Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Eşim başka bir ile KPSS ile atandı. Tayin hakkı var mı?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
-Eşim başka bir ile KPSS ile kadrolu olarak sgk kurumuna atandı.
-Ben yüzde 40 engelli olarak bir devlet kurumunda calısıyorum.
-Engelim ağır engelli ve bakmaya yükümlü DEĞİL.
-Eşimin benım bulunduğum ile gelmesi için ne kadar çalışmışlığı olması gerekiyor yada benimle alakalı gelme durumu var mı.

kenan17

EŞ DURUMU TAYİNİ öncelikli yapılan bi tayindir. Eşinizin atandığı kurumun personel dairesi şubesini arayarak sorabilirsiniz.

genel olarak uygulanan aday memurluğu süresinin dolmuş olmasıdır. bu da 1 yıldır

ENGELİNİZ SEBEBİYLE gelebilmesinin şartları var; Sizin başka bir şehirde tedavinizin mümkün olmadığını veya sizin bakıma muhtaç olduğunuzu gösteren bir rapor

Bu durumda eş durumu yer değişikliği daha kolay görünüyor. Aday memurluğunu tamamlamış olma şartının olup olmadığını direkt ilgili yerlere sorarak öğrenin

Ek Madde 3- İlgili mevzuatına göre alman sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan “bir defadan fazla” ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.

Dipçe: Ben ilk başladığım ilden 3 ay içinde geldim. Maddede fark ettiysen kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın demekte. Birkaç hafta çalışıp tayin olmak istediği ve ilk atandığı kurum arasındaki yöneticilerle görüşüp dilekçe verilip tayin hakkından yararlanılabilir.

@deep_blue85

Atanan eşimin herhangi bir engeli yok
Dediğim gibi benim %40 engelım ve agır engelli değilim
bende memurum eşim benim yanıma gelebilir mi bunu öğrenemk isityorum
cep nonuzu verırsenız watsapdanda yazısabılırız

@Serebralmipalsi
çok teşekkür ederim

varmı baska bir görüş diyecek olan :D

Üst Alt