Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim ve çevremde hiç reel arkadaşım yok hep yalnız mı kalacağım ?

Haticenuur

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaş çevrem ben böyle olduktan sonra bıraktılar beni ve ben arkadaş istiyorum nasıl arkadaş sahibi olabilirim ?

Bu durumdan bir tek siz muzdarip değilsiniz. Direk arkadaşlarımın ağzından duydum ama gülüp geçmekten başka çaremiz de yoktu.

canlarım benim bende engelliyim ama bakınca hiç engelim görünmüyor benimde arkadaşım varmı yok zaten bu dünyada insani kişilik özelliklerini taşıyan çok az olduğu için yok burda arkadaşız napceniz başka arkadaşı

Arkadaşlar birazda bizler öyle algılıyoruz sanıyorum' benim şeker tansiyon ve orta petik engelim mevcut oparatör mesleğim insanlar bizi dışlamıyor birazda biz öğleymiş gibi algılamıyormuyuz insanlarla kaynaşırsak bizlerin de var arkadaşlarımız olucakta birazda bizim elimizde kaynaşmak diye düşünüyorum'
Hilal72 insani kişilik taşıyan az oldugunu söyler iken yanılıyorsunuz Atalarımız nedemiş pars ile imanın kimde oldugu bilinmez demişler insani duyguyu kimin taşıyıp taşımadıgını görsel olarak anlayamayız biraz vijdanlı olmak gerek'

@hilal72 "Reel" konusunu anladığından eminim. Facebooktan Forumdan konuşmak var yüz yüze bir araya gelip hasbıhalde bulunmak var bunlar çok farklı şeyler. Bu durumu sana uzun uzun sayfalar dolusu anlatmak isterim ama belkide anlatamadığımdan dolayıdır anlaşılamamam. Tekerlekli sandalyede isen azda olsa bir yürüyene ihtiyaç duyar insan. Bunu da Engelli olmayan biriyle denediğin zaman bir müddet gelir seninle. Bir abim şöyle derdi ben sana ne kadar dostta olsam ne kadar evimi de açsam bir yere kadar ondan sonra ben seni istemem ağır gelmeye başlarsın ama ailen öyle değildir bir ömür bakar kesinlikle ağır gelmezsin. ister istemez çevrendeki bazı insanlara ağır geldiğin zamanlar oluyor işte. Cümlemi burada noktalayayım yoksa ser'den de vazgeçeceğim galiba.

@aytekincınar Vicdan ah o vicdan ile olan çatışmalar günümüz insanlarının yeni bir Asra sunduğu espriler (Vicdan nerede dediğinde ki kötü yaklaşımlar) önce vicdanın ne olduğunu kavramamız lazım. Şu durum da var aslında bizde yanlış olan Vicdan ve Acıma Duygusunu karıştırma "Bana Acıdığın için Yaklaşıyorsun" gibi kelimeler.

Son düzenleme:
Taha sizi anlıyorum vicdan araştırmaktan ziyade insanın nefsine dur değip insanca davranış gerektiren tavır içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum' bu konu için daha geniş düşünmek gerek oldugunu düşünüyorum' ön yargı bizi hep yanıltmıştı genel hepimizi'

@TahaAY
seni anlıyorum farklı farklı engelliyiz ben de kendi açımdan cevapladım yürüyorum koşuyorum konuşuyorum ama benimde arkadaşım yok çünki arkadaş dediğin hep candır ama şimdiki insanlar hep hart hurt onun için bende artık yalnızlığı tercih ediyorum bizi en iyi bizim gibi olanlar anlar diyerekte ailemiz yanımızda ve destek olduğu sürece arkadaş edinmek için il spor bakanlıkalrın birimlerine başvurabilir engelliler içinde spor faaliyetleri var oraladanda arkadaş olacağımız çok kişi olur

Hilal72 şimdi düzelttiniz üsteki demecinizde insani kişilik özelliklerini dünya genelinde az oldugunu belirtmiştiniz şimdiki öneriniz insani Kilikya özelliklerini taşıyan insanlar oldugunu söylemeniz sevindirici' dedimya ön yargı bizi hep yanıltmıştır' saygılarımla'

Öyle diyorsunuz ama birine gerçekten her şeyiyle kabulleniyosunuz sonra o kişi kendini bulunmaz hint kumaşı saniyo kız milleti degilmisiniz hepiniz aynisiz ben o kız için neler neler yapmazdim ki ailemi bile karsima aldim ama ne yapti beni kovdurdu beni rencide etti
söyleyin ulu bilgeler ben ney eyleyeyim

