Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastası nasıl ehliyet alır?

sabri35

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
1 yıldır nöbetim yok kepra 1000 mg kullanıyorum sonradan cıktı epilepsi bende doguştan deyil ilaça başladım nöbet gecirmedim şimdi ehliyeti yenilerken sorun yaşarmıyım??? 1 YILDIR NÖBETİM YOK

söyleme epilepsi var diye direk al gitsin :) kanunen bir faydası yok epilepsi normalde ehliyet alamaz sakın söyleme ilaçlarını duzenli kullan gereksiz araç kullanma sakın

sistemden kullandıgın ilaçlara bakıyorlarmış

Epilepsi hastası oldunu aile hekiminin bikmesi çokguc sen soylemezsen

raporlu ilacın varsa sistemde görünür ben ehliyet durumunu sordum aile hekimime dur ben kendimden bakayım dedi kendide tansiyon ilacı kullanıyormuş bana ekranı gösterdi bak bende alamıyorum kronik hastalığı var sevki uygundur yazıyordu sabri35

Benim bi arkadaş vardı epilepsi olan 6 yıl inç tanidigimdi bu hastalığı yüzünde ehliyet alamamisti

epilepsi hastası olduğun alnında mı yazıyor ??? kimseye söyleme bende epilepsi hastasıyım söylemedim aldım ehliyetimi 10 numarada araba kullanıyorum ...

Epilepsiye ehliyet verilmemesinin sebebi zaten normalde araç kullanamaması değil, her zaman her yerde, dolayısıyla da direksiyon başında nöbet geçirebileceği ihtimalidir.
On numara da araç kullanabilirsiniz yüz numara da, ancak Allah korusun bir nöbet esnasında kaza yaptığınızda, aracınızdaki diğer kişilerin ve kazanın karşı tarafının vebalini ödeyebilir misiniz?

Ufukalp

benm ki tam sara değil ben bayılmıyorum bilincimide kaybetmiyorum çok şükür ...
hem ne olacak ki veeceğimiz bir can değil mi ? fazla yaşayana kimse madalya vermiyor ...

GND
Ben sizin ya da başkasının şahsında değil genel anlamda yazdım.
Ancak yorumunuzun devamında yazdığınız düşünce çok yanlış
Siz o şekilde düşünebilirsiniz, ancak sebep olduğunuz kazada can veren karşı taraftaki birey için hayat çok güzel olabilir, henüz tek başına ayakta kalabilmeyi beceremeyecek yaşta çocukları ve kendinden başkası olmayan bir ailenin sorumluluğunu yüklenmiş olabilir ki bir çoğumuz bu durumdayız.

son iki yıl ilaç kullamassanız oluyormuş

Doktormu dedi oluyor die

Ehliyet Yöneymwlginde yaziyordur

Epilepsi değilim ama geçmeyen nöropatik ağrılarım vardı buna istinaden regapen adlı ilaç kullanıyordum hatta ilaç için rapor düzenlenirken yanlışlıkla epilepsi teşhisi ile yazıldığından az daha ehliyetimden oluyordum da son anda doktorum farkettide rapor içeriğini değiştirmek zorunda kaldı.Şimdi kardeşim sistemde otomatik olarak gözüküyor bir; iki başkalarının hayatı söz konusu yalan atıp kendini rezil etme ve araç kullanma derim..

görme engelli bir insan nasıl ehliyet alamıyorsa en iyi şekilde de kullansa. Bazı rahatsızlıklar ehliyet alamaz bu karara itiraz etmek çok saçma kişiye özel değil sonuçta kanunlar

