Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz inovasyon takimi ODTU işitme engelliler için çözüm üretecek

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
isaret dili bilmem:(
konusulani duymam:( bi bakin. benim ilgimi cekti. bu sagirlar icin iyi olacak bisey.

Engelsiz İnovasyon TakımıStation (Engelsiz İletişim İstasyonu)

Station, işitme kaybı yaşayan dünya üzerindeki 640 milyon insanın hayatları boyunca karşılaşabilecekleri iletişim problemlerine çözüm bulmak amaçlı geliştirilen mobil uygulama ve entegre mikrofonlardan oluşan bir giyilebilir teknoloji ürünüdür. Mobil uygulama aracılığıyla kullanılan VO-IP/Speech-to-Text teknolojileri ile işitme kaybı yaşayan insanlar verimli bir şekilde telefon görüşmeleri yapabileceklerdir. Bu görüşmeler sırasında ses, eş zamanlı olarak mobil uygulama ekranına yansıtılacak ve işitme kaybı yaşayan bireyin anlık cevap verebilmesi sağlanacaktır.

Gürültü azaltma filtreli mikrofonlar ise gürültü seviyesinin yüksek olduğu; eğitim sınıfları, iş toplantıları, konferanslar, sinema ve tiyatro gibi ortamlarda sesin eş zamanlı bir şekilde yazıya çevrilmesini sağlarken, yine uygulama üzerinden Text-to-Speech teknolojileri ile anlık cevap verilebilecektir.

vay vay yıllardır beklediğim şey :)
Telefonla konuşurken karşıdakinin sesini duyuyorum ama anlamıyorum bu teknoloji sayesinde anlayacakmıyız artk?

Filmler içinde aynı şey yapılmalı, izlediğimiz filmlerde konuşmalar alt yazıya dökülmeli.

bekliyoruz. ama devetlette birşeyle yapmalı. şu haber film/dizilere alt yazı seçenegi vermelilerdir...

bosverelim filmlere:eek:altyazililar neyimize yetmez. turk yetkilileri biz sagirlari saymasada biz yabanci kulturunden daha iyi anliyoz bi kerem:eek: bize lazim olan bole telefon konusmasi anlamak.
cihaz aliyoz ama, dudak okuyana cihazla telefon konusmasi anlamak yok:(insanlar mail yazabiliyo ama, smsye tenezzul etmiyo:(bizde insan sirasina katiliriz insallah telefonla konusma anlayip:eek:

bunu yapmaları biraz imkansız çünkü sen diledigin programı yap karşinin konuşma stiline göre program olmaz. mesela şuan googlede çeviriyor . bu tip haberler 2003 den beri var sonuç yok

yapma ya muzo:( accuk iyi sey desenya, ne etmelide telefon konusmasi anlamali:(uste bide sagirlarin konusmasi stil mtil olmayabilir. cunku duymuyoruz.

engelsiz inavasyon projesini ankarada 15 kişi kullanıyormuş bu arkadaşlara nasıl ulaşabiliriz?
mail attık sitelerinden cevap yok, şubat ayında kullanım olacaktı yazılıyor.

muzo nun dediği gibi filmler içinde yapılsa çok güzel olur, harıl harıl alt yazı sitelerinde alt yazı aramayız.

internet siteside var burdan mail attım ama cevap yok

http://www.stationear.com/

bir dizi vardı Güney Kore dizisi ..orada işitme engelli bir genç vardı, telefonu karşıdaki sesi metne dönüştürüyordu o yüzden konuşurken hiç zorluk çekmedi ..o zamandan beri araştırıyorum böyle bir telefon gerçekten var mı ?

keşke olsa. ben 2001 den beri bu işin peşindeyim. hala yok ama reklamı ve muhabbeti var :))

buda yalan oldu, sponsor falan bulacağız vs diyorlardı.
neyseki koklear implant oldum gerek kalmadı :)

Üst Alt