Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi Hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

memo3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Evraklarım İşlemde malülen emeklilik için başvurdum

geSxuZX.jpg

10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri oranında raporunuz var ise SGK inceleme sonucu malulen emekli olup olamayacağınıza karar verir.

epilepsi için 5 yıldır ilaç kullanıyorum raporlu.malulen başvuru yaptık ve kagıtlarımız içeride yüzde oranını bilmiyoruz henüz.Söylemiyorlar.prim gün sayım 5483 gün
bu durumda emeklı olabılme şansım yüzde kaç sizce ?günde 2 doz 1000mg ılac convulex tuketıyorum

Aslında prim gününüz gayet yüksek. Sigorta başlangıç tarihinz de erken yıllarda olmuşsa, malulen değil, erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirdiniz. O zaman maluliyet derecesinde işgücü aranmaz, sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri raporun olması emeklilik için yeterli sayılırdı... Hele bakalım malulen emeklilik başvurunuz nasıl sonuçlanacak. Duruma göre çareler bakarız...

Malulen emeklilik için Epilepsi rahatsızlığında aranan kriterler:

1. Epilepsi – konvülsif epilepsi: (grand mal veya psikomotor) Tipik bir nöbetin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, ilişkili olan tüm olayları içeren; en az 3 aylık tedaviye rağmen ayda üç ve üçten fazla yaşanan ve beraberinde;
A. Gündüz yaşanan ataklar (bilinç kaybı ve konvülsif nöbetler)
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştiren artçıları bulunan gece atakları.

2. Epilepsi – nonkonvülsif epilepsi: (petit mal, psikomotor, fokal) İlişkili olan tüm olayları içeren tipik bir nöbet şeklinin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, en az 3 aylık tedaviye rağmen haftada birden daha sık ortaya çıkan ve beraberinde
A. Bilinç değişiklikleri veya bilinç kaybı ve atipik davranış gibi geçici postiktal bulguların olması
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştirmesi.

sigorta başlangıç tarihim 1996 senesinde oldu 2.ayın 1 inde

1 18.11.2013 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 18.11.2013 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2 ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 04.02.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 04.02.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5 05.02.2014 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 05.02.2014 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
7 02.04.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GELEN SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ

8 02.04.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GELEN SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
slm iyi geceler en son bu duruma kadar geldi nasıldır acaba

Bu ibareden bir şey anlaşılmıyor. www.turkiye.gov.tr adresinde emeklilik bilgilerinize bir bakın bakalım veri girişi var mı.

VARİDE NO : 5,455,881 VARİDE TARİHİ : 09.04.2014
GELDİĞİ YER T.C. KİMLİK NO
SİCİL NO : TAHSİS NO : m-2017-mk
ADI : MEHMET SOYADI : ÖNAL
EVRAK NO : EVRAK TARİHİ : 08.04.2014
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : TAAHHÜTSÜZ POSTA GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : DİĞER
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 09.04.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 09.04.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
slm iyi günler dosyamla ilgili en son böğle bir durum geldi sizce nasıl bir değerlendirmedir

iyi günler malülen emeklilik baş vurum sonuçlanmış ama red diyorlar ben tekrar itiraz dilekçesi yazdım acaba nasıl bir süreç işliyecektir ne yapmam gerekir böğle konularda yüzdelik şans oranımız nedir bir türlü banada rapor oranını vermiyorlar yüzde kaçtır diye bana yardımcı olurmusunuz inanınki çok sitres yaşıyorum saygılar

İlk sigortalı olduğünuz tarih?
Doğum tarihiniz?
Primler ssk olarak mı yattı yoksa bağkur olarak mı?

slm doğum tarihim 1970 işe başlamam tarihide 1996 pirimim hep ssk dan yatırma pirim gün sayımda 5840 tek kalem sskdan bağkur falan yok tşk

Hay Allah! Boşu boşuna malulen emeklilik başvurusunda bulunmuşsunuz. Sizin sigortalılık süreniz de prim gün sayınız da erken Yaşlılık emekliliği için yeterli:

2008_oncesi.PNG

Yapmanız gereken şey:

1- Bir işyerinde sigortalı olarak çalışın (10 gün bile yeterli)

2- Elinizde % 40 ve üzeri orana sahip rapor varsa o raporla birlikte, raporunuz yoksa doğrudan defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkından yararlanmak için talepte bulunun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

3- Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri raporla sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde, bu durum işyerinize bildirilir.

4- Bu bildirimin ardından (aslında işyerine yazı gelmesini beklemeyin. Vergi indirim hakkını kazandığınızı kesin olarak öğrendiğinizde [http://www.engelliler.biz/forum/sak...i-indirimi-basvurusu-sorgulama-siteleri.html]) sigorta müdürlüğüne gidin ve sakatlı k indiriminize istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamak için başvuru yapın.

Yüzde yüz emekli olursunuz. Yeter ki epilepsi nedeniyle % 40 ve üzeri rapor alabilin.

Not: Bu arada malulen emeklilik başvurunuzun incelenmesine devam edilebilir. Sonuç olumlu olursa ne ala, vergi indirim sürecini kesersiniz. Sonuç olumsuz olursa, vergi indirim süreci zaten işlemeye devam eder

slm malülen emeklili için itirazda bulunmuştum itirazın sonucu böğle bir şey düştü internete sizce nasıl bir sonuçtur saygılar

EVRAK TARİHİ : 03.07.2014
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : TAAHHÜTSÜZ POSTA GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : DİĞER
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 04.07.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 04.07.2014 İSTANBUL SGİM GAZİ OSMAN PAŞA SGM GİDEN SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 11.07.2014 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 11.07.2014 ŞAHIS ZİMMETTEN ÇIKARILDI

Bu ifadelerden bir sonuç çıkmıyor Mehmet bey.

Merhaba öncelıkle geçmış olsun,
arkadaşım bende epılepsı hastasıyım 10 yıldırda ilaç içiyorum
neden malulen emeklı olmak için uğraşıyorsun ? %40 vergı ındırımı ıçın müracaat edip emeklı olman daha kolay olcaktır. Bende vergi indirimi sonucumu bekliyorum bakalımm

Üst Alt