Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz Ön Ödeme Yapmadan Rezervasyon

OtelGurusu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben yakınımın tüm engellerini aşması için engelsiz olan her kaynağı araştırıp ona bu konuda destek olmaya çalışıyorum. Ondan ihtiyacı olan konularda fikirlerini alıp bunu uygulayan ya da uygulayacak kişilere danışıyorum. Bu konuda en büyük kaynağım ise her zaman Engelliler.Biz olmuştur. Burası adeta engelleri aşan ve insanlarında engelleri aşmasını sağlayan bir İnternet sitesi, bir forumdur benim için. Mottosunda Platformu diyor ama bana göre engelsiz ve evrensel bir motto yapısına sahip bir Platform olma yolunda hızla yol kat ediyor.

Benim konularım Turizm üzerine olacağı için bu konudaki engelleri aşanları sizlere sunmak ve aşabilecekleride sizlere anlatmak isterim. Özellikle otel, tatil ve konaklama hizmeti veren ve içerisinde engelsiz bir yapılanması olan yerler çok az ve nadir. Bazı otellerde engelli bireylerimiz için engelli sandalyesi ve arabasını katlamadan binebileceği asansörleri yok durum böyle olunca bilmeden de rezervasyon yapmış isek engelli birey için çok fazla zahmetli bir tatil ya da konaklama hizmeti oluyor. Artık engelli bireylerin hayatta olduğunu ve engelsiz yaşama hakları olduğunu kabul etmeye başlayan işletmeleri geçerli sayarak bu girişime başlamak gerekiyor. Engelli bireyler için büyük şehirler ve otelleri çok önemlidir. Konaklama hizmeti alacaksınız gideceğiniz şehir de İstanbul o zaman burada bulacağınız engelsiz bir oteli sürekli olarak kullanmak yerine birden fazla engelsiz oteli keşif edip farklı deneyim kazanmak mümkündür.

Bu konuda otel rezervasyon sitelerini incelediğimde çoğunluğunda otel özellikleri arasında engelsiz ya da engelli ibareli açıklamalar yer almamaktadır. İstanbul Otelleri araştırması yaparken bir yer keşif ettim. Otel Perisi olarak geçen bu yer ön ödemesiz rezervasyon imkanı ile de çok başarılı bir İnternet sitesidir. Ben buradan yaptığım rezervasyonlar ile ilgili tek bir problem yaşamadım. Özellik ile Kıbrıs ve İstanbul arası mekik dokuyan bir aile olarak ailemizin iki engelli üyesinin tüm yükümlülüklerini yolculuktan, konaklamaya her alanda dikkat ve titizlik içerisinde sağlamaktayım.

Daha fazla engelsiz kurum ve kuruluş girişimlerini buradan sizlerle paylaşıyor olacağım siz fırsat bulurda inceler iseniz Otel Perisi hakkındaki görüşlerinizi bana iletebilirsiniz. Kendilerine bir şekilde ulaşıp yapılması gerekenleri aktaracağım.

ring333d-522.jpg

sitede engelli filtresine rastlamadım. Siz nasıl buldunuz?

Ben bu konuda kendilerine bilgilendirme yaptım. Google.com da site:siteadresi.com engelli şeklinde yazıldığında oteller çıkıyor genelde engelli bireylerimize yönelik çalışmalar olmayınca böyle çözüm buluyorum. Bizim için bir kibrit çöpü bile bizim bireylerimize yönelik olunca oradan faydalanmak gerektiğini gösteriyor. Sitede çok fazla engelli özellikleri olan otel var umarım filtreyi de koyacaklardır. Talepte bulundum birden fazla talep olursa daha kısa sürede değerlendirme alacaklardır.

https://www.google.com.tr/search?q=...69i57j69i58.8248j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

arama linkine tıkladığınızda bahsettiğim konuyu anlayacaksınız bu tekniği diğer İnternet sitelerinde de yapabilirsiniz.

Üst Alt