Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalığı askerlikten muaf olmayı sağlar mı?

sensiz olmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. eşim epilepsi hastası ve ağustosda askere gitcek her gün ilaç kullanmak zorunda biliyosunuzdur nöbetleri gece ya da sabaha karşı oluyo ve elimizde raporları eeg'si hepsi var şimdi ne yapmamız gerekiyo

o rapor ve eeg ile askerlik şubesinden askeri hastaneye sevk yaptırsın. askeri hastane de ancak buna karar verebilirler.
Bende öyle yaptım, ama benim sadece epilepsi degildi, gözden de sorunum vardı, askeri hastane % belirtmeden BARIŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEGİLDİR SEFERDE GÖREV YAPAR ibareli bir rapor verdi.

Ben askerde kolumdaki rahatsızlıktan dolayı heyet gününü beklerken epilepsi hastalarının bulunduğu koğuşta yatmıştım bir süre olayı anlatayım epilesi olan arkadaş öncelikle askere gidiyor ve bağlı bulunduğu kışlanın revirine giderek epilepsi hastası olduğunu ve ilaçlarını gösteriyor revirden o çevredeki askeri hastaneye sevki yapılıyor ve hastanede uzun süreli yatış yaptırılıp nöbet geçirmesi bekleniyor 2 hafta içerisinde nöbet geçirise hetyete çıkarılıp askerden muaf belgesini alıyor ve evine dönüyor nöbet geçirmesse askere devam benim bildiğim bu kadar

Askere gidip epilepsi nöbeti geçirmeye gerek yok. yukarda dedigim gibi askeri hastaneye sevk olacak ve orda müşahade altına alınacak kontrol edilecek, gerekirse orda nöbet geçrmesi beklenecek.
Ama askere gidip orda bunu ıspatlamaya çalışırsa 3 aya yakın bir zaman hem askerlik yapacak hemde hastanelerde tek başına perişan olacak. Direk askeri hastaneye sevk olursa bir haftada sonuç alır ve ailesinden biri de yanında gidebilir. NOT: ben bir hafta yattım öyle sonuç aldım

black hawk down filminde epilepsi hastası bir asker vardı sanırım..

Bende epilepsi hastasıyım raporumla şubeye gittim beni askeri hastaneye sevkettiler orda bütün testleri yaptılar bir hafta sonra heyet toplanıp kararı verdi "askeriye elverişli değildir "diye sizinkide mutlaka böyle olacaktır

bu kadar kolaymı yani hangi testleri yapıyolar. birde hastanede kontrol altında tutuyorlarmış bu doğru mu nöbet geçiriyomu die bakıyorlarmış. şimdiden teşekkürler geçmiş olsun

bende öyle olmadı askeri hastaneye devlet hastanesinden raporla gittim askeri doktor raporu görünce "sen zaten askerlik yapamazsın "dedi beni hastaneye yatırıp nöbet geçirmemi beklemediler sadece tomografi çekip ve EEG testlerini yaptılar o kadar

heyete girerken orda meraktan hani birbirimize soraris ya sen neden giriyon heyete felan diye ,hatirladigima göre bir genc epelepiden 2kere ertesi yil birakma
yani 2kere c kodu almis 3 ncü senesine heyete isleme giriyordu ama o elverisli degildir raporunu aldi ama 3 senede dile kolay cekilmes o beklemek birde bana demisti
epelipsi hastaliginin 1 nici derce 2inci dercegibi dereceleri varmis o dercelere göre veriliyormus askeri hastanede kararlari

ilk başta normal devlet hastanesinden epilepsi hastası olduğuna dair belgeyi bulundur.bulunduğun ilin askerlik şubesi seni nöroloji askeri hastanenin nöroloji polikinliğine sevk edicek.burda asıl kara verilir bazen epilepsi hastalarını direk askerliğe elverişlidir diye yolluyolar başıma geldi fakat ankara bu konuda hassas seni direk gata veya gülhanede seni gözetim altına tutuyolar.ilaç kesiliyor 15 günde içinde seni gözlemliyolar.eğer nöbet geçirirsen askerlikten muaf geçirmezsen askere devam(biliyorum saçma ama durum böle )

arkadaşlar bilgilendirme için çok teşekkürler, bende epilepsi hastasıyım 10 yıllık ve elimde prof. raporu var çekindiğim taraf ise özelde işe başvururken bu askerliğe elverişli değildir yazısı nasıl karşılanır? sırf bu yüzden hastalığımı saklayıp askere gitmeyi düşünüyorum. bazı yerler (devlet kurumları dahil) sağlık raporunu istiyorlarmış hastalığını öğrenmek için, bazıları da geri çevirmişler çürük olduğu için başka bir arkadaş. Siz bu tarz şeylerle karşılaştınız mı? ne düşünüyorsunuz?

Merhaba arkadasim bende epilepsi hastasiyim oncelikle gecmis olsun askerlik subene hasta oldugunu soylediginde seni askeri hastaneye sevk edecekler. Askeri hastanede noroloji bolumune muayne olmaya giderken rahatsizliginla ilgili butun evraklarini gotur. Askeri hastanede eeg cekilip kan tahlili yapiliyor askeri hastanedeki noroloji dr. Yapilan eeg tahlil sonuclarina gore eger isterse yeni bir ilaca basliyorsun ve askeri heyette askerlik tarihin 6 ay kadar sonraya erteleniyor 6ay sonra yine muayne olduktan sonra dr.ertelenip ertelenmeyecegine karar veriyor. Ben tam askeri hastaned 6 defa muayne oldum 3yil icinde . En yipratici olan sey insanin psikolojisinin bozulmasi en sonunda askeri hehette askere alinip alinmayacagina karar veriyorlar bizlerin arac kullanmasi yasak oldugundan dolayi eger ehliyetin varsa trafik sb askeri heyet tarsfindan yazi yollanip ehliyetin iptali isteniyor. En uzucu sey bu oldu benim icin.birde askeri hastanede tedavi icin gittiginde epikrizlerini kesinlikle gotur cok onemli eski tarihli epikrizlrini hastanelerden temin edebilirsin hayirlisi neyse o olsun ise girerken coguyer askerlikle bir iliskinin olup olmadigini soruyor askere alinmazsan herhangi bir iliskim yok diceksik. Zaten sen bile askerlik yapmis gibi olcaksin inan bana askeri hastane askerlik sb bu mekik yol alip durcak.....

