Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz kasko firması ile aracını kasko yaptıran var mı?

garraro

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
aracına engelsiz kasko'dan kasko yaptıran arkadaşlar var mı?
varsa memnun musunuz?bilgi verir misiniz?
tşk

Bende bu firmayı merak ediyorum. Kimsenin bu firma hakkında bilgisi yokmu ?

13.11.2010 tarihinde kasko poliçemi kendilerine(boğaziçi sigorta acentesi vasıtasıyla) yenilettim.

samimi olarak şunu belirtmeliyim, daha önce çalıştığım iki farklı sigorta şirketinede 'özel kloz'maddelerini koyduramadım, daha doğrusu koymayı kabul etmediler.

kendi çappımda, sigorta şirketi ile ilgili araştırma yapmaya çalıştım. kötü olarak diyebileceğim bir bilgiye ulaşmadım.

Önümüzdeki ay kaskomu yenileteceğim, bu firmadan da teklif alırım, var mı firmayla ilgili başka bilgisi olan?

ergün;

normal araçlarla fiyat farkı oluyor mu ?
siz ne kadara yaptırdınız ?

axa sigorta' özel kloze'olmaksızın verdiği fiyat teklifi 550tl,ak sigortanında 650tl idi.bir önceki yıl yine poliçem'özel kloz'olmaksızın ak sigorta tarafından 600 tl idi(axa sigorta 1000tl fiyat teklifi vermişti).
yeni yaptırdığım poliçe tutarı ise 698tl oldu.
fiyat belirleme tamamıyla (bildiğim kadarı ile) sigorta şirketlerinin insiyatifinden olduğundan epey farklı fiyatlar çıkmaktadır.
sanırım anlatabildim............

merhaba arkadaşlar
Bende 16 mart 2009 da geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası T5-6 ve 11 kırıldı.prablejik durumdayım %98 raporum olduğu için bir yerdede çalışamıyorum. bende evden Sigortacılık yapıyorum. Anadolu sigorta , Axa sigorta , Eureko sigorta , Güneş sigorta ve Groupama sigorta acentelikleri ile anlaşmam var hertürlü sigortacılık işlemlerinizde yardımcı olurum bende sizler gibiyim hayat devam ediyor .

Herkese Hayırlı Günler.

Merhaba 15 gün evvel ENGELSİZ KASKO yaptırdığımız aracımıza çarptılar. Tampon göçtü ve stop kırıldı.
Hasar sonrası hemen Boğaziçi Sigortadan Melek hanımı aradık , bizi Gedizler oto ya yönlendirdi. onarınm 10 günü geçti aracı teslim etmediler ben de Melek hanımı aradım inanın ertesi gün araç bana teslim edildi boşuna beklediğimi bile söyledi melek hnm.
Gözünüz kapalı yaptırın arkadaşlar, müşteri memnuniyeti inanın budur:eek: A
ma gedizler resmen bir fiyaskoydu...

Ben normal bi kaskodan farkını anlamadım gerçekten, bilen biri yada bi firma yetklisi kısaca açıklasın lütfen...

Bende yeni aldığım aracıma kasko yaptırmak için araştırdım nerdeyse bütün kasko firmalarıyla görüştüm.Özel kloz maddesi ekletmek istedim hiçbiri kabul etmedi bazılarının genel müdürlükleri olur dedi ama sözleşmeye yazmaya gelince yan çizdiler.Bu firmaylada görüştüm diğerlerinden çok bir farkını görmedim.Bunların söylediği araç pert olursa aracın ötvli fiyatını ödüyoruz diyorlar ama bizim yeni araç alma konusundaki mağduriyetimize engel olamıyorlar.Bende baktım araç pert olunca kimse hurda belgesi vermeye yanaşmıyor,bende aracı ötvli fiyatından kaskolatan herhangi bir firmaya yaptırdım.Yani bu firmanın çok farklı bir uygulaması yok.Varsada bana anlatamadılar.

memnunum..

Arkadaslar ben de kaskomu bu firmaya yaptirdim ve gayet de memnunum. Burada baska firma yetkililerinin musteriymis gibi konusmasini dikkate almayin. Diger firmalar engelli kolozunu koymakta tereddut ediyor. Olasi bir buyuk kazada diger firmalarin manevralarina maruz kalmaktansa Generali sigortayi ve gayet acik secik ifade ettikleri kosullarini tercih ederim. Yaptirmasaniz bile mutlaka arayin konusun derim. Hizmete gelince ; aracimda ufak capta hasar oldugunda aradim ve ilgilerinden son derece memnun kaldim. Detaylarini bilmeyenler Ekrem Beyi arayip ogrenebilirler. Ben bana izah edilen kosullari ve avantajlarini gayet iyi anladim.

Pegasus ben firma yetkilisi falan değilim sadece engelli yakınıyım banada sen firma yetkilisi gibi geldin.Ben burda son 15 gündür yaşadığım tecrübeleri anlattım sen sanırım konudan bir habersin ama yorum yapıyorsun.Zaten küçük kazalarda hiçbir firmanın birbirinden farkı yoktur.Ama büyük kazalarda firmaların farkı ortaya çıkıyor önceki msjda anlatmak istediğim buydu.Bu kasko firması benim aracım pert olunca bana hurda belgesi verebiliyormu hayır ozaman diğerlerinden ne farkı var.ÖTVLİ FİYATINDAN KASKOLUYORLARMIŞ diğer firmalarda yapıyor.

ben gecen cuma araba oldum 0 km sıgorta fırmasını aradım fıyat teklifi istedım bana 1568 tl gıbı fıyat verdıler baska fırmalarla gorustum aracta aparat ve engelli aracı oldugunu anlatım ve poliçeye eklettim bu arada ertesı gun benı tekrar arıyarak engelsız kasko tekrar fıyat verdı 1267 tl gıbı neden boyle yaptınız dedım intıyasıf kullandık indırım yaptık dedıler bende bunlar sımdı boyle yapıyor ilerıde kim bılır neler yapardedım ve baska bır kasko fırmasıyla anlastım 1157 tl ye arac fort fiesta 0km ve aparatı araç oldugunu ekleıler

NOT : SAGKOL ampute olan manuel arac için arkadaslar arac alımı ve aparat resımlerını cok yakında eklıyecem bılgılendırmek için

Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen:

1- Kasko yaptırmaktaki amaç kaza sonrası maddi olarak zarar görmemeyi garantilemektir
2- Fakat bir o kadar da haksız kazancın önlenmesi amaçlanmaktadır
3- Bu, şu şekilde formüle edilebilir sanırım: kaza yapmadan önce neye sahipsen -kasko sayesinde- kazadan sonra da ona sahip olabilmelisin.
4- Kasko firması bunu sağlıyorsa, sorun yoktur...

Ayrıca, daha önce Ekrem beyle yaptığımız bir yazışmayı da aktarmak isterim:

Sorarak öğrenmek daha anlaşılır yapar sanırım. Ekrem bey, diyelim ki 40 bin liralık aracı ÖTV istisnası ile 30 bin liraya satın aldık.

1- Bu araç kaç TL üzerinden sigortalanır? Aracın olası pert durumunda kaç TL ödeneceği poliçede yazılı mıdır?

2- Bu araç 3 gün sonra pert olduğunda sigorta bana kaç TL öder?

Öncelikle sigorta poliçesini yaptırıken size uygulanan ötv indirimi sigorta poliçesinde uygulanmaz. Aracın galerideki liste fiyatı üzerinden sigortalanması gerekir. Bedelin eksik yazıldığı durumlarda genel bir sigorta kuralı olan eksik sigorta kuralı uygulanır.

Olası bir hasar durumunda kaç para ödeneceği hiç bir sigorta poliçesinde yazmaz. Her hasar kendi içinde özel olarak değerlendirilir. Ancak bizim engelsiz kasko projemizde poliçede özel olrak ötv klozumuz var. Bu kloz başka hiç bir şirkette bulunmaz.

Biz hasarı tazmin ederken poliçemizdeki bu klozu devreye sokuyoruz.
ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KLOZU

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/4 maddesinde belirtilen araçlar bu kloz kapsamında olup, hasar vukuunda yönetmelikteki şartlar esas alınarak değerlendirilir.

Bu kişilere ait araçların sigortalanması durumunda , kısmi hasarlarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli 0 km araçlarda ÖTV’ li bedel, 1 ila 5 yaş arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.

Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması koşuluyla, 0 km "Özel Tertibatlı Araçların" poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa değerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV’li bedel) tazmin edilir.

"Özel Tertibatlı Aracın” 1 ila 5 yaş arasında ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, vergi düşülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.

Yönetmeliğin ilgili maddesine göre araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu hallerde “H Sınıfı” sürücü belgesi ile diğer hallerde üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanıldığına dair belge ibraz şartı aranır. Aksi halde tazminat ödenmez.

Sayın Bülent hocam 2 sorunuza gelince

1. engelsiz kasko'da araç pert olursa sıfır fiyatı ödenir

2. diğer şirketlerde olursa farklı farklı uygulamalar söz konusu

___a. aracın hasarlı hali alıcılar tarafından belli bir bedelle fiyatlanır om bedel üzerinden hasarlı araç sizde kalır bedel kadar eksik ödeme yapılır
___b. acemi hasarcılar hasarın tamamını öder daha sonra aracı sattıkları kişi ötv ödemeden aracı devir alamayacağı için sizi rahatsız eder. dolayısıyla sigorta şirketini de şirket parayı sizden geri almak için hukuki süreci başlatır.
___c. sigorta şirketleri aracın hasarlı halini tekrar piyasaya satmaya devam ettikçe bu sorunlar ötv indirimiyle alınan poliçelerde yaşanmaya devam edecektir.

sizlere tavsiyem satın aldığınız poliçelere bizdeki klozu aynı şekilde yazdırmanız ancak bu şekilde sorun yaşamazsınız... Denemek bedava. Hiç bir şirkete bunu yazdıramazsınız.

ÖZELLİKLE POLİÇENİZİ SATIN ALDIĞINIZ DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM ŞUNU SÖYLER, "BİZ BURDAYIZ BİZE GÜVENİN".

BOŞ LAFLARA ARTIK GÜVENMEYİN POLİÇENİZE ÖZEL KLOZ YAZDIRIN UYKULARINIZ KAÇMASIN...

Hasılı, aracınız pert oldu. İki seçeneğiniz var:
1- ÖTV'li fiyatı almak ve ÖTV'sini ödeyerek aynı aracın sahibi olmak
2- Pert belgesi ile birlikte ÖTV'siz bedeli almak. O parayla gidip ÖTV'siz yeni bir araç almak.

Yanılıyor muyum?

Sayın ekrem deveci, hurdaya çıkmayan bi aracı sadece perte çıktı diye aracı direk geri alırmısnız peki, ötv yi ödettirmeden yani?

Özetle; Özürlü araçların kasko değerleri sizin aracınızın liste fiyatının üzerinden hesaplanır ama sigorta şirketi bir kloz ekleyerek; Aracın perte çıkması durumunda ötv siz fiyatı üzerinden ödeme yapılır der. Öyle kafanıza göre madde ekletmek çokta kolay değil, çünkü yapmıyorlar.

Araç eğer pert olur ise sigorta şirketi maliyet hesabını liste fiyatı üzerinden değil ötv siz fiyat üzerinden yaparak, aracınızı hurdaya çıkartır. Bu zaten avantajlı olduğumuz nokta. Amaç burada cepten çıkan paranın telafisi, kaar etmek değil ki ötv siz miktar verilsin.

Ör: 47.000 TL bir araç aldınız ve aracın ötv siz değeri 34.000 olsun. Kasko değeri olarak poliçeye 47.000 yazılıyor. Aracın 30.000 masrafı var ise bu sigorta şirketi için hurdaya ayırma için kaarlı bir fırsat oluyor. Şöyle ki, araç sahibine 34.000 tl ödüyor ve aracı alıyor. Hata karşı tarafta ise kazada, karşı taraftan 30.000 masrafını tahsil ediyor. Aracın hurdasını da 10.000-15.000 arasında satıyor. Böylece sigorta 34.000 ödeyerek 40.000-45.000 arasında bir gelir elde ediyor.

Başımda buna yakın bir durum var. Sonuçlanırsa detayları paylaşırım sizinle.

+Araç pert olduktan sonra hurda belgesi alınca tekrardan ötv indirimli indirim araç alınabiliyor.

Telyo, bu durumda benim yukarıda yazdığım mantık doğru, değil mi?

Üst Alt