Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim ama hiçbir yardım alamıyorum!?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
İyi günler yuzde 45 engelliyim. 5 senedir raporum var. Devletten tek bir ücretsiz İETT kartı aldım. Ailede 4 kişiyiz ev bizimbabam emekli 2000 tlmaas alıyor, annem ablam ben calışmıyoruz. 2 binde kira gelirimiz var. Ne gibi yardımlarından faydalanabilirim.sydvye 5 sene önce 2022 maası için basvurdum onaylanmadı

Bende başvurdum ama kabul etmediler. Nedeni ise raporumda sosyal yardım işaretli olmadığı için. Bazıları olur diyor bazıları olmaz diyor. Ne yapacağımızıda bilmiyoruz.

mistir_spak

sosyal hizmetler bakanlığından , roporunla birlikte engelli kartı başvurusunda bulundunmu.Birde gelir testi yaptırmalısın sağlıktan faydalanmak için.Raporunla sudan %50 indirim telekonikasyondanda ortalama %25 indirim alırsın.

Merhaba kardeşim özür dileyerek konuya müdahil oluyorum . %40 Raporu olanların faydalanması gerekir eğer şartlar oluşmuşsa. Acaba rapor tarihi eski mi ?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aynı hanede yaşayanların gelirlerini sorgulayarak bir gelir testi yapar. Ona istinaden de maaş bağlanıp bağlanmamasına karar verir. Sizin hane geliriniz, maaş bağlanması için gerekli asgari miktarın üzerinde olduğundan maaş bağlamamışlardır. Sağlık için de emekli babanızın sigortanızdan yararlanırsınız, engelli olduğunuz için.
Onun haricinde Başbakanlık Engelli kartına başvurup bu kartın sağladığı imkanlardan yararlanabilirsiniz (müze vb. yerlere ücretsiz giriş gibi). Telefon ve internette indirimli paketlerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca belediyeye su indirimi için başvurabilirsiniz. Açıköğretim Fakültesine ücretsiz olarak kaydolup açıktan üniversite okuyabilirsiniz. Çalışmak isterseniz EKPSS'ye girip engelli memur olarak atanma şansınız olur ya da özelde de engelli personel olarak çalışabilirsiniz (tabii engelinizi bilmediğimden çalışma ile ilgili sadece öneride bulundum).

Rapor kaç yıolında . Sanırım eskiden ne için kullanıcaksanız onun için alınoyrdu. Rapor eski mi yeni mi ?

Ropor sürekli diyor yenilenmesıne gerek yok mantıken..Bakanlık yenile diyor rapor ezıyeti yüzünden bir çok kişi engelli kartından benim gibi vazgeciyor.Bu işler belediyenin parti kolıarıyla engellilere ziyaret kapsamında baklava börek yemeye benzemiyor.Raporu devlet veriyor ama bakanlık senın engelli oldugunu sistemden göremiyor.İski; tapu; telekom görüyor onlarda sorun yok engelli kart olmadanda fotokopiyle bu kurumlarla olan işlerini halledebilirsiniz.

Kira aldıgınız mülk ün rayiç bedeli yüksek oldugu için olabilir aylık gelir e ekleniyor olabilir

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt