Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve diğer hastalıklarımdan %40 rapor alabilir miyim?

kmlklc

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben epilepsi nedeniyle askerlikten muaf oldum. Ancak firmalar epilepsi nedeniyle ya işe hiç almıyor ya da, engelli raporu al gel işe başla, diye karşılık veriyorlar.

Hastalıklarım

Epilepsi (2 yıldır nöbetim yok, ilaç kullanıyorum)

Tek Epididim Kisti

Epilepsiye Bağlı Kronik Depresyon

Amblyopia( Göz Tembelliği):
Sol 0,4
Sağ 0,6

Sol 6. Kaburgam kırık ve ters kaynadı.

Kronik Oral Aft

Alerjik Astım( Arı sokmasında anafilaksi) ilaç kullanmıyorum.

Bunun dışında Huzursuz bacak sendromundan şüpheleniyorum ama hiç muayene olmadım, bunu heyete söylemem gerekli midir?

Daha önce hiç başvurmadım, 24 yaşındayım. 2 yıldır her yerden aynı sonucu alıyorum engelli raporu istiyor işverenler ya da direk gönderiyorlar. Önceleri engelli olmayı kendime yakıştıramadım fakat artık alıştım; bir değil iki değil herkes mi aynı şeyi söyler. Bu hastalıklar ile alabilir miyim?

ozgurmeric74 KKELEBEKK OturanBoğa Kalem

değerleri yorumlarınızı ve değerlendirmenizi bekliyorum, fikir sahibi olmam adına

Son düzenleme:
öncelikle engelli raporu vermeye yetkili bir hasyaneye başvurmanız ve %40 ve üzeri oranla rapor almanız gerekiyor.

Hastalıklarınız ile alakalı raporu alıp alamayacağınız yapılacak tetkikler,tahliller sonucu belli olur. Ezbere birşey söylemek hata olur diye düşünüyorum.

ozgurmeric74

Olumlu cevap verip hüsrana uğratmamak veya olumsuz cevap vererek umutsuzluğa kapılmamam adına nezaket içerisinde verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.

Bir kaç husus kafama takıldı. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Çalışmak için engelli raporu istediğimi belirtmeli miyim? İşverenlerin zorluk çıkardığını vs.

Ve huzursuz bacak sendromu teşhisim yok. Ancak abim doktor, abimin şüphelendiğini söylemeli miyim?

Aralık 21'e gün verdiler. Ancak anlamadım, muayeneyi o gün mü olacağım yoksa o güne kadar olmalı mıyım?

muayene olacağınız hekime abinizinde meslekdaşı olduğunu söylemeniz size yararlı olur ve sözkonusu hekim sizi daha detaylı muayene eder diye düşünüyorum.ben olsam öyle yapardım. ama bildiğiniz üzere insanların karakterleri başka başkadır. çok affedersiniz tabiri caizse" kıl "bir hekime denk gelirsiniz o zaman "git abine muayene ol" diye ukala bir cevapta verebilir bilinmez tabii.

21 aralık tarihi sizin heyet tarihinizse o gün 8-9 poliklinik gezip ilgili hekimlere muayene olacaksınız,zaten heyete girmenizin sebebi engelli raporu. o muayene olacağınız doktorlarda zaten heyet doktorudur. onlar sizden test,tahlil gibi şeyler isteyip yönlendirecek. ama zaman kazanayım diyorsaniz daha yakın bir tarihe randevu alıp başka hekime muayene olup onun sevkiyle ilgili tetkiklerinizi önceden yaptırıp heyet hekimine sonucu gösterebilirsiniz.

Teşekkürler, olayın özünü anladım. Neticeyi tekrar buradan bildiririm.

Epilepsi (2 yıldır nöbetim yok, ilaç kullanıyorum)
Seyrek %20 yazıldı

Tek Epididim Kisti (Üroloji yoktu)

Epilepsiye Bağlı Kronik Depresyon->

Tedavi edilebilen psikotik bozukluk yazdı oran yazmadı...

Amblyopia( Göz Tembelliği):
Sol 0,4
Sağ 0,6
->
Gözlükle düzelen halini; 0,6-0,9 yazıldı oran yazmadı.

Sol 6. Kaburgam kırık ve ters kaynadı. Ortopedi yoktu.

Kronik Oral Aft ->oran yok dendi

Alerjik Astım( Arı sokmasında anafilaksi) ->oran yok dendi.

Şuan elde tutulur tek oran %20 pazartesi heyet var psikotik bozukluğa ve göze oran verilir mi?

Doğrusu garip bir umutsuzluk galebe çaldı.

Ben konuyu yeni gördüm. Bildiğimi söyleyeyim sana "Epilepsi" hastalarına işverenlerin bakış açısı hep olumsuz şayet tanıdık (torpil)kişiler sana referans olursa anca o şekilde işe girersin. Bilgim bu yönde.

Hakkında hayırlısı olur İnşallah.

serh@t

Zaten başvuru amacım sadece iş. Hiç kimse iş vermiyor, KPSS desen alanıma açtığı kadro en son atamada 1 ondan öncekinde yoktu. Açıkcası engelli raporu vermezlerse ne yapacağım hususunda bilgim yok.

İyi günler... 11. Ayda heyete girdim... Olan bölümler; Nöroloji, Fizik Tedavi, Göz, Psikiyatri, Dahiliye... Epilepsi hastasıyım, gözde de problem var...

Epilepsi için %20 verdiler, görme kaybı için (0.9+0.6) % 4...
Ancak rahatsızlığım ilerledi. gözde kuruluk var; epilepsi nöbetlerim arttı. Bunun dışında görünmediğim bölümler var;

Üroloji: testis kisti var 5*4 cm büyüklüğünde ve testislerin biri küçük ayrıca varikosel var; bunun dışında düşük sperm sayısı mevcut... Bu bölüme hiç görünmedim dahiliyede söyleyip sevk etmeleri gerekiyormuş.

Ortopedi; Çocukken sol 6. kaburgam kırıldı, gece sol tarafıma dönünce uyandırıyor... Bu bölüme de görünmedim.

Cildiye; Behçet başlangıcı var, karaciğer enzimlerim yüksek olduğu için ilaç tedavisine başlanmadı. Normalde kolsin kullanıyordum... (Bu bölümede heyette görünmedim dahiliye sevkediyormuş.)

Psikiyatri: Orta depresif, bundan heyete girmek istemiyorum.

Nöroloji: Epilepsi, huzursuz bacak sendromu ( epilepsiden %20 vermişlerdi, huzursuz bacağı söylememiştim hiç. Ayrıca epilepsiden askerlikten muaf raporum mevcut.)

Göz: 0,6+0,9 bunun için %4 vermişlerdi ancak göz kuruluğu mevcut ve bunun için göz suyu raporum var.

Ayrıca 3. dereceden karaciğer yağlanması ile midede peptit ülser var bunları unutmuşum.

Bunlar için yeniden heyete girmem mantıklı mı? Sadece iş istihdamı için girmek istiyorum, çünkü, epilepsi hastasıyım, dediğim zaman iş verenler; engelli raporu al gel yoksa bu şartlar altında çalıştıramayız, diyorlar.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

@ozgurmeric74 @KKELEBEKK @OturanBoğa @Kalem

Üst Alt