Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalarının ehliyet yenilerken karşılaştığı sorunlar..?

GÜNEY_666

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
evet arkadaşlar benim B sınıfı ehliyetim var yüzde 44 engelliyim epilepsi benzeri hastalığım var.
Bu ehliyet yenileme olayı çok canımı sıkıyor bugün aile hekimi ile görüştüm anlattım durumu hele şimdilik kurcalama gittiği yere kadar götür dedi ama içim rahat etmedi. eğer sağlık raporu almak istersen devlet hastanesine sevk edeceğini söyledi. ordan çıktım özel hastaneye gittim 215 TL + sağlık ocağından sevk istediler.. ama sağlık ocaından sevk alırsam nöroloji psikşyatri ve göz e gitmem gerekiyor yani işler daha da zorlaşıyor...
bu işi en kestirme yoldan nasıl hallederiz yada halleden birisi var mı aramızda tecrübel arkadaşlar fikir istiyorum...

NOT: editörler bu konuyu eski konularla birleştirmesin...

epilepsi hastası olup ta ehliyeti yenileyen yok mu aramızda ???

GÜNEY_666
özel tıp merkezine gittiğimizde göz polikinliğine ardından kan talili aldılar engelli raporum var demedim aldım raporu sistem mi değiştiyse onu bilmem

Muharrem77
e nabız özel bilgileri gizlediğinizde özel tıp merkezleri göremiyobiliyorlar

Epilepsi teşhisi konulduğunda sistem otomatik trafik şubeye bildiriyor. yeni alamaz. daha önce teşhis konmada önce almış ise iptal edilir. trafik çevirmesi olduğunda gbt girdimi ehliyet iptali gözükür ehliyete el konulur. aynısı başıma geldi. geçen sene 2019 da ehliyetime el konuldu el konma kararı 2017 de çıkmış. hiç çevirmeye denk gelmediği için 2 sene iptal olmuş ehliyet ile gezmişim. tekrar alma için il sağlık müdürlüğüne ehliyet iptal kararına itiraz dilekçesi vereceksin. il sağlık müdürlüğü seni yetkili bir hastahaneye ( devlet yada ünv. araştırma)sevk yapacak orada muayene olacaksın 2 yıl epilepsi ilacı kullanarak (6 ayda bir kontrol) nöbet geçirmeyeceksin. 2 yıl sonra ilacı kesecekler 5 yılda ilaçsız nöbet geçirmeyeceksin onda sonra araç kullanabilir raporu verecekler. ben hiç uğraşmadım toplam 7 yıl onunla ne uğraşayım dedim.

Alp74
Görebilmeleri lazım o zaman aktif hale getirecek siniz sistemden baska yolu yok.

Üst Alt