Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz bir yaşam nasıl olmalı?

Miyan_ser

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Engelsiz bir yaşam nasıl olmalıdır?
Başlıklı soruma vereceğiniz her mantıklı düşünce ve yorumlarınızı hazırlayacağım yazının içeriğinde yer vermeyi düşünüyorum :)
Eminim ki çok güzel cvp lar gelecek, şimdiden tşkler :)

ilk defa kendi yazımı copy paste edeyim

eğer şizofrenseniz

** bir uğraşınız olsun , bu düzenli spor yapmak da olabilir
** bir iş edinmeye çalışın
** mistik olayları aşırıya kaçırmayın , nedir aşırılık? ,mesela peygamberi rüyada görmek aşırılık değildir ama peygamber olduğunu düşünmek veya olabileceğini düşünmek kesinlikle aşırılıktır.
** ailenizle vakit geçiriniz.
** teknolojiyi kullanırken aşırıya kaçmayınız.
** ilaçlarınızı doktorunuzun dediği şekilde kullanınız
** kavga ve gürültüden kaçınınız
** birşeyleri yaparken yavaş yaparsanız daha iyi olur ama sürekli bir şekilde evet düzenlilik önemli
** uykunuzu gece alınız

güncel uğraşılar

fen ve eğitim, sanat (müzik- resim (isteğe göre)) bu güncel uğraşılar normal insanlara fark atmanıza yarayabilir.

başlığa özel

eğer bir işiniz varsa ve biraz birikim yapabilmiş iseniz ;

** yoksullara ve muhtaç durumdakilere yardım edin. el uzatın çok farklı bir mütluluğu tadacaksınızdır.

Şizofren değilim. Kendi uğraşılarımda var. Sadece farklı yorumlar almak adına bir konu açtım.

Son düzenleme:
amac:eek:
arkadas dogruca yazmis siz ne istiyorsunuz onu bile iyi anlatmazken itici bir cevapla....

adı üstünde engelsizler in hayatı gibi olmalı bu kadar basit

Aslında herşey kendini sevip, olduğun gibi yaşamayı kabullenip ve kendinle barışık olmanla başliyor.

önce engelini kabullenmek lazım kendinden iyi durumda olanlara özenip kendini üzmek yerine kendinden daha zor durumda olanları düşünerek şükretmeli (yalnız sosyal medyada sıkça rastladığımız bir engellinin resmini paylaşıp vah tüh yazık şükür ki biz böyle değiliz demek o insanın kalbini kırarak değil) kendini geliştirmeli engelini ona hissettirmeyen kişilerle takılmalı ben bunu yapamam edemem dememeli kendini kısıtlamamalı dışarıya çıkmalı

Miyan_ser öncelikle her ne sıkıntın var ise Rabbim hayırlara cevirsin.
Engelsiz bir yaşam yok diye düşünüyorum ben.
Çünkü bana göre engel omurilik felçli olmam
Diğerine göre fakir
Digerine görezenginlik
Kimine işsizlik vb cogaltilabilir. Neden mi;
Bakın Âlemlerinra Rabbi olan Allah ne buyuruyor ayetlerinde.

Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri! (BAKARA/155)

Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (ENBİYA/35)
Demekki bu sikintilarimiz ve engellerimiz geçici peki ama ne yapmalıyız daha mutlu ve huzurlu ve sizin sorunuzda Engelsiz yaşayabilmek için.

Öncelikle ÖzgürKız'ın da dediği gibi
Aslında herşey kendini sevip, olduğun gibi yaşamayı kabullenip ve kendinle barışık olmanla başliyor.

Tabi benim fikrimce bu kuransiz imansiz ve Allah rızası sevgisi olmadan zor biraz.

Ondan sonra dünyaya dalmamak dünya ya sevgi beslememek gerek zira ayette;

Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. (ANKEBUT/64) buyuruyor allah azze ve celle.

Ondan sonra dini yükümlülüklerinzi yerine getirmeniz gerekiyor. "Ibadet"

Rabbim engel olarak gordukleriniz herseyi hakkınız da hayırlı olarak vermiştir emin olun
Bakın peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalâtu vesselâm ne diyor;

[Hadis No : 4658]

Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma'nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:

"Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur."

Buhari, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966).

Buyuruyor

Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir.

Rabbim hem dünya hemde ahirette tüm sıkıntılarınıza maddi manevi ve fiziki silafar versin inşâ Allah .

Selam ve dua ile....

Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir.

Derken?

Yazdıklarınıza şahsen uzak olan birisiyim ama inançta güç kuvvet alanlar çok tanırım. Aslında inanç onlara bir destektir (dış faktör) asıl güç kendine inanmaktır ve insan istediği herşeyi başarabileceğine inanan birisiyim.

Sahiden insan istediği her şeyi başarabiliyor mu ☺

ÖzgürKız

Engel kişiden kişiye değişir. Dedim yukarda.
Bana göre felçli olmam
Başka birine göre psikiyatrik hasta olması
Başkasına göre baş ağrısı
Maddi sıkıntılar
Vesaire diye biliriz.

[Hadis No : 4658]

Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma'nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:

"Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur."

Buhari, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966).
Buyuruyor peygamber Efendimiz..

mufto 27
Demişsin ya;
- Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir. -
Yani günahımız var diye mi engelliyiz?

He-man
Şahsen ben başardım. Neden? Çünkü kendime inandım. Başaracağıma inandım..

ama ben insanın kendisine inanıp ta başaramayacağı şeylerinde olduğunun kanısındayım...
Ne gibi?

Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir. Dediniz

Hiç kimse başkasının işlediği suçtan dolayı sorumlu olmaz ve cezaya çarptırılmaz.
Bu durum her zaman geçerli olan bir durum değildir. Yani her kötü fiil işleyen babanın çocuğu da kötü fiiller işleyecek diye bir kaide yoktur. Ancak bazı insanlar bu tarzda bir cezaya maruz kalmış olabilirler. Çocuk, anne ve babası günah işledi diye günah işlemez, çocuk üzerinde herhangi bir baskı zorlama olmadan kendi iradesiyle günahı seçmiştir. Bazı anneler babalar çok zalim olduğu halde çocukları tam aksine iyi olabilmektedirler. Burada çocuk illa babası veya annesi gibi zalim olacak diye bir kaide yoktur. Baba yaptığının cezasını ya bu dünyada aynen görür, ya başka bir tarzda görür, ya da ahirette görür.

Her kul muhakkak günah islemistir.
Ki peygamberler bile yeri geldiğinde hata yapıp günaha girmiştir. Allah azze ve celle tarafından hemen uyarılmıslardir.
Öncelikle bir kulun günahkar olmaması şu zamanda imkansız gibi birsey.
Tabi ki gunahlar olduğumuz için değil.* Allah bizleri sevdiği için ihtihani ağır yapar.

Bunu şu hadislerden cok iyi anliyoruz.

[Hadis No : 4661]

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:*

"Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir."

Tirmizi, Zühd 57, (2398).
[Hadis No : 4662]

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:*

"Mükâfaatın büyüklüğü belânın büyüklüğü ile (orantılıdır). Allah bir cemaati sevdi mi onları musebete müptela eder. Kim bundan razı olursa Allah da ondan razı olur, kim de razı olmazsa Allah da ondan razı olmaz."

Tirmizi, Zühd 57, (2398).

Tabiki tek gunahimiz var diye de engelli olduğumuzu söyleyemeyiz.
Hastalıklar ve sinavlar
İnsana günahlarını silmek için
Sınav yani imtihan edilmek için
Eger gunahsiz ise derece atlamak için verilir diyebiliriz.

[FONT=sans-serif]- Rabbim engel olarak gördüğünüz şeyler ile sizin günahlarınızi döküyor olabilir. -[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Bu lafı anlayamayan çok insanımız var.Hasta olan bir kişiye bir keresinde günahlara kefaret olsun inş.diye dua etmiştim.Çok ters karşıladı.bunu dedim diye arkadaşlığını kesti :)))

Bazı insanlar bunu şöyle algılıyor:senin o kadar çok günahın varki,sen öyle gunahkarsinki bu sana ceza.cezani çek de kurtul.azad ol :))) bence bukadar uç anlaşılıyor bazıları için.Halbuki anlatilmak istenen çok farklı[/FONT]

_çalıkuşu_

malesef ki öyle ablacım ve insanlarda şu kanı var bu benim başıma neden geldi allah neden başkasına değil de bana verdi diyorlar. benim ne suçum vardı ki bu beni buldu diye düşünüyorlar.

hadisi serifte

Allah yolundaki mümine isabet eden her yorgunluk, hastalık, sıkıntı, üzüntü, keder, hatta ayağına batan diken, günahlarına kefaret olur

buyuruyor peygamber efendimiz aleyhissalatu vesselam.

[FONT=Arial]Şu halde has*talıklar bizler için emin bir nasihatçi, merhametli bir mürşittir. Hastalık ve musibetler insanın kibir ve gurur gibi kötü huylarını giderir; insanı mütevazı, merhametli ve sevimli kılar. Ömür boyu işleri yolunda gitse, burnu bile kanamasa, aslını ve akıbetini unutup azabilir. Bazı hastalıklar vardır ki sonu ölüm olsa o kişiye şehitlik de*recesi kazandırır. Doğumdan, karın sancısından, boğul*mak ve yanmaktan ve taundan vefat etmek böyledir..

[/FONT]
kuranın ilk ayeti ikra yani oku biz ise tam tersini yapıyoruz..

Engelsiz bir yaşam ilk önce engelsiz bir psikoloji ile başlar kabul edeceksin şükredeceksin sonra mücadele edeceksin

Engelsiz bir yaşam; günlük hayatın normal yasanmasıdır, nasıl ki bir insan günlük olarak alışveriş yapıyor, faturalarını ödüyor, şehir içinde toplu taşıma araçlarını kullanıyor, kimsenin yardımı olmadan şehir dışına tatile gidiyor. örnekler çoğalabilir.. hayatta ise eğitimini tamamlamak,hayatını idame edebilecek bir işe girmek, evlenip çocuk sahibi olabilmek, kısacası hayatın içinde olmak Engelsiz Yaşam benim fikrimce böyle olmalı!..

Engel:
Yürüyememektir,
Görememek,
Duyamamak,
Konuşamamak,
Düşünenemek
vb. vb. rahatsızlılardır.

Engelsiz yaşam ise bütün bu rahatsızlıklar var iken bile
Engelli kişinin normal bir birey olarak kabul edilmesidir.
Yani,
Bahsi geçen rahatsızlıklar varken bile hayatını
Mutlu,
Huzurlu,
Umutlu bir şekilde
Devam ettirebilmektir.
Ve bence asıl engel budur.

Bu nasıl mümkündür diye sormak daha doğru olsa gerek

Engellendiğimiz durumlar ortadan kaldırılarak yaşam standartlarımız engelimize engel olmayacak şekilde hayal gibi ama umarım olur her alanda evi hallettik de dışarısı için henüz beklemedeyiz örnek rampalar trajikomik çok durumla karşılaştım çünkü:confused:

Üst Alt