Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epididimit için % kaç rapor alırım?

adamimmaykil

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba konuyu dogru yeremi aciyorum bilmiyorum o yuzden affiniza siginiyorum benim bir sorum olucakti cevapsiz birakmazsaniz cok sevinirim.

Benim yaklasik 3.5 yildir epididimit denilen bi rahatsizligim var ve ilac tedavisine hic bir turlu yanit vermiyo bir testisimin alinmasi gerekiyo
testisim alindiginda engelli sifatinami girerim ve % kac rapor alirim

son olarakta ben suan askerim eger testis i askerde aldirirsam gazimi olurum

simdiden tesekkur ederim cevabiniz icin

Arkadaşım epididimitten alacağınız oran %5-10 gibi olur. Tek testisinizin alınması da %10 falan olur. Yani öyle dişe dokunur bir oran çıkmaz. %40 altındaki oranlarla engelli sayılmazsınız.

Testisi askerde aldırırsanız (ikisini de) askerde çürüğe çıkarsınız ama gazi olmazsınız. Yani bir hakkınız olmaz. Sadece askerlik biter. Tekini aldırırsanız o da şüpheli...

Gazi olmak için bir savaş veya çatışmada yaralanmanız lazım. Genel sağlık sorunlarından gazi olunmaz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim

Arkadaslar benim sag gozumde %30 körlük var bu benim %30 rapor lu oldugumumu gösterir ve mesela %5 biyerden %5 te biyerden ayri ayri yerlerden aldigim raporlarin toplamimi sayilir yoksa hepsi farkli farkli mi sayilir yani misal bende simdi %30 tek gözde körlük var bi rahatsizligimdan dolayi epididimitten tek testisim alinacak piskiyatri falan toplam kac oran alirim

Arkadaşım gözünüzde %30 görme kaybı var diye %30 engel oranı almazsınız. Büyük olasılıkla %5-10 falan alırsınız. Tek gözünüz tamamen kör olsa bile alacağınız oran %32 dir.

Tek testisiniz alındığında alacağınız oran %10'u geçeceğini sanmıyorum. Psikiyatri buna ayrıca oran vermez kanaatimce... Öyle olsa apandisitini aldıran da psikiyatriden rapor alırdı.

Her engel oranı Balthazard Yöntemi ile toplanır. Aritmetik olarak toplanmaz. Yani %50+50 = 100 etmez. 75 eder.

Ayrıca askerde olduğunuzu söylüyorsunuz. Diyelim ki 5 oradan 5 buradan alarak %40 topladınız ve engelli statüsüne girdiniz. Bunu ne için kullanacaksınız? Ağır engelli olmadan bakım maaşı alamazsınız. Engelli maaşı almak için de başka şartlar var. Erken emeklilik için ise yaşınız daha çok genç.

tesekkur ederim erken emeklilik icin sormustum cevabiniz beni gayet aysinlatti tekrar sagolun

Üst Alt