Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastasıyım. Vergi indirimi başvurum sürekli reddediliyor. Ne yapmalıyım?

Hakanc

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Oturanboğa
Bilgi ve deneyimlerinizin bana da yardımcı olacağını düşünüyorum. 1 yaşından beri epilepsi hastasıyım. 2008 yılında vergi indirimi için başvurdum. % 67 lik raporummAnkara dan % 36 ile geri geldi. 2013 temmuzda tekrar başvurdum. elimde daha önceden almış olduğum % 55 oranlı rapor ile yaptığı başvurum % 28 olarak geri döndü.Anlamadığım şu raporda hastalığım ile ilgili detay bile yazmadığı halde Ankara neden düşürüyor oranı. Ben günde 2-3 kez nöbet geçiriyorum ve tek başıma banyo dahi yapamıyorum. Ayrıca sol el ve ayakta hafif hemipleji var.Beynimin yarısı yokken :) nasıl oluyor da benim oranım düşüyor. Ankara mı gitmeliyim bilmiyorum.Bir de itiraz ve mahkemeden bahsediyor arkadaşlar. Lütfen yol gösterin tüm şartlarım hazır ancak vergi indirimi yüzünden emekli olamıyorum.Akıl verin bana lütfen.Şimdiden teşekkürler

Bir de epilepsi hastaları malulen emekli olabiliyor mu? Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazar mısınız? Teşekkürler

Sakatlık oranı cetveli'ne göre aşağıdaki oranlar verilmeli... Sizin durumunuz buna uymasına rağmen mi Ankara Maliye oranı düşürüp sakatlık indirim hakkı vermiyor?

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar % 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler % 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a) Seyrek % 20
b) Sık % 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler % 70
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler % 90

slm...
Hakanc arkadaşım bende epilepsi hastasıyım.15 seneden bu yana ve bir iş yerinde 10 seneden bu yana çalışmaktayım.anlayamadıgım konu senin nöbetler nasıl ve ilaç kullanım derecen ne?bende ilk işe %40 rapor ile başladım. vardı.işe girdikten bir sene sonra vergi indirimi için başvurdum.%65 rapor aldım.ankara gönderdim raporu aynen kabul edildi.

slm hakan öncelikle geçmiş olsun 2008 aldığı raporu 67 den 37 ye düşürdüler diyon 2013 teki başvurundaki raporu ne zaman aldın heyete yeniden girmedinmi bende epilepsiyim 2013 mayıs müracaat ettim %40 rapor aldım tam sınır ankara onayladı şu an emekliyim bide kan tahlil sonuçları önemli kanda yeteri dozda ilaç varmı artı eeg filimin.

Merhaba Oturan Boğa
Evet yukarıdaki tablonun 3B ve 4 madde ksımlarına uyuyor. Acaba rapora epikriz ya da doktor yazısı falan mı eklemeliyiz? Haydarpaşa numunenin verdiği kurul raporunda açıklamalı bişey yazmıyor. Beynimde & 70 lezyon ve doku kaybı var .Tek başıma banyo bile yapamıyorum.Sağl ayakta yürüme bozkluğu sol elde his kaybı var ama hala raporum %55 den % 28 e düşürülüyor. Ne yapabilirim?
Teşekkürler

Selam alex_ 16
Nöbetlerin ne şekilde ve raporu nereden aldın? belki haydarpaşanın raporu olmuyor. biz hep oradan aldık.2013 başvurumdaki raporum eski rapordu ondan mı olmadı acaba? Çözemedim bu işi yaa :(Raporla birlikte hiçbişey gitmedi ki ankaraya kan falan da almadılar..Aklım karıştı iyice

Selam ayancık57
Benim dirençli epilepsi ve günde 8 tane ilaç içiyorum.İlaçlarım limitte. Hergün 1-2 kez nöbet geliyor ama raporum neden onaylanmıyor anlamadım. Beyinimde lezyonlar var. Acaba rapora epikriz ve tahlil sonuçları falan mı eklesek?
Teşekkülrer

Raporla birlikte test sonuçlarının da gönderilmesi lazım belki de. Aslında bunların standart uygulama olarak gerçekleşmesi gerekir. Bu test sonuçlanırını ekleyerek itiraz edin bence

Merhaba ayancık57. Kardeşim siz< nereden aldınız raporu? Yoksa farklı bir hastane mi denemeliyiz KArıştı kafamız iyice.Günde 8 adet ilaç içiyorum. Raporun bir örneği var ise bana mail olarak göndermen mümkün mü? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. burcusrm@hotmail.com

Merhaba Alex_16
Mümkünse bana raporun bir kopyasını mail atabilir misin? nerede hata yapıyoruz bilemedim. Günde 8 adet ilaç alıyorum. Günde 2-3 kez nöbet geliyor :(

Merhaba Bülent Bey
Vergi indirim yazım geldi. % 55 olan oranım maalesef %28 e düşürülmüş :( Şimdi itiraz süreci nasıl işleyecek. Vergi mahkemesine mi ankaraya mı itiraz edeceğim. Bir de sitede örnek dilekçe bulamadım :( Bu arada işten ayrılmak zorundayım bu durum itiraz süreci boyunca beni etkiler mi?
Teşekkürler

Düşürüldü, itiraz ettiniz ve yine kabul edilmedi. Doğru mu? Öyleyse, bu seefer test sonbuçlarını da ekleyerek yüksek sağlık kurunca yeniden değerlendirilmesi için itiraz etmeyi deneyin. Mahkeme süreci uzun olacağı için itirazlarla halletmeye çalışmak ilk tercih olsun. O da reddolursa, o zaman o karara karşı dava açmak lazım...

