Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epidermolysis bullosa hastasıyım. Ehliyetimi dönüştürmek için başvurdum..?

Kultiginx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Yüzde 53 engelli raporum var

B sınıfı ehliyetimi engelliye çevirmek için başvurdum hastane otomatik vites araç kullanır diyerek ilsağlık il müd. Komisyonuna sev etti bugün komisyona girdim epifrrmoliziz bulloza hastasıyım hastalığı anlamadılar karar olarak 2. Sınıf şoför olur özel tertibata ihtiyacı yoktur kararı verdi. Orda bir cevap alamadım engelli ehliyetine çevirebiliyormuyum cevaplarsanız sevinirim

Hayır çeviremezsiniz, normal B sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Hatta kamyon , Tır ehliyeti bile alabilirsiniz. Muayeneniz sonucunda "Epidermolysis bullosa" rahatsızlığınızın sürüşünüzü etkilemediği ve özel donanım gerekmediği kararına varmış olmalılar. Öyle bir durum varsa itiraz edebilirsiniz.

Selam arkadaşlar; ben Salih Tunç, Epidermollozis Bullosa hastasıyım %40 oranında engelli raporum var. Sağlık Heyetine Araç almak için başvurduğum zaman bu hastalığın araç almak için yeterli olmadığını söylediler. Araç için fiziki engelin olması gerektiğini bildirip raporumda değişikliğe gitmediler. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varsa çok mutlu olurum. Daha önce bu hastalıktan araç almış olan arkadaşlar varsa bana raporlarının fotokopilerini veya onaylı örneklerini 0533 436 96 49 nolu telefona veya stunc2.47@gmail.com adresine atbilirse çok mutlu olurum benim sağlık heyetini ikna etmem gerekiyor. Daha sağlık heyetine girmeme raporumda araç alabilmem için değişikliğe gitmediler. Sağlık Heyetini ikna etmek daha zorlaşıyor gün geçtikçe. Bana yardımcı olbilecek bir yetkili varsa beni yönlendirirseniz çok iyi olur.

Üst Alt