Miyan_ser öncelikle her ne sıkıntın var ise Rabbim hayırlara cevirsin.
Engelsiz bir yaşam yok diye düşünüyorum ben.
Çünkü bana göre engel omurilik felçli olmam
Diğerine göre fakir
Digerine görezenginlik
Kimine işsizlik vb cogaltilabilir. Neden mi;
Bakın Âlemlerinra Rabbi olan Allah ne buyuruyor ayetlerinde.
Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! (BAKARA/155)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
Demekki bu sikintilarimiz ve engellerimiz geçici peki ama ne yapmalıyız daha mutlu ve huzurlu ve sizin sorunuzda Engelsiz yaşayabilmek için.
Öncelikle
ÖzgürKız'ın da dediği gibi
Aslında herşey kendini sevip, olduğun gibi yaşamayı kabullenip ve kendinle barışık olmanla başliyor.
Tabi benim fikrimce bu kuransiz imansiz ve Allah rızası sevgisi olmadan zor biraz.
Ondan sonra dünyaya dalmamak dünya ya sevgi beslememek gerek zira ayette;
Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. (ANKEBUT/64) buyuruyor allah azze ve celle.
Ondan sonra dini yükümlülüklerinzi yerine getirmeniz gerekiyor. "Ibadet"
Rabbim engel olarak gordukleriniz herseyi hakkınız da hayırlı olarak vermiştir emin olun
Bakın peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalâtu vesselâm ne diyor;
[Hadis No : 4658]
Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma'nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:
"Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur."
Buhari, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966).
Buyuruyor
Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir.
Rabbim hem dünya hemde ahirette tüm sıkıntılarınıza maddi manevi ve fiziki silafar versin inşâ Allah .
Selam ve dua ile....