Hastalığınızı gizleyin söylemeyin gibi şeyler bilgiye ihtiyaç insanları yanlış yönlendirmektir , Epilepsi olup ehliyet alamayan kişilerin başvuru mekanı mahkemedir burada insanları ikna etmeye çalışmanız bir fayda sağlamaz hakkınız olduğunu düşünüyorsanız arayacaksınız burada serzenişte bulunmak yersiz

epilepsi hastasıysan ehliyet alma herkes de akıl vermiş şöyle yap böyle yap diye orta hızda dur kalkla giden bir trafikteyken kriz geçirirsen ne olur düşünsene kendi canını hiçe saydığın belli de trafikte tek başına değilsin karşıda bir sürü insan var normalde 30 dk da gittiğin yolu yeri geliyor 3-4 saatte gidiyorsun trafik yüzünden bi de zaten bu epilepsi krizlerini tetikleyen bir durum epilepsiliysen araba kullanmayacaksın bu kadar basit ha dr tamam sen iyileştin bir daha kriz geçirmezsin diye rapor verirse o başka

Bugün gittim olmuyor en az 5 yil diyor benim 2 yil oldu bu gidisle artik yurt disindan alicam

Ben bugun gittim bana 5 yil dedi ve 2. yilım hastalik gecmesine rağmen vermiyorlarmis

Mahkemeye gidincd oluyor mu alabiliyormuyuz ehliyet ?

Ufukalp abi merhaba, bende birşey sormak istiyorum. bilginiz varsa cevap verirseniz sevinirim.
Benim 2011 yılında aldığım A2+B ehliyetim var. Sol gözüm hiç görmediği için ehliyette Monoküler yazıyor.
Şimdi ehliyetimi yenilemek istiyorum. Ama forumda Epilepsi hastalarına sürücü olamaz raporu veriliyor diye okudum. Bu ne kadar doğru.
Mayıs 2019 da yeni engelli raporu aldım %43. ve o raporla süresiz %43 vergi indirimi aldım. ve 01.12.2019 itibarı ile emekli oldum.

Engelli raporunda %33 gözden ve %15 epilepsi den aldım. ( Epilepsi en düşük oranı sanırım. 2 ayda 1 kez nöbet oluyor titreme şeklinde bayılma yok , kendini kaybetme yok çok şükür , sadece geceleri uyku halinde oluyor, gün içinde olmuyor )

sürücü olur raporunda bu şekilde alma ihtimalim nedir sizce. önereceğiniz bir yol var mı acaba.
Teşekkür ederim şimdiden

@ahmetulug
Tamamen doktora kalmış görünüyor. İlaç kullanıyorsanız sistemden zaten görünür.
Sürücü adayları ve sürücülerde aranan sağlık şartları yönetmeliğinde ilgili kısım aşağıdaki gibidir:

[FONT='inherit']c) Epilepsi hastalarına aşağıda sayılan hallerde sadece birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bu sürücüler ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar.
[/FONT]
[FONT='inherit']1) Şuur kaybının olduğu epilepsi hastalarının altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilir. Sürücü belgesi alabileceğine dair rapor düzenlenmesi halinde kontrol süresi raporda belirtilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']2) Direksiyon başında tekrarlanma olasılığı olmayan, fark edilir bir uyarıcı nedeniyle uyarılmış epilepsi nöbeti geçiren kişilere nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']3) İlk veya tek uyarılmamış epilepsi nöbeti geçiren kişilerin altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, üç yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepilepsi ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']4) Sadece uykuda geçirilen epilepsi nöbeti olan kişiler altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']5) Bilinci veya hareket etme yetisini etkilemeyen nöbet geçiren kişilerde 6 aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']6) Tedavi edici epilepsi cerrahisi uygulanan kişiler (1) numaralı alt bende göre değerlendirilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']7) Bu bent kapsamında nöroloji sağlık kurulunca yapılacak tıbbi değerlendirmede, ayrıntılı nörolojik inceleme, elektroensefalografi ve nörogörüntüleme yapılır.
[/FONT]
[FONT='inherit']8) Epilepsi tanısı konulan ve araç kullanmalarında sakınca bulunan ya da araç kullanmaları belirli şartlara bağlanan kişiler hakkında 4 üncü maddenin onbirinci fıkrası kapsamında bildirimde bulunulur.[/FONT]

