Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. İşyerimin istediği işgörebilirlik raporu nedir?

SALİHA DEMİR

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
1 yıldır epilepsi hastasıyım... yapılan tahlıller iyi cıkıyor ama hangı doktora gıttıysem bana epilepsi oldugunu söyledıler..gecirdiğim nöbetlerden dolayı...ve iş yerı benden iş görebilirlik raporu ıstedi doktorda bana durum bildirim raporu verdı yalnız iş yerının hekımlıiği durum bıldırım raporunu kabul etmedi ısrarla iş görebılırlık raporu dıyor bu bahsettiği iş görebilirlik raporu engellı raporumu oluyor kendısıne sordugumdada net bı acıklama yapmıyor daha doğru kendısın bıle ne ıstedığını bılmıyorkı bnde ona göre bı rapor getıreyım bu konuda bana bılgı verırmısınız... engellı raporu ısyorsa bu durumda ne kadar oranda engellı raporu alabılırm yada farklı bı rapormu almam lazım

sgk kurumuna git ordan daha net bilgi alırsın bende epilepsi hastasıyım böyle yetki yok heyet raporunu verirsin iş yerine olur biter çalıştığın yer öneli artık gerisini sgk kurumu söyler sana

sağlık kurulunu aradım onlarda biz bilmeyiz diyip baştan salıyorlar ınsanı.. bnım çalıştığım yer kucuk bı yerde değilkı...thy'de çalışıyorum ve büyük bi yer oldugu ıcın sorunda buyuk oluyor...

iş görebilirlik raporu örneğin rahatsızlanıp rapor aldığımızda iş göremez raporudur. Ama düzelip işe başladığımız zaman (işyerinin kendi isteiği doğrultusunda) böyle bir rapor isteyebiliyor.İşe devam edebilir,çalışabilir gibi Dktorunuza gidin o vericektir.

slm öncelikle geçmiş olsun işyerinin size demek istediği veya anlatamadığı siz epilepsi hastasınız ve epilepsi hastalı özürlülük gurubuna girer ve işyeri sizden durum bildirim raporu dediği sizden tam teşekkülü bir hastaneden heyet raporu bunuda gittiniz hastanenin noroloji serviniden bana epilepsi hastası oldum için iş yeri için heyet raporu istiyorum diceksiniz vede hastane size heyet günü tabi bu sırada eeg ,emar filimileriniz ve nöbet sıklıklarınız ve neşekilde yani nöbet eşiği yüksekmi nasıl oluyo bunlar araştırılacak ve buna göre size rapor verilecek % orana göre size raporda çalışabilirmi hangi işlerde hangi koşullarda çalışır diye yazacak vede bunu siz işyeri hekimine vereceksiniz bir de rapor alırken yüzdelik oran yani %40 olmasını isteyin çünkü ilerde çok işinize yarar mesela vergi indirim raporu alıp erken emeklilik vss. gibi işinize yarar iyi günler

tşk edrim..yalnız söylwe bişey var benım tahlıl sonuclarım iyi cıkıyor ama nöbetlerım oluyor ve gıttıgım doktorlarda epilepisi diyor... bni düşünüdren sımdı gıttım dıyelım heyete tahlıller ıyı cıkıyor dıyor bana heyet %40 rapor vermezs... valla kafam ıyıce karıstı..... ama öyle bıseykı bn bu nöbetler yuuznden dışim bile kırıldı.... sorun bn heyetı buna nasıl analtcam tahlıller ıyı bakıldıgında....

saliha
öncelikle geçmiş olsun aynı rahatsızlık bende var işyerinizin istetediği iş görebilir raporu için eğer tedavi oldunuz kendi doktorunuz varsa ona gidin ondan rapor alın yada sağlık kuruluna müracaat edip yusufun dediği gibi %40 engelli raporu çıkarttın en düşük %40 olması lazım doktora nöbetlerin nasıl oluyor ona göre anlat bak diyosun nöbetten dişim kırıldı ama şu da var senin 1 yıllık olduğu için hastalığın geçer diye zorluk çıkarırlar

yarın gıtcem kendı doktoruma ama her gıdışımde bnde farklı farklı tahlıller ıstyor bakalım yarın tekrar gtcem ıns bi aksılık cıkmdan işlerımı hallederım

şimdi zaten ilk çekimlerde çıkmaz doktorlarda biliyor o yüzden rahat ol uykusuz kalırsan daha net ortaya çıkar çekime gideceğin gün sabaha kadar uyuma uykusuz git çektir öyle de olabilir
bir diğeri doktor ilaç yazar 3 ay gibi kulanırsın ve doktor heyet raporu için tanıyı yazar
ikincisi video çekmi var o 24 saat veya doktorun istediği güne kadar çekimde kalırsın ozaman nöbetler tesbit edilir ve kayıt edilir

benim yaptıklarımı yazdım sana da muhtemelen bunlar yapılmalı yapılmaz sa doktoru uyar çünkü doktorlar çakallık yapıyor uyanık ol 40 vermek zorundalar

zaten ılk 1 saatlık cekım yapıldı sonra 3 saatlık cekım yapıldı ikisindede uykusuz gıttım orda uyu..... 3 saatlık cekımı görüntuye aldılar cekım ıyı ama uyku halınde cok sıcramam oluyormus ağız sapırttatması bağımsız kolları sallama gıbı...bugun gıttım doktor yerınde yoktu malısef.... sağlık kuruluna gıttım orayla görustum..bnana durum bıldırım raporunun yeterlı oldugunu söyledıler ama iş yerının hekımlığıde bu raporu kabul etmıyor bilmiyorum artık ne yapcağımı..

saliha bence çalıştığın yer seni işten çıkartmaya yer arıyor iş görebilirlik raporu ilk kez duydum genelde sağlık raporu isteniyor iş özel anlaşmalı herhangi bir hastane veya poliklnik ten.
Normalde ya sağlık raporu alınır ya engelli %40 engelli.

şirkette ilgili sıkıntım yok şirket durum bıldırımı kabul ettı oda sadece dosyada bulunsun diye..sorun sırketın hekımlığı cıkarıyor kendısı bıle ne ıstediğni bilmıyor..... bnm sorunumn sırketın hekımlığyle alakalı...şirketımdekı mudurlerımle sorun yok

Üst Alt