Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastası engelli raporu alabilir mi?

kademgold

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar merhaba, epilepsi hastası olan bir akrabam var acaba , özürlü raporu alıp emekli olma şansı nedir bilgisi olan varsa iletirse sevinirim.

% 40 veya üzeri rapor alabilirse artı vergi indirimi, erken emeklilik hakkından yararlanabilir akrabanız..

sakatlık oranı cetveli Epilepsi için verilen oranlar: (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

teşekkürler bu oranlar ne duruma göre verilen özür oranı mı

Evet, geçirilen nöbetlerin sıklığına göre verilen oranlar..

o zaman ya yüzde5 yada yüzde 15 alacak çünkü ilaç aldığı günden beri bir daha nöbet yaşamadı

Yüzde beş, yüzde 15 oranlar hiçbir işine yaramaz malesef.. Başka rahatsızlıklarıda varsa rapor için başvursun, yoksa uğraşmaya değmez. Ama uğraşırım, sorun olmaz diyorsa denesin şansını yinede..

Ben epilepsi hastalığından %40 rapor aldım.

2006 sonrası düzenlenen tabloda bir belirsizlik var epilepsi ile ilgili. nöbet çeşitlerinden bahsetmeden sıklık/seyreklik konusundan bahsetmiş. ben bayılma veya jeneralize nöbet yaşamıyorum. ancak ayda min.3-4 kez bazen daha fazla sayıda fokal nöbet yaşıyorum. adı nöbetse nöbet, diğerlerine göre kıyas bile edilemez belki ama günlük aktiviteleri bir şekilde engelliyor, kısıtlıyor. kullanılan ilaçların yan etkileri engel kabul edilmiyor ancak sırf yan etkiler bile başlı başına %40 a taşıyabilir bir insanı. (çift görme yaşayan bilir, geçmesi için ilacı azaltacaksınız. azaltırsanız nöbet geçireceksiniz. mecburen çift görmeyi kabul ediyorsunuz.) bunları engelden saymayan bir yönetmeliğe bakınca ben % kaç oranda rapor alırım merak ediyorum. 15-20 vereceklerse kalsın diyeceğim. derdim vergi indirimi de değil. ben iş bulup çalışamıyorum, ilaçlarımıı zor alıyorum, gss ödettiriyorlar bir de. ben bu maksatla istiyorum rapor.

Mrb epilepsi hastasiyim bu yüzden askere gitmedim suan ilaclarla iyiyim bıraktığım zaman bayılma oluyo erken emeklilik icin bı şansım varmi rapor alabilirmiyim

Meb ben epilepsi hastasının daha önceden yüzde 20 raporum var askerlik yapmadım ama şimdi ilaclarim ve bayılma sevyem iyice yükseldi eğer yine rapor almak istesem yükselir mi hani şu an günde 4 tane covolex cr 500 kulaniyom bana bir cvp lutfen

Ha ama askeri raporum yüksek ama

Merhaba ben 2012 yılından beridir epilepsi hastasıyım daha doğrusu doğustan varmıs ama 2012 yılında ortaya çıktı son zamanlarda baya ilerledi en son egg tahlilinde beynın sol tarafında yavaslama çıktı suan ilacım değişti önceden epix 500 mg kullanıyordum fakat fayda etmedi doktorum keppra 1000mg çıkardı yanında da başka bi ilaç daha kullanıyorum uyku nöbetlerim de olmaya basladı bu durumda engelli raporu almak istesem yüzde kaç oranında verirler

Arkadaşlar ben menenjit geçirdim şimdi epilepsi oldum mesleğim şoför araç yasaklandığı için iş den cikarildim ayrıca düşük tansiyon hastaligim çıktı 15 gün hastanede yattım birde varis hastaligim var iki ayakta 8 amaliyat oldum ayakta çürüme var heyet girebilirmiyim birde böbrek yetmez ligi var ilaçlardan dolayi epleptoin kullanicam ömür boyu 400 mg verdelier

