Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi, aort yetmezligi ve 3. derece hiper tansiyonum var. Malulen emeklilik..?

Erkut1981

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 32 yasindayim epilepsi aort yetmezligim ve hiper tansiyonum var ayrica devlet hastanesinfen %65 ozurlu raporum var ssk pirim gun sayim 2600 civarinda mslulen emeklilik icin bas vurdum fakat etmediler bana yol gosterirmisiniz

Malulen emeklilik talebiniz neden ret edildi.

Sgk yi aradim bu durum icin fakat bana verdikleri cevap sadece tek hastalik uzerinden degerlendiriyoruz bizde oran olmaz dediler ben izmir bozyaka ssk hastanesinden aldigim raporu bire bir gosterdiler aort yetmezligi epilepsi hiper tansiyon yazdiklarini kendim gordum anlamiyorum.

SGK'nın hazırladığı yeni düzenlemeyle birlikte bu üç hastalıktan birine yakalananlar da malulen emekli olabilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hazırladığı yeni düzenlemeyle birlikte diyabet, tüberküloz ve sara gibi hastalıklar da malulen emeklilik kapsamına alınacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilikle ilgili değişiklik planını Başbakanlık'a gönderdi. Yeni düzenleme, malulen emeklilikte kapsamı genişletiyor.
Düzenlemede Bazı kronik hastalıklar da maluliyet kapsamına giriyor. Bu çerçevede şeker, tüberküloz ve sara gibi hastalıklar da malullük tanımına girecek.
Böbrek hastalarının şikayetlerine yol açan nakil sonrası maluliyetin sona ermesi durumu da ortadan kaldırılıyor.
Diğer organ nakillerinde de malulen emeklilik hakkı sağlanması öngörülüyor.

Üst Alt