Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. Emeklilik şartlarım nedir?

Burçin-izmir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Epilepsi ve maluliyet

Rapor oranı malesef verilmedi.Ama maluliyet icin basvuru yapmistim.red cvbi geldi.sgk giris oncesi malulmisum diye. Ama herhangi bir rapor taşımıyorum. Ilk defa gecen sene basvuru yaptim ve de maluliyetim kabul edilmis.ancak sgk giris oncesine de malul demisler.Anlamadim yani...Ne yapmaliyim bilmiyorum

ben hiç birşey anlamadım yazdınız siz malülük maaşımı alıyosun mallüllük maaşı içim rapor lazım ve işe girince malülükk ne alaka siz tam olarak ne yapmak istiyosunuz anlatırsanız yardımcı oluruz

Sgk girişi öncesi malul derecede olduğumu belirtmisler.ama hastaligim sgk girisi oncesi boyle degildi.raporum dahi yok.gayet calisabiliyordum.suan hastalik calisamaz halde ve direncli.nasil olurda bana oncesi malulluk taşıyormuşsunuz deniyor kisacasi.3600 gunden emekli olacagima dair not yazılmış ama e devlette de yasliliktan emekli olabilirsiniz diyor ve de 7000 gün 25 yil yazmislar bana.inanin anlamadim.

malulen emekli olmanız sizin bileceğiniz ve rahatsızlınız raporda yazan orana bağlı siz çalıyomusunuz ve ssk girişi nezaman kaç yıllık ssk lısınız ve ve içerde nekadar çalışmış gününüz var vergi indirim raporunuz varmı ve halen çalışmaktamısınız ve rapor oranıız kaç ??

Size yazarken nöbet geçirmişim.henuz görüyorum kusura bakmayin.2007 girisliyim sgk ya.hic rapor almamistim.sadece gecen yil maluliyete basvurdum o da gecen gun red oldu bahsettiğim gibi.iceride 2080 gunum var.ne yapabileceğimi bilmiyorum.ustelik rapor oranımı dahi bilmiyorum.calisamiyorum da...

Merhaba arkadaslar.bana da maluliyetten red geldi.sebebi ise ise baslamadan once malul sayilacak derecede arızanın olusuymus.2001 yilinda epilepsi ile tanistim,2007 de ise basladim.gecen sene de ilk defa maluliyet icin basvurdum.daha once hic raporum olmadi.bana hastaneden malulsun dendi ama soyledigim gibi saglik kurulundan yani sgk dan red boyle geldi.neye dayanarak ben malul olamadim anlayamadim.ne yapmaliyim sizce?

Merak ettigim konu su;
Calisma hayatimdan once saglikli çalışılabilir epilepsi hastasıydım.Dr.umun agziyla söylüyorum,sadece 3 yıldır hastalagimi hasta gibi yaşıyorum.Dedigim gibi daha once hic rapor almamıştım.kurul buna nasil karar verebiliyor?Yani calisma hayati oncesi %60 ve uzeri olabilecegime?cunku hicbir rapor yok hayatim boyunca olmadi ki..

Epilepsi oranları bildiğim kadarı ile (eski oranlar) %5 oranından başlayarak %90 rakamına kadar çıkıyordu. Güncel sakatlık cetvelinden bakmak kesin sonucu verir.

Girdiğiniz sağlık kurulu yada malüllük başvuru yeriniz , tedavi gördüğünüz hekimin teşhis koduna göre işlem yapar. Hekiminiz eğer ki sizi %60 ın altında kalan hastalık teşhisleri ile sınıflamışsa malulen emeklilik için red almanız gayet normal.

E-nabız üzerinden doktorunuzun hangi koddan teşhis koyduğuna bakarak alabileceğiniz oranı kendinizde bulabilirsiniz.

Günlük yaşamınızı bir başkasının yardımı ile devam ettirebilecek düzeyde iseniz %60 üzeri oran ile malül olabilirsiniz. Tek başınıza nöbetleriniz olsa bile sosyal hayatınızı idame ettirebiliyorsanız , %40 ın üzerine çıkabilirseniz eğer engelli vergi indirimine başvurarak (2007 - 2027) 20 yıl ve 4400 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

Dönüşünüz icin cok teşekkür ediyorum Özcan Bey.Ama benim reddim orandan değil.yukarida da yazdığım gibi,calisma hayatı öncesinde de malullük seviyesi taşıdığımı ıddia etmeleri.Garip olan da bu ya.Cunku hiçbir zaman çalışamaz denmedi bana.Engelli raporuyla da hiç tanistirilmadim

Başka bir sorum daha da olacak.çalışmıyorum şuanda,vergi indirimi de alamayacağım değil mi?yani maluliyete redden başka bir carem sanıyorum suan yok malesef...2022 maasina da hak kazanamıyorum galiba.

Çalışma hayatı öncesinde hastalık geçmişi olduğundan malül hakkı vermeme gibi hakları olabilir , araştırmanız gerekli... Eğer ki yinede malül hakkınız var ise rapora itiraz etmelisiniz. Malul olamadığınız için de 2022 ye hak kazanamıyorsunuz.

Bundan dolayıda ben size engelli vergi indirimine başvuru yolunu tarif ettim. Vergi indirimi , engelli kadrosu , faturalarda indirim , toplu taşımalardan ücretsiz fayda gibi haklarınız oluşuyor. Sigorta girişiniz 2007 olduğundan %40 - %60 arasına 20 yıl 4400 gün prim , %60 üzerine 18 yıl 4040 gün prim isteniyor diye biliyorum. %40 ı geçtiğiniz takdirde çalışabilme gücünüze karşılık işkur tarafından kadro bulanabilir. (tölarans sağlayan işverenler tarafından)

Tekrar teşekkürler.gelen cevapta not düşülmüş:
3600 den emeklilik hakkınız var diye.inanin kafam karıştı

Rica ederim.

Fakat az önce geçmiş konulara baktığımda , bir arkadaş aranan şartlarda ''çalışma hayatına başladıktan sonra engel durumunun ortaya çıkması gerekli'' diye yazmış. Kurumda bundan dolayı sizi redliyor demekki.

Konu bu şekilde olduktan sonra size tek çare engelli vergi indirimi yolu kalıyor ve buda üst mesajda anlattığım gibi.

Burçin-izmir

İlk sigortalı olunduğunda malul düzeyde işgücü kaybı olmadığını İspat etmek maalesef sizin sorumluluğunuzda. Önceden alınmış %60'ın altında bir raporunuz olsa idi sgk'nın iddiasını hemen çürütebilirdiniz. Ama şu durumda bu pek mümkün değil

Ne zaman emekli olabileceğiniz ise şu bilgilere bağlı:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Merhaba,
1983 doğumluyum.
10.2007 sgk başlangıcım.05.2018 de ayrıldım.ama yalnızca 2180 günüm var.
Banka sigortacısı olduğum için çok ciddi yüksek.ama bu bana sanırım emeklilikte yaramayacak.
Herhangi bir indirim de almadım.yani engellilik oranımı bilmiyorum.yolladiginiz linke gore neredeyse %90 i aşar vaziyetteyim şuan.

Burçin-izmir

Defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz gün/10.2007 +

2008_oncesi.PNG

Üst Alt