Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi rahatsızlığı sebebiyle %20 oran verdiler!?

Serkan_97

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

yaklaşık 2 yıldır epilepsi rahatsızlığı yaşıyorum. Bu süre zarfında doktorumun verdiği ilaçları kullanıyorum yıl içerisinde de 2-3 defa nöbet geçirdiğim oluyor. Bu sebepten dolayı askere de gidemedim ve muafiyet aldım. Geçtiğimiz ay askerlik durumum netliğe ulaştığı için sabit ibr iş arayışına başladım. Bu zamana kadar da hiç çalışmamıştım okul sürecinden dolayı. Neyse güzel bir yerde iş buldum ve işe alınacaktım fakat epilepsi rahatsızlığımı söylediğimde iş yeri olarak bu rahatsızlığı geçirmiş ve atlatmış olsan dahi alım yapamadıklarını yönetim kurulu kararı olduğu söylendi. Benden eğer ilgili doktorun çalışabilir raporu vermesi durumunda kabul görebileceği söylendi. Bende sürekli kontrole gittiğim doktoruma gittim ve durumu anlattım. Bana çalışır raporu vermesinin mümkün olmadığını ve engelli raporu almam gerektiğini söyledi. Bu bilgi ile de beni engelli raporu alabilmem için heyete yönlendirdi. Sonuç olarak bana %20 engelli raporu verildi. Hak edilen belki budur bilemem ama şöyle bir sorum olacak. İş yerleri epilepsi rahatsızlığı olan hastaları alma taraftarı değil ve ağır işte çalışamaz diye de raporum olduğu için aşır işte de çalışmayacağım için iş yeri niye beni tercih etsin ki? Engelli raporum minimum %40 olsa iş yerlerinin engelli kadrosundan giriş yapacağım ve iş yeri beni tercih etme ihtimali yükselecek.

Şimdi benim ne yapmam gerek? Zaten ekonomik şartlar ülke olarak iyi değilken iş buluyorum epilepsi hastasıyım diye tercih edilmiyorum. nöbet sayım aşırı fazla olmadığı içinde %'lik engelli oranımda düşük.. Şimdi ben ne yaparım, ne yapabilirim arkadaşlar fikir verebilecek olan var mı?

Bende epilepsi hastasıyım 2 kez başvuru yapın ilkinde verilmeye biliyor bu ayrımcılık gerçekten çok kötü bir durum

% 20 lik rapora itiraz et itira edeceğin yerse il sağlık müdürlüğü il sağlık müdürlüğü seni hakem hastaneye sevk edecek heyete girince durumunu söyle işe giremiyorum işe girmek içinse işveren benden % 40 rapor istiyo diye söyle doktora başka rahatsızlıkların varsa onlar içinde başvur tavisye ederim

Aynı şeyleri yaşamışız ne yap et %20 olayını ya kırk yap yada süreli ise birdaha rapor alma bnm epilepsi değil ama olay biraz benziyor süreli idi bnmkide bnm sağlığım düzeldi şükür ama % 40ın altında kalınca iş yerleri tercih etmiyor ama engelin var hastaneye göre de yok zor durum allah yardımcınız olsun

Üst Alt