18-03-1980 doğumluyum 12-3-1998 ssk girişim var sgk ğirim günüm 4910 buna göre epilepsi den dolayı emekli olmaya hak kazanırsam 4910 gün pirim e göre mi maaş alırım yoksa 972 tl gibi bir malul emekli maaşı varmış onumu alırım acaba birde ben sadece lamictal 50mg kullanıyorum ve nöbet geçirmiyorum yinede işgöremez raporu alabilirmiyim acaba birde emekli maaşı alıp çalışmaya devam etme şansım varmı sgklı olarak
ilk etapta vergi indirimi alıp işgöremezlik oranımı belirlemek istiyorum %60 üzeri olursa emekli olduğumda tekrar sgk lı çalışma şansım olmuyormu ?
%40 işgöremz raporu alırsam erken emekliliktenmi yararlanacağım ?
tam olarak olayı anlaymadım ben erken emeklilikten (yada malul) yaranlanmak sgk lı olarakda çalışmak istiyorum hangi emeklilik seçeneğinde hem emekli hem sgk lı çalışabilirim ?
“İşe Girildiği Tarihte’de Malul Olduğu” Kararı Verildiği halde Malül Aylığının Bağlanamama Durumu:
- Sigortalı olarak ilk defa işe girdiğiniz tarihte de malul sayılmayı gerektirecek derecede (çalışma gücünüzün %60’ını) hastalık ve arazlar ile başladığınız anlamındadır, Kanun gereği, Maluliyet aylığından yararlanamazsınız, ancak yaşlılık aylığından erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
5510 Sayılı Kanunun 28. maddesinin 4 üncü Fıkrası:
Kurum Sağlık Kurullarınca haklarında “İşe Girdiği Tarihte’de Malul Kararı Verilenlerden:
- En az onbeş yıldan beri sigortalı olmak ve 3960 gün Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanılabilir.
bu iki maddeden hangisi benim durumuma uygun acaba ?