşacaksam millet ne düşünür diye niye düşünüyim ki ? Herkes kendi yaşamına bakmıyor mu ? Sen de kendi yaşamına bak gez eğlen ..

Bu zihniyeti hiç anlayamıyorum hatta sinir oluyorum.. Varolmayan bir şeyi konuşup düşünmüyo karşıdaki bizleri gördüğünde belki dua ediyo belki haline şükrediyo belki çok daha farklı ama bu benim yaşama biçimimi neden etkilesin ki? Arkamdan Kötü kadın vs. diye atmıyo olan bir şeyi düşünüyo varsın düşünsün yani düşünmese sanki engelli olmuyo muyum? Hayatımı yaşayabildiğim en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum ne kadar mutlu olabileceksem daha fazlasını yapmaya çalışıyorum ve milletin tek bir söylediği yada düşündüğü umrumda bile değil.. Onların düşünceleriyle uğraşacak vaktim yok.. Onlar da en fazla 1 dakika düşünür zaten..

arkadaşlar affınıza sıgınarak yazdım özür dilerim eger incittiysem hakkınızı helal edin,ben gerçekleri yazdım dua etse keşke tamam amenna yürüyosun ah ah vah vah yazık demeleri insanı üzüyor halime binlerce şükür sadece aksaklık rabbime şükür ediyorum ama engelli bakışlar sözler rahatsız edici..

Engelliyi engelli yapan bizzat kendisidir.

başkalarının bakışları ileri derecede rahatsız ediyorsa devlet hastanelerinin psikiyatri bölümünden ücretsiz destek alabilirsin.

Estafurullah Özre kesinlikle gerek yok .. Siz düşüncelerinizi rahatsızlığınızı belirtmişsiniz biz de düşüncelerimizi belirtiyoruz..Kendini sıkmamalısın .. Herhangi bi hastalığı olmayıp çirkin,güzel,seksi,açık saçık giyinmiş yada aşırı kapalı giyinmiş,emo tarzı giyinmiş,yada kendince bir tarz yaratmış yada boyu kısa yada sırık gibi uzun hiç farketmez bunlara da afedersiniz ama mal gibi bakmıyorlar mı? Yada her hareketlerinde sağlıklı olanlar da millet ne der düşüncesinde .. Milletin derdini düşünürsek ohooo .. Ağızları torba değil ki büzesin diye deyim vardı sırf bunun için :) Allah göz vermiş bırak baksınlar niyetleri de kendi aleyhine yada lehine olarak geri dönecektir mutlaka..

Allah herkese sabır-derman versin.. Acil şifalar dilerim..

bir arkadaşımız ENGELİMDEN UTANMIYORUM diye bir başlık açmıştı geçen gün.sana orayı okumanı tavsiye ediyorum :)ah vah yazık diyenleride boşuna kafaya takma.sen üzülsende o insanlar değişmicek.ülkemizdeki eğitim seviyesi arttığı zaman bu sorunlarda kalkar diye düşünüyorum.bu da uzun yıllar alacak demektir :)))

arkadaşlar bende kifoskolyozum ve dışarı çıktığımda aynı bakışlaradn bende nasibimi alıyorum.ma bu benim dışarı çıkma ve insanlarala iletişim kurma hakkımı neden eliöden alsın bende bu toplumun bir ferdi değilmiyim.Arkadaşlarım unutmayalım engel bedende değil beyindedir

slm arkadaşlar çok sagolun dersteginiz için allah razı olsun,ya ben şükürler olsun namazıma gidip kılıp gelebiliyorum ani bi kas sıkışması oluyo buda etraftaki bakışlardan kaynaklanıyo hatta ayagımda aksama yok denecek kadar az ama yabancı bi topluma girdigimde kasılma oluyor ister istemez yürüyüşümde bozuluyor,başımdan geçen bi olayı anlatayım ben bi özel egitim kurumunda lise bölümünde kantin çalıştırıyordum genel müdürlük deki çay işlerine bakan izine ayrıldı genel müdür aradı okadar adamın içinden ugur sen buraya gel mecbur tamam efendim dedim,orasıki sabah 8 den akşam 5 e kadar oturma yok çay su evrak getir götür,neyse ilk gün baya zorlandım personele yabancıyım ayagımda aksama var kendimi daha çok kasıyorum bi kaç gün geçti ortama alıştım bi gün genel muhasebe ugur burdaki tempodan ayagın açıldı düzeldin ilk gün ki gibi deilsin dedi:D o orda bi moral oldu allah razı olsun sizden de ondan da uzun lafın kısası yabancı ortam oldugundan kendimi kasıyordum o yüzden ayagım aksak görünüyordu yani ortama ısınınca unutup gidiyosun ayagımdı kafamdı takıntı olmuyor aslında benimki pskolojikmi arkadaşlar bu anlattıgıma göre

