Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi için %40 rapor alabilir miyim?

derya79

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
11 senedir Epilepsi hastasıyım, geçen sene Kartal Lütfü Kırdar Hastanesine %40 çalışabilirlik raporu için başvurdum olmadı %20 verdiler. Bu sene sonunda doluyor rapor. Tekrar şansımı denemek istiyorum. İş bulamıyorum. Size sorum artık çalışamıyorum işyerinde bayılma nöbeti geçirdiğim için insanlar korkuyor çalışmam çok zor oluyor. İlaçlar çok uyku ve unutkanlık yapıyor Dr Rapor vermiyor ne yapmalıyım Raporu emekli olmak için mi? yoksa çalışmak için mi almaya uğraşmalıyım? sizce şansımı hangisine kullanmalıyım rapor verirler mi? Geçen sefer EEG bozuk çıktığı halde vermediler ayda 3 yada 4 kez bayılma nöbetim oluyor dedim zaten bayıldığım zaman 3 gün kendime gelemiyorum her yerim ağarıyor. Bana yol gösterir misiniz?

bizim burda çalışan var % 40 raporu var veriyorlar sen şansını dene

epilepsi için karsıdaki hastaneyi dene

Son düzenleme:
Size nasıl öyle yüksek rapor verdiler. Ne konuştunuz ekstra bir şey yapılıyor mu nasıl rapor veriyorlar. Çünkü İnsan ben şimdi nöbet geçirmem lazım hadi geçireyim dediği zaman geçirmiyor sonra bi bakıyorsun uyurken nöbet geçiriyorsun. Siz emekli olacak mısınız?

ben senelerdir elimde uyuşma olmasına rağmen başvurmadım engelli raporuna ve senelerdir bu durumu çekiyorum elimde uyuşma ve beynimde tekrar timör cıktı ondn dolayı ve benm elimde 3 parmakta his kaybı mevcut yani anlatablceğim türden fazlasyla seyler var ama fiziksel bi engelim yok sağ el olması malesef işime engel oluo artık cnkü şuan ki iş yerinde 12 saar çalışıyorum yani anlıcağın kolay olmadı vermeleri bu arada ben nöbet videomu da izlettim seninde nöbet geçrmelerinin videoları vs varsa herseyi anlat inşallah alrsn sende. ben emekli olmak için değil en azından iyi bi işte çalışmak için hafta sonu tatil olan artık bi iş istedğimden başvurdum cnkü fazla çalışmakran oldu nöbet artmaları el uyuşmaları.. allahtan ümit kesilmez sende dene bir ama herseyi anlat iş için zorlandıgını .

doktora her zaman oluyor de ay da deme zaten her an olabilir bu saçmalıktır ama mevzuda var sürekli kullandıgın ilaç depakin mi telcetor mu her zaman kullanıyor olmalısın bir de doktor ilaç sürekli alman için rapor vemresi lazım ve iyi bir doktor bul her gün oluyor de beyin EEG
çekilirken gece uyuma sabaha kadar ondan sonra saçalrını yıka öyle git uyumadan testlerde daha net çıkar doktorlar söylemiyor hastalara magdur ediyorlar

merhaba;
bende 15 yıldır epilepsi hastasıyım geçen ay ilk defa bu sınav için şansımı denedim ve %40 rapor verdiler ama birazda doktorların insafına kalmış bi durum bu çünkü epilepsinin dereceleri var ve en yüksek olana %40 en düşüğüne de %20 veriyorlar bende senin durumundaydım girdiğim işten çıkartıyorlardı rahatsızlığımdan dolayı şuan raporumu aldım ve inan sana bu cevabı yazarken bile kitap önümde ders çalışıyorum. Allah yardımcın olsun inşallah alabilirsin.

Şubat ayında benim emeklilik şartlarım doluyor ama geçen sene %20 verdi şimdi başvursam emeklik için verir mi çalışamıyorum dr lar anlamak istemiyor. Emeklik için başvurunca hastaneye yatırıp gözetim altına mı alıyorlar nasıl oluyor muayenesi ?

G40.8 epilepsi vergi indirimi alir mi?

G40.8 Epilepsi yüzde 40 engelli calisma raporum var vergi indirimi için basvuru yaptım. Acaba onay çıkar mi?

şimdi gideceğin hastane çok önemli nöbetler sık sık olmalı ilaçlar tegreto , depakin vb ilaçlar kulandıgın halde nöbet geçirme günlük sıklık böyle olursa

[h=3]EEG çekimlerine giderken mutlaka iki gün hiç uyuma öyle çıkıyor doktorlar söylemez çıkmasın diye[/h]engelli raporu vermemek için her türlü pisliği yaparlar sen mutlaka saçlarını yıka ve uykusuz kal iki gün hiç uyuma ancak öyle
ortaya çıkar

Sa benim epilepsi hastalığım var 2 3 ayda 1 nöbetim tutuyor hatta askerden çürük raporu verdiler duyduğuma göre devlet dairelerinde iş imkanı veriyorlarmış iş görmez raporu nerden ve nasıl çıkartıyoruz evrak gereklimi?

Emreyılmaz1388

elinde epilepsi hastası olduğunu gösterir belgelerı ve ilaç raporunu mutlaka al. ayrıca tegratol kullanıyorsan ilaç kan seviyesinede baktır. (karbamazepin seviyesi) varsa elinde eeg onları da yanında bulundur. ayda kaç kere nöbet geçirdiğini sorar doktor. eeg epilepsi hastalığı için kesin bir teşhis değil yalnızca destekler. takipli olduğun doktordan epikrizinin yanında olması da iyi olur.

Emreyılmaz1388

hastaneye gidiyorsun kendi doktoruna hocam ben epilepsi hastasıyım kullandığım ilaç bu engelli raporu almak istiyorum iş için diyeceksin ve seni muayene edip belirti var ise sana raporu verir şu varki doktorun ıyı olcak ki sana yüzde 40 rapor versin yani alabilirsin doktorun durumuna bağlı yani her doktor vermiyo ya yüzde 20 ya 30 veriyolar bazıları hiç vermiyo.bazı arkadaşların dediği gibi giderken ilacını al yanına sana sorar hangi ilacı kullanıyorsun diye ama kendi doktorun olursa ıyı olur.

Üst Alt