Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastası yüzde kaç oranında rapor alabilir?

kader1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.epilepsi olan bir hasta rapor ala bilirmi. alabilirse kaçta kaç alır.bilgilendirirseniz sevinirim.

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90

slm değerli arkadaşlarım.epilepsi rahatsızlığı olan arkadaşlarım yardımınıza ihtiyacım var. eşim 27 yaşından sonra epilepsi diye bilinen bir rahatsızlığa yakalandı .nedenini bilemiyorum .belkide kaza sonrası benim sıkıntılarımlamı ne bilemiyorum.6 senedir bu rahatsızlıkla müçedele ediyorumuz. rahatsızlık epilepsi genelde nöbetler geçe uyurken oluyor.200 mili giramlık bir ilaç kullanıyoruz .günde 1 dafa akşam yatırken böyle bir ahatsızlıgı olan akadaşlar varsa yardımcı olmanızı dilerim .

nöbetler sadece bayılmayla ölmüyor kısaca daralma konuşmasında değişiklik bir anda biliç kayıplıgı daha efek defek çok şeyler oluyor

Sevgili kardeşim eşinin beyin emarını çektilermi benim arkadaşım var oda bayan bundan bir yıl öncesine kadar oda sık sık nübet geçiriyordu dktra gürürdüm emar çekildi darbe yemiş denildi ilaçlarını değiştirdiler iki çeşit ilaç verildi sabah bir akşam iki tane kulaniyor ve artık nübet geçirmiyor bana ilaçının adını yazabilirmisiniz

tşk ederim arkadaşım kullandığı ilacın adı.TEGRETOL CR 200 grlık.bu ilaçı sadece yatırken kullanıyoru.şu anda bayılması olmuyor ama daralması oluyoru .emer çekildi .hatta kamaralı odada gözlendi .şu anda onu nekarar verildi aklımda değil cumardesi günü net yazabilirim arkadaşınızda daralmalar oluyormu bir bilgin varmı

Kardeşim arkadaşımı ilk yanıma aldığımda adeta insanları düşman gibi gürüyordu asabi sinirli öfkeli vs kulandığı ilacı değiştirince hepsi geçti hiç söz dinlemiyordu

ozaman farklı kardeşim benim eşim bayılınca bıraz vücudu sıkışır gibi oluyoru bayılınca 1 veya 5 dakika sonra gendine geliyor ama kendini 30 dakika sonra toparlaya biliyor tam taporlaması içnde 1 geçmesi lazım ondan sonra nermal hayatına devam edebiliyor dr dediği bildiğim kadarıyla genelde nebetler geçe oluyor dedi arkadaşlar basından geçen veya böyle rahatsızlığı olan arkadaşlar paylaşalım hayat değişkendir yarın kimin ne olacağını bilemeyiz şayet benimle paylaşmak isteyipte baylaşamassanız özelden gönderin

zeryam çok teşekkür edrim bilgilendirdiğin için

Benim arkadaşımda öyle 1.5 dakka sörüyor bir an hafıza kaybıyaşiyor kendine gelince ne odu bana diyor özellikle sağ kolu kitleniyor kasılıyor

Rabbim herkesin yardımcısıolsun

amin nezamandan beri nebet geçirmiyor.bilgin varmı. eşim 1 sene nebet geçirmedi daralma oluyordu 1 seneden sonra tekrar nebet geçirdi.simdi ise 7 aydır nebek geçirmiyor ama yukardaki yazdıkların la hemen haman aynı yalınız sağ kolu harıç

amin nezamandan beri nebet geçirmiyor.bilgin varmı. eşim 1 sene nebet geçirmedi daralma oluyordu 1 seneden sonra tekrar nebet geçirdi.simdi ise 7 aydır nebek geçirmiyor ama yukardaki yazdıkların la hemen  haman aynı yalınız sağ kolu harıç    <br type="_moz">

allahım hepimizin yardımcısı olsun arkadaşınada allahım açıl şıfa verir işallah

Arkadaşım bi 8.9 ay nubet geçirmedı bide yazın ailesinin yanına yoladım 2 3 ay kaldı 3 defa nubet geçirmiş orda tekrar yanıma aldım 3 aydır yanımda 1 .2 defa bir anlık hafızası gidip geldı o kadar eşinizede acil şifalar diliyorum rabbim şifasını versin bence ilaçlarını sabah akşam alsın daha iyi gelecek doktoruna danışın

bu ilaçtan öncesi başka bir doktor arka arkaya 3 defa atsın dedi ben attırmadım insan vüçüdü ilaçlar bir rahatsızlığı iyileştirken bir başka organada zarar veriyor .çok zor şimdilik iyi gibi ama yinede çok dikkat etmek lazım.sıtres sıkıntı uykuzuzluk yorulma yanı çok şeyler söylediler dokturlar . rapor için ugrastınızmı eşime 100/25 beş veriyorlar sence ateletlimi bilgin varmı kardeşim .

