Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastası askerlik yapar mı?

vatan0606

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar benım sızlerden rıcam olcak benı aydınlatırsanız çok sevinirim
benım bir yakınım askerden 1 yıl once terhıs oldu askere gıtmeden once süreklı baygınlık geçırıdığı halde askere alındı. terhısıne 5 ay kala ankara gata askerı hastesıne sevk edıkdı ve teşhıs epılepsı şüpesi dendi
tekar askerere gııtı ve askerlığını bıtırdıkten sonra ankara atatürk hastanesi epılepsı teşhısı koydu yuzde 58 özürlü raporlu

şimdı dıycem hukukta bunun yeri nedır benı ayndınlatırsanız çok sevınırım...

askerlikten önce belirtmemiş mi epilepsi hastası olduğunu? belirttide teşhis mi konamadı?askere gitmeden önce tanı aldığına dair elinde belge veya rapor yokmuydu?askere gitmeden önce hiç tedavi olamışmı,ilaç kullanmamış mı?normalde epilepsi hastasını askere almazlar ondan sordum

epilepsi

askerden once teşhıs koyamadılar ama askeryken epılepsı şüphesı tesşhı dendı elımızde oyle rapor var

kesin tanı konamadığı için askerlik yapmış,büyük olasılıkla eeg leride normal çıkmıştır.bu durumda askeriyenin yapabileceği bir şey yok yönetmelik gereği kesin tanı konması lazım .şüphe üzerine muaf raporu verilmez.

epilepsi

yok biz muaf raporu almasından yana değildık zaten terhıs olduktan 1 ay sonra devlet hastanesı epılepsı teşhısı koyuyor ve doktorlar bu hasta askerlık yaptı deyınce gülünç bişye başımıza oyle bişye gelmedı askerlık yapamaz dedi bu hasta kaldıkı 3 ay once askerı hastane sadece süphe teşhısı koydu bu hastalık 2 aydamı çoktı askere gıtmeden once de bayılıyordu

ama dediğim gibi siz önceden herhangi bir hastaneden teşhis alsaydınız ,çok faydası olurdu.elinizde teşhis olmayınca eeg lerde normal çıkınca,askeriye ne yapsın ki yönetmeliği uygulamak zorunda kalıyor.siz doktorun dediğine bakmayın,o afedersin soytarılık etmiş.siz tedavilerini aksatmayın artık geçmişi unutun.

tabıkı tadevısı yapılıyor ama kıme güveceğiz yanı hangı doktora bunca sağlılk insanlar askerlık yapmayım dıye sahte muaf raporu alırken bu benı düşünduruyor açıkçası bende askerde 2 bobreğımı kaybettım bılıyomusunuz ama hiçç bır hak talep edemedim benn

bir kişinin epilepsi den askerlik yapmaması için kesin epilepsi tanısı alması lazım.ya nöbeti askeri doktor tarafından görülecek,ya elinde daha önce epilepsi teşhisi konduğunu gösteren rapor ve bunun yanında düzenli ilaç kullandığını gösteren ilaç reçeteleri olacak,bunun yanındada askeri hastanede çekilen eeg ler hastalığı ile uyumlu 1 bozukluk verecek,bozukluk vermez ise askeri hastaneye yatacak nöbet takibi yapılacak.yönetmelik böyle diyor.nöbet şüphesi var dedilerse eğer kesin kanıya varamamışlardır,askerliğine az bir süre kala zandedersem nöbet yakaladılar ki muaf raporu verdiler.

bu hasta düşe kalka askerlık yaptı nobete onlarca kez düştümüş arkdaşarı kaldırmış
epılepsı hastası yorgunluk uykusuluk vs gelemez yanı anlaamdığım konu 1 once süphesı teşhısı konuyor 2 ay sonrada gerçek epılepsı teşgısı konuyor teşhısı doktorlar koyar değılmı bız bunu bılırız

dediğin gibiyse,söyleyecek sözüm yok o zaman ne deseniz haklısınız

ben epilepsi hastasıyım askerde hiç nöbet geçirmedim ama bana askerde sordular bir rahatsızlığın varmı diye epilepsi hastasıyım dedim beni gataya sevk ettiler.gatda hiç nöbet geçirmedim ama elim de sağlam epilepsi hastası oldumu gösteren raporlar olduğu için askerden muaf sayıldım.aslında muaf sayılacağıma ben de pek inanamadım

ben sağ ayağımdan %40 engelliyim. onun yanında epilepsi hastalığımda vardı. 2004 yılında beynimden ameliyet olsunca cerrahpala doktorlarım bana "askerliğe eleverişli değildir" raporunu hazırlayıp askeriye ye vermemi istediler ama bende zaten ayağımdan %40 engel raporum vardı..

teşekkürler...

Üst Alt