Girebilirsin ve sadece epilepsi deyil diyer rahatsızlıklarında belirtirseniz yüksek oran alabilirsin

Kalp damar cerahisi varis için dediği yapılacak bi şey yok böyle yaşamaya alisacaksin dedi Enson tehsislwrim epikiz raporunda hipotansiyon ve epilepsi tanısı var bide hipofiz bezin de kış kespit Etiler şu anlık kontör sadece gözlerde bulaniklik olursa acil gel körlük yapabilir dediler şu anda is sizim mesleğini yapamazsın dediler

Tüm rahatsızlıklarınızdan engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden alacağınız %40 ve üzeri raporla
tüm engelli haklarından yararlanır hatta erken emekli olabilirsiniz.

SGK ile görÜstüm sizin alacağınız rapor değil bizim göndereceğim hastane raporum önemli dedi onun için direk SGK basvurayummi yoksa bir eğitim araştırma yani gideyim önce erken emekli icin

SGK ile görürüm sizin alacağınız rapor bizim önemsiz bizim Göndereceğiniz hastane raporu gecerli onun için onların dediği hastaneye yani SGK mi basvurayim önce onları vereyim raporları

Raporlar ayrı ayrı verilirmi yoksa hepsi içini mi degerlenir heyette

I87.2-VENÖZ YETERSİZLİK (KRONİK) (PERİFERİK) hastasıyım ve hipotonsiyon çıktı tansiyon ilacı başladılar epilepsi hastalığın var teşhislerin bu bide menenjit geçirdim böbrekler protein kaçağı var rapor alabilirmiyim

Yardimci olabilirseniz seviniri

Yardimci olabilirseniz seviniri

Epilepsiden %40 aldım.Bel çıktığından %5 aldım.17 nişan da heyete gireceğim,bir kesinti olurmu.Ya da ankarada bir kesinti yaparlarmı.Teşekkürler

Vergi dairesine gitmeden,hastaneden verilen bir formla,vergi indirimi alanını ve ücretsiz yolculuk ve bir maddeyi daha işaretledim,benim için bu yeterli olacakmı

Mrb arkadaşlar 6 aylıkken epilepsi olmuşum. Daha sonra iyilestim. Ama yaklaşık 7 8 yıl sonra tekrar başladı nöbetler. Yaklaşık 14 yıldır epilepsi hastasiyim. Üniversite öğrencisiyim ama tek başıma dışarı çıkmaya bile korkuyorum. Staj yapmam gerekiyor. Hastalığımdan dolayı kimse yanaşmıyor. Engelli raporunu nasıl alabilirim ve epilepsi hastalarına tanınan haklar nelerdir. Yardımcı olabilir misiniz.

Epilepsi hastasıyım sabah 500 MG keppra kullanıyorum aksam 500 mg yüzde. Kaç alırım a

Merhaba.
Ben de epilepsi hastasıyım keppra 1000 mg kullanıyorum yuzde kaç alırım

Ben de epilepsi hastasıyım,
keppra 1000 mg * 3
elepsi 200 mg * 2
excegran 200 mg *4

kullanıyorum. Ortalama haftada 3-4 absans ( dalma ) nöbetleri ay da 1 kasılma ve tamamen kendinden geçme nöbetleri devam ediyor. Buna rağmen %40 rapor verdiler.

Raporu almamın nedeni, epilepsiden dolayı askerlikten muaf olduğumdan dolayı bazı firmalar engelli raporu ile istihdam edeceklerini beyan etmişlerdi. Ancak şimdi epilepsi nedeniyle hiçbir firma kabul etmiyor; belgeli. Stresten dolayı absans nöbetleri arttı.

Açıklamaları bayılman durumunda başına diğer işçiler gelecek ve 10 işçi başına 5 dakika gelse 10*5 50 dakikam durmuş olacak, diyor.

Şuan sadece E-KPSS'ye çalışıyorum.

Bu stresten dolayı, doktorum, 4. antiepileptik ilacı yazmayı düşünüyor. Ancak 4 çok olacağı için çekiniyor. İki kere düşün.

Üst Alt