Merhabalar Ufuk abi,
5 sene önce araç almamda büyük destek ve bilgi verdiğin iiçin tekrar teşekkür ederek başlamak istiyorum.
ben geçmişte çocukluk felci geçirdiğim için 2011 yılında h sınıfı ehliyetimi çıkardım. Bu ehliyet yenilenme mevzusun da tekrar bulunduğum konumun aile doktoruna gittim. Aile doktorum h sınıfı olduğu için bir dilekçe ile beni hastaneye, Hastanede beni il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler. Benim raporum çocuk felci olduğu için, heyet benim ayağımın kontrol etti ve sonucun bir gün sonra e devlete gireceğini oradan raporu alıp ehliyetimi yeniliyebileceğimi söylediler. Neyseki hocam benim ki e devlete düşmedi. İl sağlık müdürlüğünü aradım, il sağlık müdürlüğü bende epilepsi tanısı olduğunu ve bunun için ilaç kullandığımı söyleyerek ehliyetimi yenileyemiyeceğimi söylediler. Bende kendilerine 8 senedir hiç nöbet geçirmediğimi ilaç mevzusunda da sabah yarım, akşam yarım tablet aldığımı söyledim. Ama kendileri bu konu hakkında bir şey yapamayacaklarını söylediler.
bugün tekrar sağlık bakanlığını aradım. 8 yıldır nöbet geçirmiyorum. kullandığım ilacım tegretol cr400 olduğunu, akşam yarım - sabah yarım aldığımı söyledim. maalesef rapor veremediklerini bugün tekrar söylediler. kayıtlarda ilac kullandığınız göründüğü için rapor yenilenmiyor dedi ve en az 5 sene ilaç kullanmamanız gerekiyor dedi.
yani ben 8 senedir nöbet geçirmiyorum ama ilaç kullandığım için ehliyet yeniliyemiyorum. taki doktor bana ilacı bırak deyip aradan 5 sene geçtikten sonra..