Herkes birer engelli adayıdır. Heran her şey olabilir. Herşeye rağmen mutluyum huzuruyum elhamdulillah... Rabbim yar ve yardımcımız olsun. :)

niye bu kadar ciddiye alıyorsunki dışardaki insanları zaten hayatımız bu kadar zorken birde dışardaki zavallıları ekleme kendi sırtına.

"söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil bu çektiğim alamı bir ben bir Allah'ım bilir"

"KENDİNE" Değer ver ve "GÖNLÜNÜ" Olgunlaştır.. Çünkü Sen "BEDENİNLE" Değil,Ruhunla "İNSANSIN"...

Bunu ilke edin ve unutma en büyük engel kişilik bozukluğudur. Elbet bir gün öleceğiz ve arkanda seni hatırlayacakları güzel işler bırak. Örneğin; yeteneğini keşvet ve onla ilgili çalış.

İnadına çık onlar yontulmamış kazma sapları... :) Herkes kendine baksın. Aldırış etme sakın. Bu hayatta herkesin herşeyi yapmaya hakkı var.
Kendine iyi davran! İyi Bayramlar... :):):)

allah razı olsun hepinizden çok sagolun,allahıma bi şükürler olsun çevremde çok sevilen birisim bi çarşı yada bakkala çıkayım bi arkadaşla eve gelene kadar yarım saat geçer abartısız bakkal 10 dk yol,ya ben aslında bu konuda psikolojik olarak etkileniyorum bi psikologa danışsam diyorum bi topluma yada bi bakan oldumu ani kas sıkışması oluyor yürümem bozuluyor desem destek olurlar heralde bi sakinleştirici en azından destek olur bana ilaç:D

bende engeliyim ve tek kanedyenle yürüyurum daha önceleri bende bakışlardan rahatsız oluyurdum .ama şimdi hiç takmıyurum bana bakan bakışlara aynen bakıyurum .ne utanacam kötü bakışlaından dolayı gezmeyecekmiyim evemi kapanacam her zaman dışarı çıktığımda allahıma binlerce şükrediyurum .allahım ne mutlu sanaki çıkıp gezebiliyurum ama eskisi gibide olmasa yinede geziyurum.utanılacak birileri varsa kötü bakan bakışlı insanlardır .biz engeliler değiliz

Engelliyi engelli yapan kendisiyle barışık olmamasıdır.

sonbahar.44;

Sevgili arkadaş; bu üzüntü -dertlenme biraz da kendin büyüttüğün bir sorun olabilir .bulunduğun yerin sosyo-ekonomik ve kültürel durumu geri ise bu sorunlar yaşanıyor .eğer ki,bulunduğun yer biraz daha dış dünyaya açık kültürel gelişimini tamamlamışsa insanlara ,engeli ile değil,insani yönü ile bakıyorlar .Bir çok anadolu ilinde bulundum .Ama yıllarca da sahil kentlerinde yaşiadım .Dünyanın her ülkesinden her renk ,ve her türlü engelli ile karşılaşıyoruz ,turist olarak geliyorlar .tabii ki;ekonomik ve eğitim olarak biraz daha gelişmiş oldukları için ,eşlerini ,çocuklarını ya da arkadaşlarını tekerlekli sandalya da gezdirmekten yüksünmüyorlar.
Biz de ise halen çarşı-pazarda ya da iş de elindeki yükü kadının sırtına yükleyip ,elini kıçının üstünde bağlayıp kasıla kasıla giden adamlar varken ,toplu içinde halen (Muhtemelen krarısının ismini unutmuş-şaka değil var öyleleri) karılarına ''len avrat ''diye hitap eden hödükler varken ,insanlık öğrenememiş kişiler hep var olacaktır ...o kişiler de engelli birini gördükleri zaman hilkat garibesi görmüş gibi oluyorlar . Hiç aldırış etmeyeceksin. ..
Benim kayınpederim bile hayatında hiç okula gitmemiş .ilkokul 100 mt..lise 400 mt yakınında iken,ibrahim tatlıses hayranı ve hemşerisi bir hödük..Ben ve eşim engelli diye bizi küçümsemeye kalktı.aldığım maaşı benden istedi yani sürekli hesabına ...aklından şu geçiyordu ....kız engelli olduğuna göre ''topal atın alıcısı kör olur '' musibet bir söze aklını dayayarak,bizi yönlendirmeye çalışıyordu .altan aldım olmadı ,üsten aldım tınmadı sonunda öylesine toplum içinde eylemde bulundum ki,madara oldu .Bozdum yani karşılaştığım zaman da hödüklüğünü yüzüne vuruyorum alay ediyorum bozuluyor .Hiç bir baltaya sap olamamış halen kendini kabadayı sanıyor . Bir yanlışını gördüm mü mağara adamı diye uyarıyorum .anlayanlara ..

