Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ile öğretmenlik yapabilir sağlık raporu almak ve atanmak!?

on-off

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Epilepsi den kaynaklı raporumuz var atama yapıldı.

1- Öğretmenlik yapabilir raporunda epilepsiden dolayı sorun çıkarmı ?
2- Rapor oranında bir değişiklik oluyormu ?
3- Rapor için hangi bölümlere muayne olunuyor ?
4- Atamayla ilgili karşımıza cıkabilecek sorunlar, tecrübeleri ve izlememiz gereken yolu paylaşabilirmisiniz?

merhaba,

alabileceğinizi düşünüyorum yada umuyorum ama tabiiki nihai kararı doktorlar verecektir.
önce randevu alıp sağlık (engelli raporunuzu aldığınız hastanenin) kuruluna gidiyorsunuz.
görevli memura "türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabileceğinize dair" rapor almak istediğinizi söylüyor ve size verdiği dilekçenin boş kısmına bunu yazıyorsunuz.

daha sonra 200 tl lik ödemenizi vezneye yapıyorsunuz. ve tek tek hekimleri (poliklinikleri) gezmeye başlıyorsunuz. sizinkine de nöroloji hekimi tanıyı yazacak. daha sonra sağlık kuruluna gireceksiniz ve sağlık kurulu beyanınıza binaen kararı verecektir.

..
bazı sorulara cevaplar (genel sorular)

1) sağlık kuruluna ilk işlem için randevu alacak mıyım.
genellikle zorunlu. ama randevusuz kabul eden hastaneler de bulunabilir.

2) poliklinikleri tek tek gezerken her birine randevu alacak mıyım
bazı hastanelerin böyle bir şartı uygulattığını okudum buradan ama her hastane hatta çoğu hastane yapmaz.

3) sağlık kuruluna (heyete) girmek için bize ne kadar süre sonrasına randevu verilecek (heyete başvurudan ne kadar süre sonra girilebilir)

bağlı bulunduğunuz hastaneye bağlı olarak yine değişebilir fakat ben aynı gün girdim.

4) 200 tl lik ücreti ödemek zorunlu mu?
evet

5) bu raporda oran çıkıyor mu?
hayır.

hayırlı olsun.umarım sorunsuz işbaşı yapar ve iyi bir çalışma hayatı geçiririz.

sizin sorularınıza cevaplar

1) hekimler karar verecek
2) oran çıkmıyor ,bu farklı bir rapor çünkü.(engelli raporu değil)
3) ben 7 polikliniğe muayene oldum. ordaki memur yönlendiriyor,
4) ben daha il mem e gitmedim o yüzden henüz bu soruyu cevaplayamıyorum.

Üst Alt