Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi rahatsızlığımdan rapor almak için ne yapmalıyım?

resul44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar askerde 10cu aydan sonra epilepsiyim diyerekten muaf ettiler şimdi hiç bir yer işe almıyor rapor çıkartırsan olur diyorlar ama bnde askerden önce yoktu epilepsi şimdide yok rapor verirlermi bana yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler

Anladığım kadarıyla çok nadiren epilepsi nöbeti geçiyorsunuz.. Ya da sadece askerde 1 kere geçirdiniz, öyle mi..? Eğer anladığım gibiyse işinize yarar bir oranda rapor alamazsınız.. En fazla % 5 alabilirsiniz.. % 40 ya da üstü bir oran almalısınız ki sakat statüsünde bir işe girebilesiniz.. Ama siz yinede gidin bir doktora.. Şansınızı deneyin.. İnşallah işe girebilmenizi sağlayacak oranda bir rapor verilir de mağduriyetiniz giderilir..

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: % 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: % 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: % 20
b) Sık: % 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: % 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: % 90

yüzde 5 alsam bi yararı varmıdır acaba bilginiz varmı??

% 5 rapor hiçbir işinize yaramaz. % 40 ve üzeri olursa yararını görebilirsiniz..

gatanın verdigi raporu götürsem işe yararmı sonuçta devlet verdi bunuda??

Sakatlık raporu almak için gittiğinizde zaten anlatırsınız durumunuzu.. Epilepsi nöbeti geçirdiğiniz için askerlikten muaf tutulduğunuzu, bunu ispatlamak içinde Gata'nın verdiği raporu bulundurun yanınızda... Ben size, % 5 diyorum ama hiç nöbetiniz olmadığı için cetvele göre böyle.. Doktorunuzun muayenesi belirler kesin durumunuzu..

Yine sakatlık oranı cetveli'ne göre, % 40 rapor alabilmeniz için sık sık günlük aktivitelerinizi engelleyen nöbetler geçiriyor olmanız lazım..

Üst Alt