Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. 1957 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

arpmuro

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar ben 1989 yılında stajer olarak ssk tescil kaydım var .1992 yılında askere alındım ama sağlık ile ilgili hiçbir sorunum yoktu.askeriyenin eğitim şartlarımı desek adını ne koysak bilmiyorum.acemi birliğinden usta birliğine geçtiğim sırada.1993 yılı eylül ayı içinde iken şiddetli bir baş ağrısı ile gelen bir beyin kanaması sebebi ile
kıbrıs'tan ankara gata ya sevk edildim.oradaki tehşis ve tanı beyin içi travmasına bağlı olarak sara ve epilepsi hastası olduğum anlaşıldı askerliğe elverişli değil raporu ile sivil hayata gönderildim.tarih 1994 ssk lı olarak işe başladım sara nöbetlerim devam ediyordu.sara nöbetlerimi kontrol altına almaya çalışıyordum ve araştırıyordum.ssk hastanesi nöroloji bölümüne gittiğim sırada doktorun bana söylediği beyinde bir damar yumakçığı oluştuğunu ve 2 bir kanamanın gerçekleşeceğini ve acilen ameliyat olmam gerektiğini söyledi
bu ameliyatın göztepe araştırma hastanesinde olamayacağını söyledi ve beni çapa tıp fakültesine sevk etti.
ve ben çapa tıp fakültesinde ameliyat oldum. sara ve epilepsi bugüne kadar sürüyor.
ve benim 19 yıldır ssk sürem 1957 prim gün sayım var malulen emekliliğimi istersem bu yeni çıkan yasaya
faydalana bilirmiyim bana bir yol göstercek yardımcı olabilecek biri varsa bana cevab yazarsanız
sevinirim..

yeni maluliyet cetveline bak epilepsi yüde kaç malullük için korkma sadece dilekçe verecen sgk ya onlar rapora gönderecek.kurul elindeki cetvellerle inceleyip karar verecek.maluliyetin onaylanırsa sonrası formalite.iki şart var bir sgk ya malul dilekçesi bir imza verecen.2. cisi sgk cetvellere bakarak malul kararı verecek.gerisi yazışma formalite.bu arada çalışabilirsen işine bak.

sgk malul işleyişi böyle

ilgi alakanıza teşekkür ederim..sevkat122 imzalar sorun değil malullük şartlarına uygunmuyum ??? anlamak istediğim bu tşk

arkadaş gözler görmüyor idare et yeni maluliyet yönetmeligi rega da yayınlandı eklerinde hastalıgın yüzde kaç yazıyor artı yaşın genç yaşıda orana vuruyorlar.malul emekli yolun açık olsun

çok teşekkür ederim.arkadaşım yardımlarından dolayı....beni çok güzel aydınlattın.sağol...

Malulen emekli olamaz iseniz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz. Önerimiz malulen emeklilik süreci uzun bir süreçtir çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin maliyesine (Mükellef Hizmetler Birimine) müracaat edin ve rapor almaya yetkili hastaneye sevk alın 40% ve üzeri rapor alır iseniz ve bu rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olursunuz.

peki sayın arkadaşım vergi borcun varsa ?

Murat kardeş, Vergi indirim hakkı ile vergi borcu farklı şeylerdir. Vergi borcunuz olsa bile vergi indirim hakkına müracaat edebilirsiniz.

Üst Alt