@aytekincınar
ben hiç bir şeyde düzeltme yapmadım konuyu iki bakış açışından aldım kendim için engelim var ama fiziki engelim yalınzca kolumdaki hakereket kısıtlılığı buda gezmeme tozmama iş yapmama çalışmama okadar da çok engel değil ben arkadaşlığı artık yok sayıyorum buda benim için geçerli engelli yada engelsiz diyede arkadaşlığı ayırmadım bir kere arkadaşım olmasın sakıncası yok derdini anlatamazsın gider dekodunu yapar iş arkadaşı diye bir şey yoktur kuyunu kazar arkadaşlarımın konusuna gelince fizik anlamda engel olup aile her zaman destek arkadaş olursun bir yere kadar tam olarakta arkadaşınla bir şeyini paylaşamazsın seni senin kadar anlayan arkadaş gereklidir buda lazımdır halada savunuyorum kişilik özellikleri insanlarda genelinde çok az ve ön yargılıda değilim bu konuda benimde 44 yıllık bir hayatım var geçmişim var yaşadıkalrım var gördüklerim var her gün otobüse biniyorum insanların saygısızlığını görüyorum ellerinde telefon ayakta oturuken devamlı onunla ilgileniyorlar çevreye duyarlı değiller daha binlerce anlatabilirim böyle size siz kendi fikrinizi söylersiniz ama beni yargılayamazsınız siz cevabınızı kendiniz için verin bende kendi cevabımı kendim için vereyim senin hayatın farklı benim hayatım farklı

@kaygusuz
diyorum işte insanlarda kişilik özelliklerinin bir çoğu eksik diyorum kalmış biri beni yargılıyor işte o bayandada ego kibir kendini beyenmişlik kendini hep haklı görme belki daha çok eksik yönleri vardı birde vicdansızlık ekliyeyim kim kimi kovduracak kadar zalim olurki kimin kalbi bu kadar karadırki kadın erkek yok insan olmak ile özellik var

Hilal72 düzeltmeyi üsteki 2.demecinizde yapmışsınız'üsteki ilk demecinizde dünyada insani kişilik özelliklerini taşıyan insanın az oldugunu söylüyorsunuz? 2. Demecinizde spor faaliyetinde arkadaş olunacak arkadaşların olduğundan bahsediyorsunuz bu 2. Demecinize katılıyorum unutulmamalıdırki dünya iyiler ve adaletli insanların sayesinde ayaktadır' iyiler hep kazanır' konuları paylaştıkça güzelelleşir' bunları yazar iken asla sizi üzmek degil amacım' üzdügümü düşünüyor iseniz sizden özür diliyorum' bu siteyi milyonların okuduğunu düşünüyorum yazacağımız cümleleri kendi enerjimize göre degil seçerek yazmalıyız' saygılarımla'

hilal72 haklisiniz ama insanin icine kanser gibi koyuyo be ha ben ağır engelli değilim ben kızı bi ömür boyu sirtimda tasirdim benim cevrem bu konu bana cok karsi ciktilar ben kimseyi umursamadim ha ona hak veriyon tabi kolay kazandigi için hor kullandı bundan sonraki hayatimda kime nasıl guvenecem bilebilmiyorum

Bu hayatta benim en büyük hatam temiz kalpli olmam ve herkese kendimden fazla deger vermem maalesef bu hataymis bu toplum öyle bir yozlasmiski temiz kalpli birine saf damgasini bile vuruyo maalesef
yine düşünüyorum da herkes iyi olsun da ben kötü olayim

Hilal72 ötevesiz araç alim konusunda size katılıyorum hepimiz vergimizi
Ödüyoruz buda demektirki hepimizin hakkı var anlamını taşır' anlayamadığım bayan profili ile bir erkek niçin üye olsunki erkek veya bayan bu her iki taraf için hiçbirşey kazandırma' enterasan bir durum' bir erkegin böyle bir gişimde bulunması enterasan' saygılarımla'

aytekincınar & hilal7 Yunus Emre misali "Yaradılanı Severim Yaradan'dan Ötürü" İşin özü bu aslında ama aytekincınar arkadaşımında dediği gibi önce o insanın nefsini yenmesi lazım. Kuran-ı kerimde Yasin suresi var 1-11 Ayetlerinin mealini okursanız. O ayete istinaden zor geliyor bana o kişilerin kendilerini düzeltmeleri.

