Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasını askere almıyorlar..?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm Arkadaşlar. Ben Epilepsi hastasıyım. 3 ayda bir çok hafif (genelde boş bakma , 5 dakikalık dalma, nerdeyim ben gibi saçma sapan konuşma) şeklinde nöbet geçiriyorum.
Aynı hastalığı olanlar için örnek olsun diye yaşadıklarımı yazayım dedim. Çünkü ben araştırırken pek bişey bulamamıştım.

Askere elverişsiz nerdeyse hiç bir durumum yok. Askerliğe başvuruken hastalığmdan söz ettim. Beni askeri hastaneye sevk ettiler.
Bazı forumlarda yok seni askeri hastaneye yatırıp nöbet geçirmeni bekliyorlarmş fln gibi şeyler gösrüm. Hiç alakası yok baştan söyleyeyim.

Askeri hastanede doktora hastalığımı anlattım. Eskiden özel hastaneden çıkmış EEG , rapor sonuçlarımı gösterdim.(Özel hastaneler bizim için pek kaynak olmuyor dedi , düşünün)
8 yıldır hastayım. Sadece 1 EEgem şu ana kadar bozuk çıktı. Kullandığım ilaçlar , EPİX , LAMİCTAL

Doktor EEG çekimi istedi. EEG'yi çektirdik , EEG Normal çıktı. Daha sonra doktor , yüksek yerlerde nöbet fln tuturuyorlar , oralarda sıkıntı olabilr diyerek beni heyete sevk eti. Ben heyete sevk edilmek istemedim. Lütfen elverişlidir raporu almak istiyorum dedim. Ama Dinlemedi... Baya Gıcık da bi doktordu.

Heyete ertesi güne gün verdiler hemen. Heyeti de bişey sanmıştım. Heyette geçen tam 10 saniyemi yazayım.
Tolga ..... diyerek çağırdılar.
Tolga ...... Epilepsi hastası ...... Askere elverişli değildir diye 1 snde küfür gibi söyledi. Şuraya parmak bas dedi. bastım çıktım. Toplam 10 saniye sürdü :( Dinlemediler bile.
Sonunda MUAF Oldum yani. Hiç istememe rağmen. Kısacası en başta hastalığımı söylediğime pişman oldum...

P özürlü raporu olanları zorla askeri alıyorlar , bizim gibi sağlam insanları zorla askere almıyorlar. Gülermisin ağlar mısın?
Bir tanıdık 60 bin tl para harcadı , askere gitmemek için. inede gitti.

TrajiKomik..

Umarım yardımcı olur.....

Hayırlısı be gülüm. Deyip, geçelim...

Deneyimlerini yazdığın için teşekkürler.

Epilepsinin tespiti için hastaneye yatırıp nöbet geçirip geçirilmediğini tespit ederler. Bu belki herkes için böyle olmayabilir, ama çok çok büyük oranda uygulama bu şekildedir.

Askerlik! "Gitmek istiyorum" dersin almazlar, "muaf olmak istiyorum" dersin zorla götürürler... Keşke buna göre hareket edip "gitmek istemiyorum" deseydin doktorlara :)

slm...
Arkadaş bende senin gibi 20 yıldan beri epilepsi hastasıyım.36 yaşındayım askere çağrıldıgımda 5 senelik hasta idim.ve beni gata askeri hastanesinden tam 14 yatırdılar ve hiçbir ilaç vermediler ve sonunda şiddetli nöbet geçirdim. askere elverişsizdir.raporu verdiler.askere almadılar.sen askerliği almarına kafayı bu kadar takarsan yaa iş hayatında ne yapacaksın.tamı tamına 8 yıl işçi bulma kurumunun göndermesi üzerine iş yeri iş yeri gezdim ve hepsindende aynı yanıtı aldım.kör,topal,yürüyemeyen olsun sen olma dediler.ama hırsımı kaybetmedim allah'ıma şükürler olsun sonunda bir iş yerine işe başladım.ve 10 seneden bu yana aynı iş yerindeyim.anladın mı arkadaş yanı epilepsi hasta bir kişi her şeyi kafaya takarsa hastalıktan hayatta kurtulamaz.allah acil şifalar versin.

merhabalar... epilepsı hastasıyım bende, yardımlarınızı beklıyorum .. nobetım yok fakat kotu sekılde bas donmesı yasıyorum , tedavıme yenı basladım , bu yuzden bıraz tedavımın ılerlemesını ıstıyorum muaıfyet olmasada 1 yıl tecıl almak ıstıyorum cunku zaman gelıyor basdonmesınden dolayı duz yolda ılerleyemıyorum, askerlık yapamam su durumda.. nobet gecırmıyorum e ozaman hastaneye yatırdıklarında neyı kontrol edecekler, yada kısacası benım su durumda nasıl bır yol ızlemem gerekıyor?

Askerlikten kurtulmak çok ama çok büyük hata. 4000 tl maaşlı işe bu yüzden giremedim herşey tamamdı. Beni askere almayan bu doktorların ben......
Evet arkdaşın dediği gibi Epilepsinin 1. Düşmanı stress , 2. düşmanı ukusuzluk ,3.düşmanı alkoldür. bende öss sitresinden hasta olmuştum.
ylmzkty arkadaş , epilepsi baş dönmesi şeklinde olmaz. epilepsi olmayan bir insana da nöbet nasıl oluyoru anlatmak imkansızdır. bu doğuştan kör bir insana görmeyi anlatmak gibi birşey. Başş dönmesinin farklı bir nedeni vardır. Epilepsi nöbeti öyle olmaz. Sana tavsiytem 1 doktorla sakın kalma. Benim2-3 yılımı boşa harcadı beyinsiz doktorlar. Epilepsi hastalığının bir delili olmadımadığı için birinin epilepsi hastası olduğunu anlamak iimkansız. ben 100 lerce EEG Çektirdim.Hatta 24 saatlik EEG lerde var. sadece 1 tanede hafif bozukluk çıktı. Hastalık bulunamıyor. Senin de epilepsi hastası olduğuna inanmıyorum...
Epilepsi bambaşka birşey. Kaldı ki tedavinin etkisini 2 yıl geçmeden göremessin. ben 2 yıl hastanelerde süründüm bi pok olmadı. Doğru doktoru bulmak çok mühim.
Sen önce muaf mı olmak istiyorsun yapmak mı istiyorsun ona karar ver.Muaf olmam benim için çok büyük bir felaket oldu. o yüzden hastalığın tam olark anlaşılayasa kadar bence tecil ettir. Bazı epilkepsi arkadaşları askere aldılar. Ama orda iş yaptırmamışlar. bilgisayar başına oturtmuşlar. böyle de askerlik olabilio. Ama piyangodan ne çıkar bilemiyorum.. Allah yardımınz olsun..

Üst Alt