Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi Hastasıyım. Bağkur'dan emekli olabilir miyim?

Çark

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam'ın Alayküm. Cuma'nız Mübarek Olsun..
Başlık'tan Anlaşılacağı Gibi Epilepsi Hasta'lığım Var.
Sıra İle Bilgi'lerimi Yazıyorum..
- Elektronik Tamirci'siyim. ''Baba Mesleğim''
Mesleğe 92'de Başladığımı Çıraklık Eğitim Merkezi Okul'unun Sigorta Kayıt'larından Belge'leyebilirim.
- Asker'liğimi Gölcük'te Deniz Elk Çavuş Olarak Devam Ettim. Son 45 Gün Gata'dan Terhis Oldum.
99 Ağustos Deprem'ini Yaşayanlardanım.
- 18.02.1999'dan Beri Bağ-kur luyum.
- Epilepsi Hastasıyım.
Bir Kere Malulen Emekli Olmak İçin Başvurdum. Yanlış Hatırlamıyorsam % 25 Yada % 30 Rapor Verdiler.
Üzerinden Bi 3 Yada 4 Yıl Geçmiş'tir.
- Tegretol 400 Kullanıyorum.
- Kendi mi Bilen Biri Olarak. Kendimi İş'e Kaptırır ve Kasarsam Ay'da 2 Nöbet Geçiriyorum.
Zaman'aması Hiç Belli Olmuyor. Gece'de Gündüz'de Nöbet Oluyor.
- Nöbet Geçiridiğim'de Geçiçi Şuur Kaybı Oluyor. Bu Sebep'leki Kullandığım Hap'ın Yan Etkilerindede Yazıyor.
Elektronik Tamirci'si Olarak İnce Bi İş Olduğun İçin Her Şey'i Kayıt Etmek Zorunda Kalıyorum.
- Bir Geçe Nöbet Geçirdiğim'de Bülbül Gibi Konuşan Kız'ım Beni Görüyor. Sonra'sında Konuşurken Takılmaya Başladı.
- Göz Görme Kaybı'm var. Gözlük Kullanıyorum. Uzak Bozuk. Sağ ve Sol Görme Oranları'da Fark'lı
- Mesleğim'le İlgili Olarak Servis Yaptığım,Bu servis'lere Giderken Araç Kullanmak Zorundayım.Akibetinde Anten Montaj'ı Genel'de Yüksek Yerlerde & Çatı vb Yerlerde Oluyor.
- Geçen Sene Son'undada Boyun Fıtığı Başlangıç'ı Teşhis'i Konuldu.
Neden'i İse Sol Kol'umun Can'ının Kesilmesi Üzerine..

Sıra'lama Yazan Bilgi'lere İstinadan, Emekli Olabilir miyim.Eş'im Bakım Para'sı Talep Edebilir mi ?
Akibet'inde Bilgi Talep Ettiğiniz Takdir'de vermeye Hazırım. İzlemedeyim.
Şimdi'den Teşekkür'lerimi Sunar'ım...

emekli olabilmeniz için yüzde 40 rapor almanız lazım oda vergi indirimi dolayısı ile yüzde 40 raporunuz olursa maliye işyerinizden dolayı vergidende indirim uyguluyor evde bakım parası alabilmeniz için raporunuzun azami yüzde 51 ağır özürlü olması lazım her epilepsi olana yüksek oranlı rapor vermiyorlar bağlı bulunduğunuz deftardarlığa yada vergi dairesine uğrarsanız daha net bilgi alabilirsiniz

Bilge adam yanlış bilgi vermiş.Evet emekli olabilirsiniz. Bağ-kur kapsamında çalışan bireyler vergi indirim hakkı almadan emekli olurlar.Yapmanız gereken bağ-kur'a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olma talebinde bulunmak ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilmek, hangi oranda rapor alacağınız sizin emeklilik kriterlerini belirler şu tabloya bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

bagkur.PNG

Not: Sağlık kurulu raporu almada doktorunuza % kaç rapor alabilirim diye bir danışın rapor oranına göre size bilgi verelim ne dersiniz?