öncelikle kendinizi oldugunuz gibi kabul etmelisiniz engelinizi kabul ederek engelinizle yaşamayı ögrenmelisiniz insanlar herşeyi söyleyecektir insanların söylediklerine bu kadar takılırsanız hayatınızı yaşayamazsınız size bişey söyleyen insanlar söylediklerini hemen unutacaktır hayatınızı yaşayın.

bakışlardan bende cok rahatsız oluyorum yaaa:((( peşindede bıktıran sorularrrr:((

RAVZA54;

bu tür olaylarla hepimiz karşılaştık halada arşılaşıyoruz ama insan kendiyle barışıksa gerisi fasa fiso bence :eek::eek:

kendimle barışım ama yinede huzursuz oluyor insan

ben gülüp geçiyorum çok abartırlarsa ince telden iltifatı hakaret ediyorum birdaha beni göreler dahi çıtları çıkmıyor :eek::eek:

arkadaşlar benim şahsi düşüncem aslında bu tür sorunlar var genel demeyim herkes takmayın diyor ama ister istmez sorun oluyor düşüncem psikolog destegi olmalı çogu engelli arkadaşlarımız sorun olmaz diye bişe yok var bence takıntı illaki var bu yüzden destek çıkılmalı sosyalleştirilmeli topluma kazandırılmalı psikolojik destekle bu engelli bakışların engelini yenmek lazım bence diyorum

Hayatınızda belki bir daha hiç göremeyeceğiniz biri için kendi hayatınızı karartmak ne kadar doğru?
Çok mu umurlarındasınız?
Ne sanılıyor yani? Günün herhangi bi saati gördü sizi, (engelinize içinden ah vah dediğini farzederek) kahvaltıda, öğle yemeğinde, beş çayında, altın günlerinde akşam yemeğinde, meyveden önce veya sonra dizi izlerken, uyurken, rüyasında, kabuslarında sizi mi sayıklayacak?
bu bir günlük sanılabilirlerdi, biraz daha abartabilirim istenilirse:) torunlar, masal ldfgkfdg, kfdgjdgıf, dflgkfdg larlar lerler gibi gibi..

Ne yani, insanlar gözlerinimi kapasınlar..
A bak engelli geliyor bakma bakma mı desinler birbirlerine?

Dediler diyelim, sonuç? ' ben öcümüyüümm, neden kafasını gözünü çevirdii, neden sırtını döndüüü '

Sonu yok bunun:)

Buna benzer bi başlığı başka bi arkadaş daha açmıştı onun problemide bakışlar ve bakışaçıları idi ona şunu yazmıştım sanada yazayım . .

Bende sağ kol engelliyim şekil itibarı ile sol koluma hiç benzemiyo :)))

Senin okulda karşılaştığın durumla ben defalarca karşılaştım. Belki benim karşılaştıklarım acıma ifadesiyle bakışlar değildi ama caddede sokakta çarşıda gezerken karşımdan gelenlerin gözlerinin kolumda olduğuyla defalarca kez karşılaştım en çok sevdiğim şey ise, onlar koluma bakarken ben onlara bakıyorum ve bi yerden sonra gözgöze geliyoruz işte o an :) bi göz kırpıp gülümseyerek hayırdır ifadesiyle kafa sallıyorum :) kimi zaman o yüzlerindeki şaşkınlık yada farketmiş olmamın verdiği utançla ben utanacağıma onları utandırıyorum sende dene bunu gör bak engelin ne zevkli haale gelecek . .

Bide son zamanlarda hoşuma giden bi his daha yaşıyorum, çarşıda, pazarda, sokakta gezerken engelimden dolayı hemen hemen karşımdan gelen engelimi gören farkeden tüm insanların gözü bende :) ne kadar çekicisin deyip kendimden bi makas alıyorum :)

Üst Alt