Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi olan ablam 1800 gün primle malulen emekli olabilir mi?

sedab

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,
benim ablam çocukluktan bu yana epilepsi hastası şu anda 36 yaşında günde 10 tane ilaç içiyo ve tabi bu ilaçların etkisiyle çalışmaya müsait değil, nöbetleri değişik zamanlarda oluyor,
1300 gün ödenmiş sigortası vardı gerisini isteğe bağlı olarak ödeyerek 1800 güne tamamladık.
malulen emeklilik için başvurduk ama sigortadakiler % 80 çalışma kaybının olması gerektiği için epilepsi hastalarının malulen emeklilikten faydalanamayacağını söylediler. ben de buna onların mı doktorun mu karar verdiğini sordum, o zaman doktorunuzdan rapor alın ankaraya gönderelim dediler
doktorları bu raporu verdiği takdirde sorun çıkıyor mu hastaneye yatırıp hastalığın seyirini izliyorlar mı? yardımcı olursanız çok sevinirim,

şimdiden teşekkürler...

Herşeyden önce malulen emeklilik için sınır %80 değil, %60'tır.
Yalnız, ablanızın ilk sigortalı olduğu tarihte maluliyeti gerektirecek düzeyde (%60) işgücü kaybının olmaması şart. Eğer böyleyse, o zaman kurum sevki ile gideceğiniz hastane maluliyet oranında işgücü kaybını onayladığında kurum malulen emekliliği onaylar.

Slm bulent abi işe girişten sonra alınmış ise rapor fark edermi

öncelikle teşekkürler,sigorta başlangıcı 1993 yılıydı, hastalığı daha sonraki zamanlarda ilerlediği için işten ayrılmak zorunda kaldı, bize raporun %80 olması gerektiğini söylediler % 60 olduğunu söylemeniz çok iyi oldu.ama şunuda söylemeden geçemiyeceğim sigorta müdürlüğüne gittiğinizde her kafadan başka bir ses çıkıyor,gerçekten bilen ve yönlendirebilen kimse yok,başvurmak için gittiğimde hastalığını sordular söyledim ve epilepsi hastalığından malulen emekli olamaz deyip geri göndermeye çalıştılar,ısrarım üzerine tedavi gördüğü doktor dan raporu istediler,bundan sonraki aşamaları buradan sizinle paylaşacağım...ilginize tekrar teşekkürler...

ilk alacağınız raporun ardından ankara sizi bölge bir hastaneye 2 hafta yatırıp hastalığınızın seyrini takip ederler,ona göre karar verirler.yatış olmadan karar vermezler,mutlaka yatacak uygun ilaç tedevisi altında nöbet tipi,süresi ve sıklığına bakıp karar verecekler.

sedap arkadaşım benim bildiğim sizin doktorunuz değil boşuna zaman kaybetmeyin sgk nın yönledireceği devlet hastanesinin heyet raporu ile gerekir .ayrıcana 3 şartı yerine getirmeniz gerekiyor 10 yıllık sigortalılık süresi 1800 prim günü yüzde 60 özürlülük raporu bakılmaya muhtaç duruda ise şartları biraz daha esniyor..yeni yasaya göre bir makalede okumuştum .500.gün süresini ödeyerek halledildiğin okumuştum ilk başta bağlı bulunduğunuz .sgk gidip başvun onlar zaten sizi hastaneye sevk edicekler..geçmiş olsun..

Kişinin malul sayılabilmesi için 1800 günlük malul, yaşlılık ve öüm sigortaları primlerini yatırmış olmaları gerekmektedir. Eğer prim gün sayınız eksik ise hizmet borçlandırılması yaparak başvurabilirsiniz. Oluşan borcu kişi kendisi ödemek zorundadır.

Üst Alt