Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. Çalışamıyorum. Engelli maaşı alabilir miyim?

DOĞAN TEKİN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
25 yıldır epilepsi hastası ve psikolojik tedavisi görüyorum eşimde çalışamıyor sadece yeşil kart ve kömür yardımı alıyorum evimde kira 2022 maaşı alabilirmiyim yüzde kaç gerekli

%40 ve üzeri bir rapor yeterlidir. Fakat maaş miktarı düşüktür. Hoş gerçi bize göre %70 ve üstü için verilen miktarlar da düşük ancak en azından bir nebze yüksek aradaki fark. Bu noktada sağlık kurulu tarafından verilen engelli raporunda belirtilen engel oranı önemli olacaktır. Yalnız engelli raporunuz yoksa bir an önce temin etmeye bakın çünkü salgın yeniden gitgide artıyor ve sağlık kurulu için randevu tarihleri yaklaşık 3-4 ay sonraya veriliyor, bilginize.

ALBiNOGER

sanırsam iyi hatırlamıyorum doktor bana sara ve sakat olması gerekli dedi tam bağımlı rapor için bende yüzde seksen raporum var tam bağımlı vermediler bende bakım maaşı almasını istiyordum babam bana bakıyor diye bence sana tam bağımlı bir rapor verirler bakım maaşı alabilir size bakan eşiniz aileniz vs

Ahmet T

Benim maaşım var zaten? Ama konuyu açan kişi alabilir belki. Yeni düzenlenmeye başlanılan e-Rapor destekli raporlarda "Tam Bağımlı" işaretlenmesi ve engel oranının yüksek olması yeterli ki muhtemelen yüksek çıkacaktır.

Üst Alt