Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi riski olanların ehliyet alabilmesi mümkün değilmiş. Ne yapabilirim?

cyborg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle bu sitenin yapımında, yönetiminde, hazırlanmasında ve faydalı bilgileri ile bizleri aydınlatan herkese teşekkürlerimi sunar, saygı ve sevgilerimi iletirim...

Ben 2 yıl önce beynime isabet eden ve hala beynimde taşıdığım şarapner parçası yüzünden sol tarafımdan kısmi felçliyim. Öğrenmek istediğim;

%75 özür oranım mevcut olup sol kol ve sol ayağımı kullanamamaktayım.
Otomatik vites bir aracı rahatlıkla kullanabiliyorum. Yasal değil biliyorum ama, H sınıfı ehliyet için müracaatta bulunduğumda beynimdeki şarapner parçasından dolayı epilepsi riski taşıdığımı bundan dolayı araç kullanamayacağımı beyan ettiklerinden ehliyet uygun görülmedi.
özür oranı %90 olmadığından ötv mtv muaflıgından yararlanmam için eşim adınada otomobil alamamaktayım. Ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler...

Sürücü yönetmeliğinde "c) Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır." diyor.
Yani, çok düşük ihtimalle de olsa, doktorun insiyatifi ile sürücü belgesi verilebilir de.
Bundan başka bir şansınız da yok maalesef.

cevabınız icin teşekkürler
nöbetim yok doktorla görüşmek lazım artık

Üst Alt