Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. Erken emekli olma hakkım var mı?

cihan istek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 13seneden beri epilepsi hastasıyım bu hastalık beni daha sosyal yasamdan uzaklastırdı psikolojimi degiştirdi bi cok işten maaf etti su anda calısmıorum ve sigortam işlemio sadece bu hastalık yüzünden bi cok seyden uzak kaldım sıkıntısını cok yasadım insanların abana garip bakmalarına alıstım gerci artık sadece ögrenmek istedigim bana bu kadar zarar verdikten sonra artık ii bişeyler yapabildigine inanıorum erken emeklilik gibi bu konuda bilginize ve düsüncelerinize ihtiyacım var ne yapmaliyim bi şe girdigim zaman hastalıgımı belirtmiorum
anlasınca ya işten cıkartılıorum yada kovuluorum bu işten cok sıkıldım
dewlet bu konu konuda bişeyler yapabiliosa bunları ögrenmek isterim simdiden tesekkür ederim :)

Devlet hastanesinden sağlık raporu al (heyete gireceksin) rapor oranın % 40 ve üzeri olursa (aynı durumda arkadaşım var % 40 üstü rapor aldı ve rapor sayesinde devlet memuru oldu, hatta şuan evli ve 1 çocuk sahibi) iş bulman kolaylaşır, ömms ye girip devlet memuru olma hakkın olur ayrıca işkur a kayıt yaptırırsan onlar sana ilgilendiğin alanlarda açık kadrolarda iş bulurlar, kamu sektörü % 4 oranında özel sektör % 3 oranın da engelli personel çalıştırmak zorunda, 1 rapor çok şey değiştirir.

Eğer % 40 ve üzeri rapor ve ona karşılık defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edebilirseniz, sakat statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...i-engelli-raporu-alabilir-mi.html#post1138670

2008_oncesi.PNG

Üst Alt