Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. İşyerimde sigorta girişim nasıl yapılacak?

rand

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

%40 oranında engelliyim. Çalıştığım yer sigorta girişimi yapacak. Daha önce çalıştığım yerde sigorta girişim yapıldıktan sonra vergi indirimi için vergi dairesine gitmiştim ancak tam hatırlayamıyorum işlemi. Bu işlemi tekrar yapmam gerekecek mi?

Birde sormak istediğim sigorta girişim yapılırken normal olarak yapılan sigorta girişinden farklı olarak, erken emeklilikten faydalanmam için iş yerinin sigorta girişinde benim durumum için sigorta girişim yapılırken farkı bir şey yapması gerekecek mi? Ona göre onlara söylemek istiyorum. Sanki bu durumları tam bilmiyorlar gibi.

Teşekkürler.

rand

Eski iş yerinizde çalışırken şahsen defterdarlığa gidip raporunuza karşılık sakatlık indirim hakkı elde etmiş idiyseniz, şimdi işyeri değiştirirken o eskiden elde ettiğimiz vergi indirim hakkını kullanmaya devam edeceksiniz.Yapmanız gereken, defterdarlığa gitmek ve yeni işyerinizde sakatlık indiriminden yararlanabilmek için yazı almak. O yazıyı yeni iş yerinizdeki muhasebe birimi işleme koyar. (aslında bu işleme gerek de yok. elde edilmiş sakatlık indirim hakkınızın olduğunu beyan etmeniz halinde muhasebe bunu işleme koyabilir de)

Engelli statüsünde çalışmaksa ayrı bir konudur. İşkur kaydınız varsa, oradan alacağınız yazıya istinaden iş yeriniz sizi işe alabilir. İşkur kaydı yoksa, raporunuza istinaden sizi engelli statüsünde işe başlatırlar ve sonra onlar bunu sgk ve işkur'a bildirirler.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sabah iş yerim ile konuştuğumda beni normal olarak sigortaya başlatacaklarını benim vergi dairesine gidip vergi indirimi işlemini yapmam gerektiğini belirttiler. O işlemden sonra benim herhangi bir işlem yapmama gerek olmadığını söylediler. Benim sadece kafama takılan sigorta girişinde bilmeden yanlış bir şey yapmaları. Erken emeklilikten faydalanmam için benim sigorta girişimde normal bir sigorta girişi yapmaları ve benim veri indirimi işlemini yapmaları yetecek mi?

rand

Engelli statüsünde çalışıp çalışmamanın vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmayla hiç bir ilgisi yok. Engelli statüsünde olmasanız da defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız varsa erken yaşlılık emekliliği hakkınız vardır. (1 ekim 2008den önce ilk sigortalılığınızın olduğunu ve emekliliğinizin ssk statüsünde olacağını varsayarak yazdım)

Merhabalar,

Benim sigorta girişim yapıldı ancak ben daha önce çalıştığım yerde sigorta girişim yapıldığından sonra vergi dairesine gidip vergi indirimi için dilekçe ile başvuru yapmıştım. Şuan bu yeni sigorta girişi için aynı işlemi yapmama gerek var mı?

Teşekkürler.

rand

Hayır, bir kez vergi indirim hakkı elde etmişseniz defterdarlıktan, o hakkı tüm çalışma yaşamınız süresince kullanabilirsiniz. Yeni iş yerinizden orada çalıştığınıza dair yazı alığ defterdarlığa gidin, onlar da size vergi indirim hakkınızın olduğuna dair yazı versin ve iş yerinize sunun. (Gerçi, bu olmasa da sizin sözünüzle muhasebe vergi indirimi uygulayabilir)

Üst Alt