Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim, ama statüm engelli değil. Tayin hakkı kullanabilir miyim?

Enginsar

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben normal kpss ile meb'e düz memur olarak atandım yaklaşık 2,5 yıldır çalışmaktayım. Doğuştan mevcut olan engelim var. bugüne kadar engelli raporu alıp engelli haklarından faydalanmayı düşünmemiştim bunun bir çok nedeni var en önemlisi ise benden daha kötü durumda olan engelli arkadaşlarımın önünü ekpss de tıkamak istememem. Çok şükür normal kpss de alanımda derece yaparak meb'e atandım. Şimdi kurumda engellilere tanınan bazı haklardan faydalanmamın bireysel olarak kimseye olumsuz bir etkisi olmayacağını düşündüğüm den, bazı haklardan faydalanmak üzere raporumu almak üzereyim.

Faydalanmak istediğim haklardan ilki tayin hakkı.

Arkadaşlar ben normal kpss ile atandım şimdi raporumu alsam ve resmi olarak engelli olduğumu beyan etsem kurumuma bu tayin hakkından bende faydalanabilir miyim ? Benzer durumu yaşayan oldumu? Bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa mutlu olurum.

Teşekkürler okuduğunuz için.

aynı bnde4 senın gibiyim arkdaşım normal memur oldum ve bu hakkımız varmı bilmiyorum

Cevap evet birakin sizin engelli yada saglam girisinizi 1. Dereceden yakininiz bile engelli olduysa tayin olabiliyorken engelli olan sizken neden olmayasiniz. Mantiken memurken ALLAH korusun ornegin esiniz engelli durumuna dusse onun icin yasanabilecek en guzel yeri secip gidebiliyorken. Siz engelliyken adaylikta kalkmisken sizi engelleyecek bi durum yok bence

"EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Goruldugu uzre engelli kadrosunda ise girmek vs diye bi ayrim gozetilmemis.

Bu hükümden sonra, tüm kurumları kapsayan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik'te, 16 Ağustos tarihi itibariyle değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe eklenen yeni ek madde şu şekildedir:

"MADDE 11- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

Yukarida belirttigim ek madde 3 tum kurumlarin ilgili yonetmeligine eklenmistir.

Açıklama için teşekkürler, mantıken de öyle ama, işgüzar personele denk gelme ihtimalimiz malum yuksek bu ülkede sağlam açıklamalarla karşılarına çıkmak herzaman iyidir. En azından sürec hızlanır.

Kanun ve yönetmeliklerin kapsadığı tüm haklardan faydalanırsınız, engelli-işçi-memur vs vs vs...

erdalakbay

erdal burda %40 raporu olanlar diyor yer degiştirebilir diyor
[FONT=sans-serif]bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.diyor şimdi ben mebte hizmetliyim bu hakkımı kullandım 1 defa..
sınava girip adalet bakanlıgına atansam memleketime tekrar gelebilirmiyim cvp verirsen sevinirim[/FONT]

Bende ayni durumdayim adalete memur atandim mebte hizmetliydim. Mebte kullandim adaletede daha baslayamadik. Bu konuda benim yorumum kurumun degistigi yonunde kullanabilecegimi umit ediyorum. Ama dedigim gibi bu benim yorumum. Bu konuda net bisey soylemek zor lakin hem kurum degistiriyoruz hemde danistay 1 kereyle sinirlandirilmasi hususunu iptal etti kuvvetle muhtemel kullanilir ama yasayip goren cevap verirse daha iyi olur.

Arkadaşlar merhaba bende bu şekildeyim normal kadrodan atandı ama daha sonra 3. dereceden engeli indirimine girdim. Şimdi ise tayin olmak için bildiğiniz tırmalıyorum ve biraz üzgünüm hayal kırılığı gibi geldi bana bu tayin hakkında geçen kurumların kadro durumları kısmı eğer boş kadro yoksa hizmet puanı vs gibi tayinleri engelleyici zorlayıcı kısımları aşamayacaksa bu verilen hak bize nasıl bir fayda sağlayacak ben mi yanlış düşünüyorum engelli vatandaşa tayin müjdesi derken neyi vurguluyordu.

Arkadaşlar ben daha başvurmadım sadece araştırma aşamasındayım 1. durumum engelli durumumdan dolayı 2. olarak yüksek lisansım bitmek üzere doktoraya başlayacağım eğitim sebebiyle ve master yaptığım fakülte bulunduğum şehirde de yok bir kaç ilde var bende kurumumun bulunduğu ilde yapıyorum bu durumu da sebep olarak belirtmek istiyorum çalıştığım kurumda il kadrolarında üst kadrolar net değil kimi 35 kimi 55 kimi 25 yani net değil sizce benim tayinimi nasıl sonuç elde edebilirim.
Yol gösterirseniz çok sevineceğim arkadaşlar.

Üst Alt