Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ile vergi indirimi için yeterli oranda rapor alan kimse var mı?

farukt

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
23 Eylül 2010 Güncel:

%40 epilepsi rapaorumla 18 agustos tarihi ile yaptıgım vergi indirimi başvurumun telefon ederek onaylandıgını ögrendim sizlerlede paylaşmak istedeim:)

epilepsi rahatsızlıgı olupda vergi indirimine başvurup alan bana biraz bilgi verebilir mi
%40 epilepsi raporum var sizce başvurumda oranım düşer mi,

bilgilendiren arkadaşlara teşekürler

Epilepsi rahatsızlığı bende de var. 2006 özürlülük ölçütü sınıflandırmasına uygun bir raporunuz bulunuyorsa ve çalışıyorsanız vergi indirimi alabilmeniz mümkün.

Erken emeklilik için 1 ekim 2008 den önce sigortalılığınız varsa, vergi indirimi almanız şart.
Eğer 1 ekim 2008 den sonra sigortalı olmaya başladıysanız vergi indirimi almanız şart değil. Ama alırsanız çalışırken size vergi indirimine göre daha fazla para verirler.

Bilginize.

tşkler ancıl, raporu henüz 2 ay önce aldım %40 epilepsi rahatsızlıgım var bunun yanındada ms hastasıyım fakat ms hastalıgımdan dolayı özürlü raporum yok benim endişem, ankara rapor oranımı düşürmü? , düşürürse raporuma ek olarak ms hastası oldugum içinde %10 veya %20 gibi bi oran eklemek için heyete girip cabalamam gerekecek işki bu %40 la olayı hallletmek malup heyettte ugraşmak raporu cıkarmak ölümden beter.

Epilepsi hastalarına verilen oranlar bellidir. 40-65-90 sizinki 40 olduğu için ve yeni yasaya uygunluğundan düşürme söz konusu olmaz. Tereddütünüz kalmasın. Geçmiş olsun.

cok teşekürler kardeşim içim rahatladı biraz .

sakatlık oranı cetveli der ki:
EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90

oturan boğa öncelikle yardımlarınız adına tskler: ben iki başlık altında yoruma açık yardımınızı bekliyorum öncelikle kamuda işçi olarak çalışmaktayım ve 30 yaşındayım yaklaşık olarak 15 yıldırda epilepsi hastalığıyla mücadele ediyorum geçenlerde vergi indirimi adı altında rapor için başvuruda bulundum

Psikiyatri bölümünden %25 nöroloji bölümünden ise %40 aldım toplama bölündüğünde %55 oldu ve vergi idaresi kanalınca ankaraya yolladım.

2: bu rapor sonuçta hasta olduğumun bir kanıtı ve vucut kayıp oranının %55 olduğunu ifade ediyor.b u raporun %40 altına düşmesi söz konusu olabilir'mi ve i olduğunu düşündüğümüz de bunun hukuki bağlayıcı bir çözüm yolu olabilir mi sonuçta ifadeleriniz diyorki yada kanun diyelim, Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a) Seyrek: %20
b) Sık: %40

bende de %40 bir sıkıntı söz konusu bunu belirten doktorlar olumsuz bir netice ne ölçüde doğru olur

bana bir açıklama yapabilir misiniz lütfen

Hayır, %40'ın altına düşmez. Velev ki düşürüldü, sakatlık oranı cetveli'ne aykırı değerlendirme yaptıkları için Maliye'ye itiraz eder, yeniden değerlendirme istersiniz.

oturan boğa cevap verdiğiniz için tskler ediyorum ve yazmışken yeni bir soru sorma gereksinimi duydum
mesela %55 raporumla vergi indirimi aldım ve vergi indirimden faydalanmaya başladım emekli olma vakti geldiğinde hastalığımla ilgili bir sorun kalmazsa erken emeklilikten faydalanamayacağım anlamınamı geliyor.

not:raporum sürekli şimdiden tskler

Eğer kontrol muayenesi öngörülür veya bir nedenle işgücü kaybına neden olan sakatlığınızın geçtiği tespit edilirse, evet, o temelde elde etiğiniz haklar iptal edilir.

sayın oturan boğa size daha öncede belirttiğim gibi %55 raporumla vergi indirimi için ankaraya raporumu yolladim
şimdi bu rapor olumlu sonuçla elime ulaşırsa, normal kadroyla çalıştığım kurumda engelli kadroya geçebilir miyim
yada vergi indriminden yararlanmış olmam bu hakkı otomatikman bana vermiş olmuyor mu

şimdiden tskler.

Vergi indirim başvurunuz onaylanmasa dahi %40 ve üzeri raporunuza istinaden sakat statüsüne geçebilirsiniz. İşverenin bakacağı tek şey rapordaki orandır.

%40 vergi indirimim onaylandı :)

%40 epilepsi rapaorumla 18 agustos tarihi ile yaptıgım vergi indirimi başvurumun telefon ederek onaylandıgını ögrendim sizlerlede paylaşmak istedeim:)

merhaba arkadaşlar
epilepsi rahatsızlığı olan bir yeğenim var nöbetler ayda minimum 2-3 bazen sıklaşıyor sağlık raporu alırsa buna göre ne oranda rapor verirler? yukarıdaki açıklamaları okudum ama tam bir sonuç çıkaramadım

faruk kardeş bende senin gibi epilepsi hastasıyım vergi indirimi için müracat ettim sonuç bekliyorum.Rapor oranım %40 aylık nöbetim bir iki kere jenalilze tonik kilonik.Bende senden şunu örenmek istiyorum senin rapordaki epilepsi tanın ne idi ve ay kaç nöbet oranın vardı.Acaba sizce benim raporum Ankarada onaylanılırmı bana cevap verirseniz memnun kalırım;)

faruk kardeş ben harun benim raporumda ankarada %40 olarak onaylandı bende çok sevindim darısı bizim gibi bekleyenlere :D;)

hrun;

harun arkadasım benım raporumda %40 sık sık epılepsı yazıyor.sureklı. 25 nisan malıyeye verdım.ankaraya gonderecegız dedıler ınş.onaylanır.oturan boğa arkadasımada cok tsk ederım .

inşaallah onaylanır her halde kesin onaylıyorlar günlük aktivelerini etkileyip etkilemediğini ve ayda ne kadar nöbet geçirdiğini sorarlar

ben konyadayım telefonlamı sorarlar yoksa benı cagırırlarmı hıc bır bılgım yok yardımcı olursanız sevınırım

hayır yazıyla bilgi isterler yani raporu aldığın hastaneden

Üst Alt