Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalığım düzelirse ehliyet alabilir miyim?

mec

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler;
ben epilepsi hastası idim askerde iken hastalığım dayak yediğim için tekrardan nüks etti ve sonrasında 5 aylık askerken çürük raporu aldım ancak raporu aldıktan sonra hiç bir devlet dairesinde işe yerleşemdim ve üstüne üstün ehliyetime el konuldu benim sizlere 2 sorum olacak;
1) tekrardan tedavi olduğum hastaneye gidip hastalığım bittiğine dair rapor alırsam ehliyet alabilrmiyim
2) sağlam olduğuma ilişkin rapor alırsam askerliğe tekrardan çağırılmıyım

Ehliyet için epilepsi rahatsızlığının iyileştiğini ispatlaman lazım.bunun içinde en az 3 yıl hiç nöbetinin olmaması ve eeg lerinin normal olması lazım.ayrıca tedavi döneminde düzenli ilaç alıp tedavi gördüğünü ilaç reçeteleri ile ispatlaman lazım.ben iyileştim demeni kurumlar kabul etmez.onun için zor bir süreç.
Askerlik yapmanın şu aşamadan sonra mümkün olacağını pek zandetmiyorum.bu durumu askerlik şubesine sorabilirsin.

Üst Alt