Ufukalp abi merhaba,
cevap için çok teşekkür ederim. Birşey daha sormak istiyorum müsadenle. Bu yönetmeliğe göre 4. madde bana uyuyor ben sadece uyku da nöbet geçiriyorum. Bazen 2 ay da 1 kez bazen 2 ayda 2 kez , ilaç da kullanıyorum. Şimdi bura da doktor sürücü olur derse mi sürücü raporu alabileceğim , çünkü 4. madde de 6 ayda bir kontrol ve 5 yıldır ilaç kullanmıyor ve nöbet geçirmiyor olmak diyor . Ben zaten 3 ayda bir kontrole gidiyorum doktora

ahmetulug
Ama aynı maddede ilaç kullanmıyor olma şartı da var, ve sizin ilaçlarınız sistemde görünür.
İzleyeceğiniz en mantıklı yol; aile hekiminden uzman sevki aldığınızda kendi doktorunuza gitmeniz olur.
Nihayetinde sizi en iyi tanıyan o, ve ne gerekiyorsa onu yapar.
Evet doktorunuz sürücü olur derse tamamdır.
En ufak bir sakınca varsa, öncelikle kendi can güvenliğiniz için olmazı oldurmaya çalışmayın lütfen.
Tabi yanlış anlamayın sakıncası varsa diyorum.

Ufukalp abi ,
teşekkür ederim. Tabiki dediğiniz gibi sakınca varsa önce kendi can güvenliğim için bunu yapmam zaten. Ama uzun zamandır araç kullandığım için ve rahatsızlığımı da bildiğim için sakıncası olmadığı görüşündeyim. Nöroloji doktorum da benimle aynı görüşte olursa sorun yok demektir ozaman zaten. Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim

Members
Ehliyet raporu ile engelli sağlık kurulu raporu farklı evet.
Ehliyet için, sürücü adayları ve sürücülerde aranan sağlık şartları yönetmeliği esastır.

Merhabalar Ufuk abi,

5 sene önce araç almamda büyük destek ve bilgi verdiğin iiçin tekrar teşekkür ederek başlamak istiyorum.

ben geçmişte çocukluk felci geçirdiğim için 2011 yılında h sınıfı ehliyetimi çıkardım. Bu ehliyet yenilenme mevzusun da tekrar bulunduğum konumun aile doktoruna gittim. Aile doktorum h sınıfı olduğu için bir dilekçe ile beni hastaneye, Hastanede beni il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler. Benim raporum çocuk felci olduğu için, heyet benim ayağımın kontrol etti ve sonucun bir gün sonra e devlete gireceğini oradan raporu alıp ehliyetimi yeniliyebileceğimi söylediler. Neyseki hocam benim ki e devlete düşmedi. İl sağlık müdürlüğünü aradım, il sağlık müdürlüğü “ bende epilepsi tanısı olduğunu ve bunun için ilaç kullandığımı söyleyerek ehliyetimi yenileyemiyeceğimi söylediler. Bende kendilerine “8 senedir hiç nöbet geçirmediğimi ilaç mevzusunda da sabah yarım, akşam yarım tablet aldığımı söyledim”. Ama kendileri bu konu hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler.

bugün tekrar sağlık bakanlığını aradım. 8 yıldır nöbet geçirmiyorum. kullandığım ilacım tegretol cr400 olduğunu, akşam yarım - sabah yarım aldığımı söyledim. maalesef rapor veremediklerini bugün tekrar söylediler. kayıtlarda ilac kullandığınız göründüğü için rapor yenilenmiyor dedi ve en az 5 sene ilaç kullanmamanız gerekiyor dedi.

yani ben 8 senedir nöbet geçirmiyorum ama ilaç kullandığım için ehliyet yeniliyemiyorum. taki doktor bana ilacı bırak deyip aradan 5 sene geçtikten sonra..

benim hastalığım epilepsi değil diskinezi ( kas hastalığı diye geçyor ) ama bizede epilepsi ile aynı tedaviyi uyguluyorlar bende tegretol kullanıyorum biz nasıl ehliyeti yenileyecez ????

Üst Alt