Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Tayin istedim olumsuz cevap geldi! Şimdi ne yapmayalım?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
- Ben Milli Eğitim Bakanlığında Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışmaktayım. Fiziksel engelliyim 2 koltuk değneği ve yarım protez ( Ortez ) ile ayakta durup gezebiliyorum. Ailemden uzaktayım abimle beraber kalıyorum fakat abimde eş durumundan tayin isteme durumu ortaya çıktı ve bulunduğum ilçede yalnız kaldım. Gelelim asıl konuya;

Ben Devlet Hastanesinden '' Sağlık Durumundan Dolayı Hayatını Yalnız İdame Ettiremez '' yazan durum bildirim raporu aldım ve durumumu anlatan güzel bir dilekçe ile başvurdum. Fakat red geldi 2 sebepten dolayı 1. sebep Devlet hastanesinden değil ya araştırma hastanesi yada üniversite hastanesinden almam gerektiğini 2. ise bulunduğun ilde tedavisi olmayan bir hastalığın olduğunda atama yapılacağını yazan bir cevap ile red aldım. Şimdi ne yapmalıyım tek başıma yaşıyamıyorum yemeğimi yapıp, duşumu alamıyorum, eve su bile alamıyorum sürekli yarım litrelik sulardan alıyorum. Şu an mağdurum ve daha bu mağduriyette yaşayamayacağım bin bir zorluklarla atandığım görevden istifa etmek zorunda kalacağım.

Aynı ibare ile gidip üniversite veya araştırma hastanesinden bir sağlık durumu bildirim raporu mu alayım? Yoksa mahkemeye mi gideyim? Engelliyim, devlet memuruyum, tek başıma yaşayamıyorum doktorlarda söylüyor bunu yani reteden ile görüşme imkanım olsa eminim kendisi bile der yalnız yaşayamazsın diye.

( Bir kere tayin hakkımı kullandım abimin yanına gelerek, annen baban gelsin gibi şeyler de söylemeyin sağlıklı olan ve engellinin ailesine verdiği yükü bilmeyen ve o yükte ezilmeyen herkes aynısını söylüyor ama onların zaten hayatını mahvettim hastanelerde hem maddi hem manevi ki ikisi de işinde gücünde )

Lütfen yanlış anlamayın beni
Biz tercih zamanı geldiğinde her şey memurluk değil
Önce sağlık diyoruz
Eğer tek başına yaşayamayacaksanız
Farklı bir il yazmayın

Sizin düşünceniz ya neresi olursa olsun hemen tayin alırım düşüncesinde tercih yapıyorsunuz ve yanılgıya düşüyorsunuz

Mahkemeye verseniz bile ne diyeceksiniz
Tercih kılavuzunda ve tayin hakkında gerekli her şeyi kabul ederek başvuru yapıyorsunuz
Keşke devlet zorluk çıkarmasa keşke ama sistem böyle ne yazık ki

Bu sistemi bile bile tercih yapıyorsanız
Ne yazık ki katlanacaksınız belli bir zaman
İnşallah yakın zaman da istediğine ulaşırsın

Yeni tercih yapacak arkadaşlarımıza ders olsun bazı yazılanlar
Ben hemen tayin alırım sorun değil deyip
Yaşamayacağınız yeri yaZmayın
Hele tek yaşayamıyorsanız aileniz gelmiyorsa
Çok zorluk çekersiniz

Rabbim yardımcınız olsun güzel haberlerinizi bekliyorum

MEB kendi içinde tayinde pek sıkıntı yapmıyor aslında ama sanırım siz bir kez kullanmışsınız ya o bakımdan sıkıntı da çıkarabilirler umarım işiniz rast gider biraz daha bastırmanız gerekebilir dediğinize göre durumunuz belli zor bir durum..

gokhan2285x
Arkadaşım sen anladığım kadarıyla engellilikden dolayı tayin istememişsin.. Aşağıda yazdığım yazıyı incele ve engellilik durumundan tayin dilekçesi verin sağlık gerekçesinden dolayı tayin istemeyin. Eğer lazım olursa tayin olmuş bir arkadaşın örnek mahkeme kararı da var bende gönderebilirim size..

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliği
Ek 3 üncü maddesi;
"İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

arkadaşım sen var ya en iyisi meb bakanlığa ara onlardan detaylı bilgi al durumu anlat ok hem senin sicil bilgilerinide bakarlar inşş olur

Üst Alt