Tahaay insan olarak bizlere şeytan fesvese verir önemli olan insanlar fikrini kullanıp nefsine dur dememiz için imtaandayız budur bizi insan yapan' saygılarımla'

evet aynen öyle kişiler kişiliklerini saklarlar gerçektedede dostluklar hep önemlidir arkadaş olarak istediğimiz kişiler hep dostlarımız olmasını isteriz

Konuyu açan arkadaş bence çok tatlısın ve eminim muhabbetinde öyledir illaki vardır tek tükte olsa arkadaşın dostun ki zaten az olanı makbuldür sağlığın huzurun yerindeyse ailen yanındaysa e bi tane de dostun varsa gerisi önemsiz misal o da yoksa imkanın varsa bir hayvan sahiplenebilirsin o sana sınırsız sevgi ve dostluk verir tabi sahiplenme ömür boyu olacak :) Artık insanlara güvenmek zor Allah her zaman her yerde iyilerle karşılaştırsın veee herkese hak ettiği değer verilmeli fazlası zarardır :)

İnsanlar neden beni kabullenmedi?

Ben 1buçuk yıl evvel camdan düşme sonucu paraplejiye yakalandım . O gün bu gündür insanlar beni arasına almıyor . Uzaktan izliyorum insanları . Düğünlere gidemiyorum belki de evlenemeyeceğim bile bu ne zaman biter illa engelli oldum diye hayattan uzaklaşmak zorunda mıydım ? :(

haticenuur kardeşim. seni anlamamak mümkün değil. ama şu var senden uzaklaşan arkadaşların. sen istemediğin için uzaklaşmış olmasın. bu durumları bir çoğumuz engel limiz nedeniyle yaşadık. inşallah şifanı bulursun. umutsuz değil umutlu ol hayat mucizelerle dolu. ufkunu geniş tut özgür düşün.

Engel durumu olmayan insanlar bile çıkar durumundan bahsediyor çoğu kişi çıkarları uğruna arkadaşları olduğunu düşünüyor. Bazı durumlarda istisna tabi. Benim görüşüm bu zamanda Sosyal Medya arkadaşı var Çocukluğumuz ile şimdi ki zamanın çakışması diyebiliriz buna.

SIKMA CANINI SAB'R,ŞÜKÜR VE ZİKİR KARDEŞ. . .
Doğruyu bilen her insan zamanla yalnız kalacaktır.Bizler doğrunun peşinden gittiğimiz sürece en yakınımızdakiler dahil ailemiz,akrabalarımız,eşimiz hatta çocuklarımız dahil bizleri terkedecektir.Ama her şeye rağmen sab'r demesini bile bir iradeyi mevlam bizden mahrum etmedikçe bu dünyada olmazsa bile ebedi hayatta kazananlardan olacağımız aşikardır.

geçici bir durum bir süre sonra kendine yeni bir dünya kuracaksın.

maddiyat üstüne ve çkar üstüne kurulu bir toplumda evet engellilerin arkadaş bulması bazı sebeplerden dolayı zor çevreye rahatça çıkamaması toplum baskısı psikolojik sebeplerden dolayı daha hırçın olması veyahut karşı tarafın çıkar ve maddeci yaklaşıp arkadaş olarak kabul etmemesi gibi ama bunlardan arkadaş bulmak malesef o kadar kolay olmuyor reel arkadaşım yok diye yazmışsın ama reel arkadaşlıklar bile çok kalıcı değil liseden arkadaşlarım vardı çok sıkı fıkıydık fakat görüşmüyoruz şimdi hani bunda benim de suçum var karşı tarafında muhakkak çok önemli değil yani mutlu olabileceğin arkadaşlıklara kapatma kendini imkanın varsa çok arkadaşın olması da gerekli değil 1 tane bile olsa gerçek dostun olsun beraber gidebildiğiniz yerlere git yani seni aralarına almıyorsa bu onların insanlığıyla alakalı insanlar engellilere imtihan oluyor deyip geçerken kendilerinin de bizim hayatlarımızla imtihan olduklarını düşünemiyor malesef ama seni olduğun gibi seven arkadaşın varsa reel yada değil onunla vakit geçir bence yani malesef hani arayarak bulunmuyor iyi arkadaş bu biraz kader işine giriyor birazda toplumun ehlileştirilmesi gerekiyor engelliler konusunda ama bu konularda yapabileceğimiz pek bir şey yok biz sadece hırçınlığımızı daha aza indirip sevdilerimize daha yakın davranmalıyız hani sırf benle arkadaş olsun diye de yakın davranmaya gerek yok arkadaşınsa sıkıntını da senle beraber katlanır değilse de gider illa duracak diye kimseyi tutamayız ..

Haticenur kardeşim karamsarlık köyü bişey mutlu olmanı diliyorum rabbim den

Üst Alt