Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz yaşam başkanlığı adında özerk bir kurum kurulmalı

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Sevgili kardeşlerim öncelikle belirteyim hiçbir parti üyesi değilim, ancak önümüzdeki aylar içinde CHP Genel başkanı ile görüşmek için iletişim kurdum, aslında bu görüşme tamamıyla kendim için ziyareti planlamıştım daha sonra biz engellilerin gün geçtikçe haklarımızın kısıtlandığını düşünüyorum ve konuyu biz engelliler için istek ve mağduriyetimizi anlatmak istiyorum. Site içinde benden daha akıllı ve okumuş bilgi sahibi arkadaşların olduğunu düşünüyorum ve öncelikle mağduriyetlerimizi daha sonra isteklerimizi hayata geçirilebilirmi diye sayın genel başkana aktarmak istiyorum.
1. Başlıkta bulunan isim ile özerk ama devlet destekli bir toplu kurum oluşturmak ve alt kollarda;
Omurilik felçlileri derneği,
Görme engelliler derneği,
Ve aklıma gelmeyen her türlü sınıfların birleştiği (diyanet işleri başkanlığı) gibi bir oluşum olsun diyorum.
2. Bu kuruluşta engelli aylığından tutunda bakım aylığı ve bakıcı emeklilik hakkı,
Ortopedik engelli olanların sıfır araç alımında fiyat sınırının kaldırılması (tertibat olması şartı ile)

Ve %90 üzeri raporu ile alınan araçlarda söz konusu fiyat limiti geçerli olup, araç sınıfının daraltılması (doblo tarzı ve engelli kişinin araç içine rampa veya asansör tadilatı olacak( engelli adına alınıp ama bir kez bile adına alınmış araca binemeyen yaşlı ve engelli içinde olması şartı ile trafiğe çıkması
3. Manevi hayatımızın olmazsa olmazı (her dine inanan kendi dini için) ziyaretini ömründe 1 defaya mahsus olmak üzere ücretsiz olarak yapabilmesi (burada kural yaşı büyük olandan küçük olana doğru)
- diğer bir husus engelli ve refakatçisi ile Avrupa serbest dolaşım hakkı verilmesi ücretsiz olarak (buda zaman ve bütçe ile ilgili olarak 3 veya 5 yıl sonra ikinci hakkını kazanabilecek)
- en düşük engelli maaşı asgari ücret altında olmaması
- engelli araç ve gereçleri; ÖTV ve KDV den arındırılmış temini
- ülkemizde üretilmek şartı ile akülü sandalye veya scooter temini yine ÖTV ve KDV den arındırılmış olarak temini ve
Bu araçların yıllık kasko gibi pirimi ödenecek şekilde 5 +2=7 yılda bir yenilenmesi gibi
- engelli raporundan tutunda aklınıza gelen ne varsa bizle ilgili bu bahsettiğim kurumun halletmesi; örneğin sıfır araç alımında yine bu konuda maliyesinden tertibatına kadar ilgilenip tek merkezden yürütülmesi,
Derneklerin faliyetleri hiçbiri amacına uygun olmaktan çıkmış rant kapısı haline gelmiş ve bu derneklerin denetim ve gözetimi yine bu bahsettiğim kurum tarafından yapılması

Her ilde ve ilçede bir şubesi olması, köylerde yaşayan engelli kardeşlerimiz için köy muhtarlıkları ilgilenmesi,
- malum birde fatura belası var
Bunun içinde, örneğin bir yıldaki ortalama tüketimi baz alınarak ilk etapta vergilerden muaf tutulması ve ilerleyen zamanlarda (ekonomi düzeldiğinde) ücretsize dönmesi
-tatil konusunda yine doğa ve deniz tatillerinde buna benzer uygulamalar yapılması gibi.
Arkadaşlar benim aklıma gelen bunlar, yine dediğim gibi benden akıllı olanlardan destek istiyorum.

Bütün bunları düzgün bir şekilde yazma kabiliyeti olan arkadaşlar
Murat_tosbiyik@hotmail.com adresime mail olarak gönderirseniz sevinirim.
Neden CHP diye soracak olursanız geçmişten bugüne hiçbir hükümet üzerine koymadan hatta haklarımızdan kırptılar, CHP nin olası parti seçimi kazanırsa diye düşünmüştüm

İlk olarak engelli ve evde bakım maaşlarında aile gelirine değil de engellinin şahsi gelirine bakılması olabilir, devlet bizi bir bakım merkezine yerleştirdiğinde o kuruma 2 evde bakım maaşı veriyor ama ailemiz bakınca 1 tane veriyor buda haksızlık bence. Bir diğeri ise SGK nın tıbbi malzeme, protez, tekerlekli sandalye vs. Yani engellilerin kullandığı hastalığına dair bütün malzemelerin fiyatının tamamen ödenmesi ve insani bir konfor saglıyacak düzeyde olması her şeyin en ucuz en dandik olanı ödenmemeli, çoğumuz maddi yetersizlikten bize uygun olmayan evlerde oturuyoruz ve eve hapis oluyoruz bunun için birşeyler yapılabilir yeni binalarda engelliye Uygun asansör yüksek giriş binalarda engelliye Uygun rampa yada engelli asansörü zorunlu olabilir sonuçta her binada engelli oturmuyor ama engelli misafirler gelip gidebilmeli her yere tabi buna her kamu ve özel sektörde ki binalarda dahil belediyeler kendi sorumlu olduğu bölgelerde uygun fiyatlarla bize uygun evler ayarlayabilir normal kira şartlarında bize uygun evlerde oturmamız imkansız gibi bu konuda pozitif ayrımcılık yapılabilir. Şimdilik aklıma bunlar geldi. CHP den hiç umudum yok ama şansımızı denemekten zarar gelmez belki bir yerlerde konuşurlarda sesimizi bir duyan olur.

Üst Alt