Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalığım nedeniyle askerlik yapmadım. Hangi oranda rapor alabilirm?

beyaz58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 11 yaşında HSV diye bir rahatsızlık geçirdim. ondan 1 ay sonra kullandığım kortizyon tedavisi yüzünden böbrek rahatsızlığı geçirdim. 3 ay o hastalık sürdükten sonra 12 yaşında epilepsi hastası oldum ve 23 yaşına kadar hep ilaç kullandım.
kullandığım ilaçlar LAMİTAL ve DEPAKİN oldu. yaklaşık 7 SENEDİR DEPAKİN kullanıyorum. bu şubat ayında ilaç kesildi eeg ler normal çıkmıştı. normalde 4 sene önce kesiceklerdi. ağır epilepsi krizi geçirmiştim dewam ettiler.
neyse sonunda bitti derken fırsat bu fırsat dedi.k askere gittik acemiliğin 23 üncü gününde tetiklemeler başladı beni. eeg çektiler tekrar bozuk çıktı ve kullandığım depakin i tekrar kullanmaya başladım ve bana askeri hastaneden askerlik için barışta elverişli değildir, seferde görev yapar ve bir madde daha var G40.8 epilepsililer, diğer yazıyor artık ne anlama geliyor fazla bilmiyorum

Benim sizden yardımcı olmanızı istediğim konu: bana belli derecede özürlü raporu vericekler mi? bir de askerden çürük alanlar 10 yıl sigortalı çalıştıktan sonra emekli olabiliyormuş dediler. bu doğru mu?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Malulen emekli olman mümkün değil. Çünkü malulen emekli olmanıon ilk şartı, ilk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek derecede (%60 ve üzeri) işgücü kaybının bulunmamasıdır. Oysa anladığım kadarıyla (?) senin epilepsi rahatsızlığından dolayı ortaya çıkan işgücü kaybı oranın ilk sigortalı olduğun tarihte de bugünkü ile aynıydı.

işgücü kaybı cetveli'nde epilepsiye dair maddeyi aşağıya aktarıyorum.
EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a) Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90
Senin durumun hangi oranda raporu gerektiriyor?
Doğum tarihin?
İlk kez sigortalı olarak çalıştığın tarih?
Bu soruların yanılarına göre -malulen değil- vergi indirim hakkı elde ederek erken emekli olabilirsin.

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim

Üst Alt