Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. Emekli olmak istiyorum..?

farukyalcin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba askerlikten çocukluğundan beri diyerek muaf oldum ilaç 33 yaşındayım 5 yaşından beri epilepsi teşhisi konulmuş sürekli nöbet geçirmiyorum yılda bir kez nöbetim oluyor malul emekli olma şansım varmıdır birde pirim günüm 4900 nasıl bir yol izlemem gerekir teşekkürler

%60 ve üzeri rapor alabilirseniz malulen emekli olabilirsiniz. Halen çalışıyor iseniz sgk ya maluliyet tespiti için müracaat edin ve malulen emekli olabilir misiniz teyit ettirin. Malulen emekli olabilirsiniz derse bu kez malulen emekli olmak için müracaat edersiniz.

Geçmiş olsun Faruk kardeşim.

Epilepsi hastaları için alınacak rapor yani doktorların verdiği rapor %65 civarı.Bu raporu Ankara'ya gönder direk kesinti yapılmadan %65 veya %kaç olarak gittiyse aynen kesinti yapılmadan geri gelir.%60 ve üstü 2. dereceye tabi yani 16 yıl 4 ay olması gerekiyor 3600 gününde dolu dolu dolmuş zaten 16 yıl 4 ayı doldurduysan yaşlılık emekliliği için SGK ya başvurabilirsin.

Sakın malulen emekli olma.Çünkü yaşlılık emekliliğini hak etmiş görünüyorsun...

ender bey 18-03-1980 doğumluyum 12-3-1998 ssk girişim var sgk ğirim günüm 4910 buna göre epilepsi den dolayı emekli olmaya hak kazanırsam 4910 gün pirim e göre mi maaş alırım yoksa 972 tl gibi bir malul emekli maaşı varmış onumu alırım acaba birde ben sadece lamictal 50mg kullanıyorum ve nöbet geçirmiyorum yinede işgöremez raporu alabilirmiyim acaba birde emekli maaşı alıp çalışmaya devam etme şansım varmı sgklı olarak

epilepsi hastaları için nöbet sıklığına göre veriliyor hergun geçiriyorsundur fakat sen farkında değilsindir önce doktora gitmen lazım surekli gittiğin doktor da olabilir sık sık geçiriyorum dersin özellikle unv hastanesini tercih et ordaki cihazlar daha iyi telgetor tur ilacı depakin de var ama birşeye yaramadı daha çok tetikledi bende
çalışma başlangıcın önemli ssk yıl bazında hesaplanır emekli olursun

eeg sonuçlarım bozuk çıkıyor epilepsi olduğum belli sonuçta
yakın zamanda erenköy ruh sinir hastalıklarından bir randevu alayım ben gelişmeleri paylaşırım teşekkürler

18-03-1980 doğumluyum 12-3-1998 ssk girişim var sgk ğirim günüm 4910 buna göre epilepsi den dolayı emekli olmaya hak kazanırsam 4910 gün pirim e göre mi maaş alırım yoksa 972 tl gibi bir malul emekli maaşı varmış onumu alırım acaba birde ben sadece lamictal 50mg kullanıyorum ve nöbet geçirmiyorum yinede işgöremez raporu alabilirmiyim acaba birde emekli maaşı alıp çalışmaya devam etme şansım varmı sgklı olarak

ilk etapta vergi indirimi alıp işgöremezlik oranımı belirlemek istiyorum %60 üzeri olursa emekli olduğumda tekrar sgk lı çalışma şansım olmuyormu ?

%40 işgöremz raporu alırsam erken emekliliktenmi yararlanacağım ?

tam olarak olayı anlaymadım ben erken emeklilikten (yada malul) yaranlanmak sgk lı olarakda çalışmak istiyorum hangi emeklilik seçeneğinde hem emekli hem sgk lı çalışabilirim ?

“İşe Girildiği Tarihte’de Malul Olduğu” Kararı Verildiği halde Malül Aylığının Bağlanamama Durumu:

- Sigortalı olarak ilk defa işe girdiğiniz tarihte de malul sayılmayı gerektirecek derecede (çalışma gücünüzün %60’ını) hastalık ve arazlar ile başladığınız anlamındadır, Kanun gereği, Maluliyet aylığından yararlanamazsınız, ancak yaşlılık aylığından erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

5510 Sayılı Kanunun 28. maddesinin 4 üncü Fıkrası:

Kurum Sağlık Kurullarınca haklarında “İşe Girdiği Tarihte’de Malul Kararı Verilenlerden:
- En az onbeş yıldan beri sigortalı olmak ve 3960 gün Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanılabilir.

bu iki maddeden hangisi benim durumuma uygun acaba ?

arkadaşım ilk önce bir raporunu alda ondan sonra düşünürsün emekliliği

namzet;

direk bir devlet hastanesinden raporu alıp çıkan orana göremi hareket et diyorsunuz yani

Sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Sizi hastaneye sevk etsinler. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilirseniz ve ona istinaden vergi indirim hakkı lede ederseniz, elde edeceğiniz sakatlık indirim derecesine göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız.

Not: Siz günü geldiğinde malulen emeklilikten değil, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi yatırarak çalışmaya devam edebileceksiniz...

2008_oncesi.PNG

Bülent bey epilepsi hastasına genelde yüzde kaç rapor veriyolar benim sigorta şuan 16 yıllık

bugün heyet raporu için araştırmalara başladım ancak telefon la aldığım bilgi şu elinizdeki eeg vs ler ile 08:00-11:00 arası heyete gelin denildi ancak ben tüm raporlarımı heyete girdiğim hastanede bırakmıştım bugünlerde lazım olmaz diyerek kısmetse pazartesi izmire hastaneye gidip arşivden belgelerimi isteyeceğim umarım dosya bulunur :)

internetten araştırdığıma göre askeri hastane dosyayı 15 yıl arşivinde tutuyormuş askerlik şubesi yada bizzat rapor aldığınız hastaneye gidip isteme hakkımız varmış

benim heyet raporunda beyan ettiği belgelerden anamnez olduğu tespit edilen çocukluğundan beri epilepsi tanısı konuldu yazıyor bu belgelerle eeg recete mr bunlarla birde araştırma hastanesinden rapor çıkarmayı deneyeceğim

bu durumda % 40 üzeri rapor alırsam yaşlılık aylığımı malul emeklimi olurum
ben emekli olduktan sonrada destek pirimi ödemek kaydı ile çalışmak istiyorum . bu mümkün mü
birde yaşlılık aylığı bağlandığı takdirde özürlü çalışan olarak mı gözükeceğim acaba

Yaşlılık aylığı

Evet, sosyal güvenlik destek primi ile emekli maaşı alırken çalışabilirsiniz

Fark etmez.

epilepsi hastasıyım rapor alsam ehliyetim alınırmı

merhaba ehliyet aldığım yıllarda aktif nöbetlerim yoktu halada yok 19 yaşında ve 22 yaşında bayılarak nöbetim oldu 4 yaşında ise havale geçirmişim şuan 34 yaşındayım vergi indirimi için başvuru yapsam sağlık raporu alıp ehliyetime el konulurmu prosedür nedir ?

Maalesef "Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır". Yani, hastane büyük olasılıkla EMniyet'e bir yazı yazıp sürücü belgenizin iptalini ister.

yani emekli olacaz ama ehliyet gidecek ehliyet olmadan ben çalışamam ki :)
yada normal olarak ses çıkarmadan 57 yaşında emekli olmayı bekleyip hakkımız olan emekliliği kullanmıyacağız

Üst Alt