Ben kendim epilepsi hastası olarak konuşayım doktorunuz iyi bir doktor olması ve sürekli takibinde olmanız önemli.İlaçları düzenli kullanmanız öenmli.Rapor olayına gelince uğraşın hiç olmazsa %40 oranında almaya çalışın.Uğraşınca oluyor.

geçmiş olsun arkadaşım.ilaçlarını düzenli kullanıyoru doktorumuzu devamlı takip ediyoruz. 2 ayda 1 3ayda bir emeğe falan çekiliyor.ama ropora gelince 100/25 veriyorlar yani benim demek istediğim adaletlimi egerki adaletliyse ugraşmıyacam ama yok denilirse sonuna kadar mücadele edeçem. sizin rahatsızlığınız yani nöbetlerinizde de daralma oluyormu bu benim yazdıklarım nörmalmi

benim nöbetlerde boğazımda daralma gibi bir his oluyordu.Beyinde sol temporal lobtan kaynaklandığından sağ kolda kasılma da mevcuttu.Ama zaman zaman nöbetler de şekil değiştiriyordu.Yani yaklaşık 20 sene içinde herhalde kullanılan ilaçlardan nöbetler birkaç şekil değiştirdi.Şu an cerrahi operasyon geçirdim ve iki buçuk sene içinde sadece bir defa geçirdim.Önceden haftada bir nöbet geçiriyordum.Yani şu an ki halim içim çok şükür daha iyiyim.

s.yazıcı geçmiş olsun arkadaşım .allahım açıl şifalar versin .öğrenmek istediğim bir konu daha var 28 yaşında başladı benim eşiminki normalmidir. nebetler ara sıra oluyor ama bayılma olmuyor .ilaçını düşük dozda kullanıyoru.esas bayılma geceleyin oluyoru yani uykuya dalarken gündüzleri çok nadır.şu anda 5 aydır nebette yok ama anladığım kadarıyla sinsi bir rahatsızlık ne zaman nerede nebet geçireceği bellidegil

epilepsi hastalığı çeşidi de o kadar çok ki buna bağlı olarak nöbet çeşidi de çok değişiyor.Bundan dolayı bence bu tarz nöbetler de normal.

s.yazici;

gemmiş olsun allahım açil sifa versin .rapor konusunda nedersin uğrasayımmı yani sence hakkımızmı yoksa degilmi

epilepsi

Benim yaşım 20 8 yıldan beri epoilepsi hastasıyım bu süre içerisinde tedavi görmekteyim kafatasımın sağ tarafında 5,6 yerinde boşluk var ve havale geçirme riskimde olduğundan dolayı devlet hastahanesinden bana %40 rapor verirlermi yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba bende epilepsi hastasiyim 21 yasinda ilkdefa bayildim 9 aylikken gecirdigim yuksek atesli havalenin sebeb oldugu belirtiliyor. Arkadaslar doktor secimi cok onemli arastirin uyku duzeni ve ilaclarin saatinde alinmasi stress uzuntu ve inan bana cok mutlu olmak bile nobet gecirmemiz icin etken sebebler karin toklugu vs.. 13 yildir ilac iciyorum en son duzeyde tegratol 400ml 2,5 adet kepra 1000ml 3adet maysolin gunde 2 adet vucudumuz bu ilaclari biryere kadar kaldiracak bobrekler unutkanlik vs. Ilaclari duzenli olarak kullandigimda bayilmiyorum ama neyaparsam yapayim 1 yada 2 hafta icersinde ufak nobetlerim oluyor dejavu hissi gibi birsey nobet gecircegimi anliyorum ama hic birsey yapamiyorum allaha sukurler olsun bayilmiyorum ama krske doktorum ilk soylediginde ameliyat olsaydim 1sansim varken korktum 13 yildir ilac iciyorum ve halen degisen birsey yok lutfen imkani olanlar sansini denesin....

Üst Alt