Verdiğiniz Bilgi'ler İçin Teşekkür Ederim.
1999'un 2.nci Ay'ından Bu Tarafa Bağ-kur'luyum.,ve Borç'umda Yok.
Site'de Okuduğum İstadikler Doğrultusunda %40 Garanti Görünüyor.
Ama Göz'deki Görme Kaybı Kusur'un ve Boyun Fıtığı Başlangıç Durum'um Rapor Oran'ına Etkisi Olur mu ?

officer yazdığım yazıyı dikkatli okusa idiniz ben aldığı yüze 25 ..30 a göre yorum yapmıştım onun yanında evde bakım parası alabilmesi içinde ağır özürlü raporu alması gerektiğini belirtmiştim bizler dr değiliz yorumlarımızı kendi bilgilerimize göre yapmaya gayret ediyoruz bunun yanında vergi daireleri hastaneler bilir oranların nasıl çıkacağını garanti yüzde 40 diye birşey yoktur engelli arkadaşalımızı bir gece çıkardıkları yasa ile sağlıklı yaptılar selamlar

emekli olabilmeniz için yüzde 40 rapor almanız lazım oda vergi indirimi dolayısı ile yüzde 40 raporunuz olursa maliye işyerinizden dolayı vergidende indirim uyguluyor

Yukarıda alıntı yaptım demişsiniz ki vergiden de indirim uyguluyor. Bağ-kur kapsamında çalışanların vergi indirim hakkı almasına gerek yok maliyeye müracaat etmesine gerek yok direk bağ-kur a 5510/28 den faydalanarak müracaat edebilirler.

yüzde kırk ve üzeri engelli olan arkadaşlar eğer kendi işyerleri varsa maliye ödeyeceği senelik vergiden indirim uyguluyor emekli olmak için yazmamıştım yanlış anlatım olmuş demekki selamlar

Görme kaybı ve boyun fıtığına da oran verilebilir. Belirleyici olan şey yol açtıkları kısıtlılıktır. Siz her durumu söyleyin rapor sürecinde, heyet sakatlık oranıcetveli'ne göre her durum için ayrı ayrı oranları bulur ve sonra hepsini balthazard formülü ile toplar ve toplam işgücü kaybını hesaplar. Emekliliğinize temel olacak oran da o oran olur.

Not: Emeklilik talebinde bulunduğunuzda bağkur sevki ile hastaneye gitmelisiniz.

Verdiğiniz Bilgi'ler İçin Teşekkür Ederim..
15 Sene'yi Doldurmayı Düşünüyorum.
Zaten 02.2013'de Doluyor.Hem İşlem'ler Sürecine Girdiğimde Önümüz Mevsim'lerden Yaz Olacak.
Olurda Kaza'ra Ankara'ya Yada Başka Bi yer'e Sevk Derseler. Kış'da Koşturması Zor Olur.

Selam'ın Alayküm. Konu'yu ve Konu İle Alakalı Yazı'ları Uzak'tan Takip Edenlerdenim.
Sağlık Bakan'lığı Son Olarak Noroloji Hasta'larını Fazla Uğraşmadan Malulen Emel-kli Olmalı İçin Bazı Madde'lerde Değişiklik Yaptı.
Geçen Yıl'a Göre,Ben ve Benim Rahatsızlığı Olanların Avantaj'ı Ne Olur.
- Benim Gibi Rahatsız Olup'ta Yakın Tarih'te Emekli Olan Var'sa,Konu İle İlgili Bilgi'lerini Paylaşmalarını Rica Ederim...

En Son Kanun Düzenlemesine Dikkat Etmem Gereken Yada Prasatadür'de Yapmam Gerekenler Hakkında Söylemeniz Gereken Var mı ?
- En Son Aldığım Bilgiler Doğrultusunda Devlet Hast Bu Gibi Durum'lar İçin Rapor Verme Yetkisi Alınmış & Kısıtlanmış,
Araştırma Hast Yönlendiriliyormuş, Araştırma Hastane'leride Müşade Altına Alıyor muş. 15 gün 45 Gün Gibi.
Nasıl Bir Yol'dan Gidebilirm..

Hayırlı Mesailer. Dün Akşam Haber'lerde Teyit Edildi.
- 21 Çeşit Hastalık Malulen Emekli Olabilme Kapsamına Alınıdı.
10 Yıl Ödeme 1800 Gün Prim Ödeme Şartı Aranmakta.
Benim Bilgi Edinmek İstediğim. Bir Esnaf İşletmeci Olarak, Mesleği'me Devam Edebilir miyim.
Etmek İçin Ne Gibi Şart'lar Aranıyor. +'sı Nedir, -'si Nedir.
Kaybedeceğin Ne Olabilir, Her Konum'da ( Ehliyet, Mali Kayıt, V.b Gibi )

4b bağkurlu statüsünde malulen emekli olanlar emeklilikten sonra yeniden sigortalı olamazlar. Olurlarsa, emekli maaşları kesilir.

Açtığım Konu'ya İlişkin Olarak. En Son Epilepsi Hastalığı Sağlık Bakanlığınca Kolay Malulen Emekli Olacaklar Grup'una Alınmıştı.
Bu Tarih'ten Sonra Ne Gibi Fayda'sı Olur. Artı'sı Ne Olmuştur ki ..
Halen Aktif Çalışanım ...

Üst Alt