Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. %46 raporum onaylanır mı?

hrun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1 MAyıs 2011 Güncel:

;) ben harun 29 nisan 2011 de telefonla arayarak epilepsi ve genel cerrahdan %46 olan vergi indirimi raporumun %40 olarak onaylandığını öğrendim

2006 yılından önce %65 sürekli olan raporum vardı. 2009'da tekrar bir rapor daha aldım bunu vergi indirimi için almıştım.%28 verdiler Ankara maliye aynısını onaylamış yani %28 tekrar 2011 ocak ayında vergi indirimi için müracaatda bulundum. Hastaneden %40 epilepsi için %10 mide amalıyatından aldım. Heyetde bu oran %46'ya düştü ve Ankara'ya gönderildi.
Tekrar bana yazı gönderildi,eksik bilgi var diyerek raporu aldığım araştırma hastanesinde doktor ayda 1,2 defa nöbet geçirdiğimi ve günlük aktivelerimi etkilediğini yazmış.Tekrar ankara'ya gönderildi.

Acaba bemim raporum düşermi yoksa aynen onaylanırmı. bilgi verirseniz teşekkür ederim

epilepsi; %40 mideden %10 rapor alınmış
balthazard formülü ile hesaplarsak bu oranların birleşimi %46 yapar. Önce senin raporunu heyette düşürmemişler bunu bil. Şimdi vergi indirimi almak için başvuruda bulundunuz. Yeni özürlülük cetveline uygun oranlar verildiyse düşmeden aynı oranla 3. derece vergi indirimi hakkına sahip olursunuz.

Bu oran düşürmeler , hastanelerin yönetmeliklere tam uymadan oran vermesinden mi kaynaklanıyor ?

ben harun raporum %50 idi balthazara göre %46 ya düştü acaba ankarada %40 ın altına düşürürlermi yoksa aynısını onylarlarmı vergi indiriminden üçüncü dereceden faydalanabilirmiyim ben bunu öğrenmek istiyorum yeni kanuna göre olurmu rapor alış tarihim şubatın on beşi 2011 bilgilendirirseniz teşekkür ederim uykularımı kaybettim düşüneceğim diye:confused:

selçuk bey benim anlamadığım doktorun verdiği oranlar %50 heyetin verdiği oran %46 ankaraya giden rapor %46 ankara oranı nasıl hesaplar

hrun;
Herşey olacağına varır, onun için kendini hiç strese yada uykularını bölmene gerek yok. %46 direk %46 olarak döner. 3. derece vergi indirimi alırsınız. Sonucu buraya daha sonra paylaşırsan seviniriz.

sayın bülent bey merhaba bende şunu merak ediyorum hakem hastanesi ne oluyor bende eğitim araştırmadan aldım merkez ilde oturuyorum bilgi verirseniz memnun kalırım

Aldığınız rapora kurum ya da siz itiraz ederseniz, hakem hastanesine sevk eidlirsiniz. Bu hastanelerin verdiği karar kesindir.

Sakatlık oranı cetveli der ki:
EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90

sayın Bülent bey beni bilgilendirirseniz memnun kalacağım. %40 epilepsi %10 genel cerrah rapor aldım heyette % de 46 ya düştü vergi indirimi için maliye Ankara"ya gönderdim 1 ay sonra ayda kaç nöbet geçirdiğimi ve günlük aktivelerimi etkileyip etkilemedine dair yazı istedi.Ayda 1,2 jeneralize tonik kilonik nöbet geçirdimi ve bazı günler aktivelerimi etkiledine dair raporu aldım ve ankaraya gönderdim acaba benim raporum %40"ın altına düşermi yoksa hakem hastaneye sevk ederlermi nasıl bir karar verirler bilgilendirirseniz memnun kalırım.

%46 raporum onaylandı

;) ben harun 29 nisan 2011 de telefonla arayarak epilepsi ve genel cerrahdan %46 olan vergi indirimi raporumun %40 olarak onaylandığını öğrendim ve çok sevindim darısı bekleyen arkadaşlarıma beni bilgilendiren ancıl (selçuk) ve bülent beye (oturan boğa) teşekkür ederim.;);)

Üst Alt