bende de epilepsi vardı. askere alma işleminde depakin kullandığımı söyledim. Ehliyetime el koyarlar mı? Nöbet geçirmiyorum. Sen ehliyetini geri almayı denedin mi, bir çaresi var mıdır? Askere alırlarsa ehliyet yine de iptal olabilir mi? Cevap verirsen çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun

ahmetttttt merhaba ben ehlıyetımı gerı almaya hıc denmedım duşunmuyorumda çunku benım ayak ustu nobetlerım devam edıyor. eğer sağlığın daha iyiye gidiyorsa zaten ilacı dr. kesıcektır ve ehlıyetını ıptal etseler bıle yenıden alabılceksın

Epilepsi hastası askerlik yapar mı?

Arkadaşlar epilepsi hastası askerlik yapar mı? bir sabah bir akşam olmak üzere epix500 mg hap kullanıyorum.İlk nöbetim 15 eylülde oldu ikincisi iki saat sonra acilde oldu üçüncü nöbet iki ay sonra 15 kasımda oldu.Başına böyle durum gelen varsa aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Epilepsi askerlik hakkında

Merhaba 7 yıl önce epilepsi tanısı aldım. 6 yıldır nöbet geçirmiyorum. Askerlik için heyete girdim. İlaç kullanıyordum. 1 yıl erteleme verdiler. Bi kaç ay sonra tekrar gidicem işlemler için. Ertelemeden bu yana bende değişen 7 yıl nöbetsizlik olucak bide ilaçları bıraktım. Acaba karar ne çıkar. Yeniden bir erteleme veya muaf mı? Bu arada ilk erteleme alışım yaşım 24 bu sorumla ilgilenen herkesede şimdiden Allah razı olsun.

Giray34

ilaç bırakmakla hata yapmıs sın dostum ayrıca senden EEG istenmesi gerekir ve epilepsi hastaları askerden muaf olur saygılarımla

@jackal75 ilaç bırakmakla ne gibi hata yaptım anlayamadım. Muaf konusunda mı ? Askerliğe gider konusunda mı? Eeg çekildi zaten bana 6 yıldır hiç olumsuz çıkmadı eeglerim.

@OturanBoğa Bülent Bey'den de cevap bekliyorum.

Arkadaşlar acil yardımınız lazım. Askerlikle sürecim şu şekilde oldu:
1. 1 yıl erteleme aldım
2. Sağlam raporu aldım
3. Önce hastane muaf raporu verdi sonrasında TSK 1 yıl ertelemeye çevirdi.
Bunlar 1er yıl arayla gerçekleşti.
Şimdi tekrar tecil süresi doluyor.
Burada tek derdim ehliyet. şimdi muaf olursam ehliyetim iptal edilir mi? 15 yıldır tek bir nöbetim yok. Tedbir amaçlı ilacı ücretli olarak alıyorum .

birincisi askerlik konusunda enson verecekleri rapor askerliğe elverişli değildir raporu verirler büyük ihtimalle

ikincisi kimse senin elinden ehliyeti almaz ama ehliyeti yenilemede rahatsızlığın çıkarsa ehliyet için sağlık raporu alacağın için rahatsızlığından ötürü sağlıktan kalır ve ehliyet alamaya bilirsin.

Hocam peki TSK emniyete ehliyeti iptal edin tarzında bi yazı gönderebiliyor mu? Başka bi yerde okumuştum bunu

hayır öyle bişey göndermiyor.

Hocam peki kesin mi bu bilginiZ? Ona göre hareket edeceğim

Hocam peki kesin mi bu bilginiZ? Ona göre hareket edeceğim
fener

kardeş burdan aldığın bu konuda hiç bir bilgi yüzde yüz doğru denmez çünkü trafik polisi deyiliz lakin epilepsi olup askere gidemeyen ve ehliyeti olan binlerce insan var hiç biri askerlik yüzünden ehliyetim iptal edildi diye duymadım

Giray34
Epilepsi nöbet sıklığına göre sınıflandırılır, bir çok epilepsi tipleri var. 7 yıl atak geçirmemişsiniz bu güzel haber.şuan remisyonda görünüyor.muhtemel tekrarlayacaktır.
Askerlik için genelde muaf kararı çıkar,ancak isteğe bağlı giden oluyor.
Tedavinizi kendi başınıza kesmeyin,yeni gelen ataklar bir öncekinden ağır olabilir.
Askerlikle ilgili son kararı,gerekli tetkikler yapıldıktan sonra nöroloji hekimi verecektir.
İstisnalar haric,genel kaide elverişsizdir/Geçmiş olsun...

OğuzHan112
İlaçları ben değil doktorum kesti oğuzhan ben muaf değil gitme taraftarıyım bakalım nasıl bir karar çıkacak.

Giray34
Genelde muaf olmak isteyenlere cevap yazdığım için otomatiğe bağladım,sizi tebrik ediyorum o halde.
İlacı hekim kestiyse tm sorun yok.
Sağlıcakla.

Epilepsi askerlik

Sadece spor yaptığımdan

Son düzenleme:
Üst Alt