Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim, eşimin mesaiye kalmama hakkı var mı?

dkmdkm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben % 57 engelliyim ve engelli kadrosundan devlet memuruyum, sorun ise, eşim devlet kurumunda şirket personeli olarak calısıyordu ve devlet kadro verince işci kadrosuna gecdi, ama sabah 8 akşam 10,, 11,12 ye kadar calısıyor ve yeri geliyor 3,4 hafta üst üstte böyle calısıyor bu yasalmıdır ve benden dolayı mesaiye kalmama hakkı varmıdır,şimdiden her bırınıze teşekkur ederım

mrb engelliniz, eşiniz yanında bulunması ve desteğine muhtaç mısınız varsa muhtaclık durumunuz dilekçe yazıp verebilirsiniz kurumunuza

devlet hastanesinde sağlık kurula başvurup el ve ayak problemlerinde dolayı yardıma zarureti gereği kişiye ihtiyacı vardır belge alıp 'İlgili makama' kurumuna dilekçe ekleyip verirseniz kolaylık sağlar diye biliyorum

inşallah ama öyle bi hocaları varkı başlarında adam sadece iş düşünyo calısacaksınız benı ilgilendırmez diyip duruyormuş ve bayan yani bir bayanı sen nasıl hergun sabah 8 gece 2 calısdırabılırsın,

Arkadaşım [FONT='inherit']Yasaya göre günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun [/FONT][FONT='inherit']11 saati aşamıyor. Eşinizin çalışma bilgilerini tam yazarsanız haftada 5 gün mü yoksa 6 gün mü çalışıyor, cumartesi günleri çalışılan bir işyeri mi? ona göre net cevap verebiliriz.[/FONT]

valla eşim öysm kordinatörlükde,, bu 3 hafta, cumartesi pazarda dahil, her gun gece yarısına kadar calısacakmış, başlarındaki hoca calısacaksınız dıye zorluyormuş hep, kız evin yüzünü unuttu, böyle bir vijdansızlık yok yanı, nornalde cumartesi pazar izinli, sabah 8.30 akşam 5.30 ama sınavlardan dolayı üc kişiyi gece gündüz calısdırıyor bu hoca,

yani bunlar haftalık 45 saat ve eger mesaiye kalırlarsa, günde en fazla 11 saat olması lazım dıye bılıyorum bende,ama bunların başında kı, insan görünümlü vişdansız, calısacaksınız işler yetişekec dıyormus, gecen yıne böyle 1 ay calısdırdı ve cuma günü gece 4,de kadar calısdırdı, sabah 7 de burda olcaksınız demiş, bu cuma,da böyle olacak sanırım, böyle bşey özel sektörde yok ya

@dkmdk Açık konuşayım işçi olduğu için(normal çalıştığı saati dışında ki fazla mesai ücreti ve hafta sonu çalışmalarına ödeme alıyorsa) yapa bilecek bir kanuni hakkı malesef yok.

cabbarehlinamus yani sabah 8 gece 11 gece 12 ve hergün hafta sonlarıda dahil bu normalmi arkadaşlar sizce, günde en fazla 11 saat calısdırabılır normalde, ama bunlar 20 saat calısıyo bu normalmi yani sizce
OturanBoğa abicim sendende net bir cvp beklıyorum,lütfen

İşçilerin 4857 sayılı İş Kanununa göre haftalık çalışma saati 45 saattir. 45 saatten sonraki saatleri mesaiye girer. Ya o saatlerin ücretini alır yada çalıştığı süre kadar izin verilir.

Fazla Mesai yapılıp yapılmayacağını müdürü yada amiri bilir. Müdür yasal olmayan iş yapmaz. Normalde Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir. İş yerinin birde zorunlu nedenlerle fazla çalıştırma hakları vardır. Bunuda gözönünde bulundurmak gerek. Kuruma itirazda bulunmayın bence. Geçici bir yoğunluktan kaynaklanıyor. Telafisini yaparlar.

yani 3 hafta hergün günde 16, 17 saat calısması normal öylemi ve buna hafta sonları cumartesi pazar dahil, ve cuma gunlerı aksam 11, 12 değil, gece 3,4 de cıkmaları normal yani, gunde en fazla 11 saat calısdırabilir ama, 11 saat üzerine cıkamaz ama bu başlarındakı hoca, kafası ne zaman eserse o saate kadar calısdırıyor

dkmdkm arkadaşım sen eşinin bakımına ihtiyacın olduğunu belirten raporu eşinin amirine sunacaksın fazla çalışma konusuna o karar verecek, bir de insanlar sana bilgileri ışığında bir şeyler yazıyor sen onlara sarıyorsun okuduğum kadarı ile kimse çalışmalı yada çalışması gerekiyor diye cevap yazmıyor sen bu konuyu en güzeli gideceksin bir avukata danışacaksın o sana gereken bilgiyi verir

dkmdkm
Ağa sen bu işi bence çok kurcalama müdürü iyice gıcık olur ve bir daha huzur vermez taşeron veya kadrolu işçi olman mesaiyiye kalacaksın deniyorsa kalmak zorundasın(mesai ücretini veriyorsa) unutma işçinin hayır deme lüksü yok. ben 15 senedir nelerini yaşadım eşinin bu kısa vaadeli yaşamış olduğu bu yoğunluk 5 yıl sürecek değil ya illa ki üç beş haftaya normale döner eşin zorlansa dahi biraz daha ya sabır desin sabrın sonu selamet olacaktır.

Üst Alt