Teşekkürler Bülent Bey.
Hayır henüz itiraz etmedim. Sadece sonuc % 28 olarak işyerine bildirildi.Yani vergi indirim hakkı alamadım :( İlk yapmam gereken nedir onu bilemedim? Teşekkürler vakit ayırdığınız için. Bir de bu süreç esnasında yani itiraz ve sonucunu beklerken çalışıyor olmam şart mı?

O red kararına karşı defterdarlığa gidip yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi talebiyle itiraz edeceksiniz.

Bu süreçte çalışıp çalışmamak size kalmış... Sadece, sonuç yine başvuru yaparken çalıştığınız yere bildirilir, onu takip edin yeter.

bidahakine tüm belgelerinide gönder fotokopilerini snn durumunda brinin raporu düşmesi ilginç

Yani işleme ilk başladığım yer değil mi? Vergi dairesi başkanlığına itiraz etmeliyim? Sanki posta ile Ankaraya gönderilecek diye okumustum başka yazınızda. Yanlış birşey yapmayayım

Merhaba Bülent BeyDüşürülen raporum ve Gelir idaresi başk. gelen yazı henüz elime geçti. Hastane il sağlık müdürlüğüne itiraz et ve başka hastaneye sevk etsinler diyor. Ben de Ankaraya itiraz etmeliyim diye düşünüyorum. Ne yapacağım bilemedim Bir de itiraz dilekçesini nasıl göndermem gerkiyor posta ile mi elden mi?Teşekkürler

Giden ve reddedilen rapora güveniyorsanız, yani oranın % 40 ve üzeri olduğundan eminseniz, yukarıda yazdığım gibi, yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi için Ankara'ya itiraz dilekçesi gönderin.

Ama giden rapor hastane tarafından düşük verilmişse, ya da raporda eksik ibare bulunuyor ve bunun için Ankara oranı düşürüyor ise, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz edin ve sizi başka hastaneye sevk etsin. Oradan çıkacak rapor lehinize olursa, bu sefer 3. bir hastaneye sevk ederler büyük olasılıkla. Ve o son hastanede verilen rapor geçerli sayılır, Maliye o rapora büyük olasılıkla uyar.

itiraz etme hemen mahkemeye vermen lazım 1 ay içinde avukat bul kendine kısdan hisse uğraşma bence mahkemelerdeki olumlu sonuçları internetde nbula bilirsin avukata ver saan yardımcı olur 1 ay unutma ankaradan düşürdükleri an mahkemeye veriyorsun hakkını hemen veriyorlar

Mahkemeye vermek tamam ama, dediğim gibi, önemli olan şey bugün sakatlık oranı cetveli^Ne göre % 40 ve üzeri rapor verilip verilmeyeceği. Zİra çok çok çok büyük olasılıkla mahkeme de hastaneye sevk edip cetvele göre rapor oranının belirlenmesini isteyecek...

Merhabalar Bülent Bey
57 raporum Ankaradan %28 ile geri dönmüştü. Rapora itiraz edemedim çünki süresi bitmek üzereydi. Ben de bütün tahlil görüntüleme vs sonuçlarımla birlkte tekrar kurula girdim ve yeni rapor aldım. İst. Defterd. bu raporu ve eklerini bir dilekçe ile tekrar başvuru gibi müdürl. ulaştırın yeniden Ankara ya sunalım dediler. Cuma günü evrak teslim edicem.Sizce doğru bir yol mu izledim? Bir de acaba bana neden sürekli rapor vermiyorlar yoksa bu yüzden mi dönüyor indirim?

Yeni raporun oranı istediğiniz gibiyse tabii ki sıfırdan başvuru yapılabilir. Bu konuda özel bir süreç işletmeye gerek yok. Başvurun gitsin...

Raporun alt kısmında süreklidir ibaresi olacak rapor bu şekilde olursa geri dönmez ben %65 raporla başvuru yaptım geri çevrilmedi aynı ay içinde başladı.

Dosya No51448
TC Kimlik No
Ad SoyadHAKAN
AçıklamaİKİNCİ DERECEYE GİRDİ RAPOR DERECESİ ; % ; 70
BAŞVURU DURUMUNUZ
02.04.2014İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
05.03.2014Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
15.01.2014İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye giremediniz )
03.01.2014Diğer
04.12.2013Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
07.10.2013Hastaneden rapor bekleniyor
29.07.2013Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Aslında 5 senedir uğraşıyordum ama sonunda zafer benim.:) DARISI TÜM BEKLEYEN ARKADAŞLARIN BAŞINA.ALLAH EMEKLERİNİZİ ZİYAN ETMEZ.Son başvurum 28-02-14 tarihinde
yani tam 36 günde suçlandı. Şimdi postayı bekliyoruz hemen emekliliğe başvuracağız.İnşallah

Bülent Bey e bir sorum var.
% 70 engelli indirimi hakkımı aldım. Ancak benim raporum süreli idi. Bundan sonra emeklilik işlemimde ne gibi bir fark olacak? Yani 2 yıl sonra maaşım kesilecek mi?

Hayırlı olsun :)

Vergi indirim belgesinde bir süre kısıtlaması yoksa, emeklilikte de kontrol muayenesi istenmeyecektir.

Üst Alt