Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalığından dolayı sağlık özrü tayini mümkün mü??

skysoldier

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sorum şu . Ben epilepsi hastasıyım 12 yaşından beri ilaç tedavisi görüyorum . Eşimin işi dolayısıyla Sakaryada ikamet ediyorum ancak ailelerimiz İzmirde . Biz rahatsızlığımdan dolayı rapor alıp tayin istemeyi düşünüyoruz . Acaba epilepsiden dolayı muhtaçlık raporu alınabilir mi ? Yasa gereği hastaneden bulunduğu yerde sağlık durumu tehlikededir şeklinde bi heyet raporu alınması gerekmekte . Yalnız olduğumuz için nöbet geçirme durumunda bana bakabilecek kimse yok . Ayrıca 4 aylık bi bebeğimiz var. Hem o hem ben risk altındayız ve son zamanlarda nöbetlerim sıklaştı . İlaç artışına rağmen rahatsızlığım geçmedi . Bu şartlarda bu raporu alabilir miyim ? Bilgisi yda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirseniz sevinirim

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a) Seyrek 20
b) Sık 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler 70
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler 90

Taner bey cevabınız için teşekkürler . Tam olarak şunu öğrenmek istiyorum . Eşimin tayin olabilmesi için yasa da geçen cümle şu " mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir." Epilepsi rahatsızlığından dolayı bu raporu alabilir miyiz ? Daha önce böyle bir şey yapan var mı ?

Arkadaşlar,

Epilepsi rahatsızlığından dolayı bu raporu alabilir miyiz ? Daha önce böyle bir şey yapan var mı ?

Üst Alt