Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve diğer rahatsızlıklarımdan hangi oranda rapor verilir?

uğur99

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1.beyin damarlarımda tıkanıklık ve beyin harabiyeti var
2.epilepsi hastasıyım
3.hipertansiyonum var
4.Pitriazis likenoides kronika
5.göztembelliği ve yüksek astigmatım var görme keskinliğim sağ göz 20/40 sol göz 20/200 iki göz 20/40 (bunlar gözlüklü görüşlerim)
6.bel fıtığım var

bu saydığım hastalıklarımın rapor süreleri sürelimi süresizmi olur
yardım ederseniz sevinirim epilepsi nöbetlerim çok sıklaştı son 1 haftada 3 nöbet geçirdim çalışmakta zorlanıyorum .
birde hastalığımın tespitinden itibaren 6 ay tedavi şartı varmış
tahmini ne oranlar alırım

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90

Hipertansiyon % 10,
Kronika % 10
Bel fıtığı % 8-13 arası genelde oluyor, ( %23-25 gibi oranlarda verilebiliyor tahribata bağlı)

göz ve beyin için hasarlara göre değerlendirme yapılır
değerleriniz detaylı olduğu için bu kadarını diyebiliyoruz.

ilk aldığım rapor %60 engelli raporu
şu an vergi indirimi %40 rahatsızlığım eskiye göre hafiflemiş durumda

170 i aradım bana vergi indirimi(emeklilik için geçerli dediler)

artık epilepsi ye az veriyorlar

teşekkür ederim

mr sonucum bu değerlendire bilen olursa sevinirim

FfqMn6J.jpg

1raporumuzu aldıktan sonra kaç ay beklememiz gerekiyor emeklilik başvurusu için
2ilaçtedavimizin süresi önemlimi başvuru için

beyin damarlarımda tıkanıklık var

beyin damarlarında tıkanıklık var özür oranı nedir
biyin damarlarımda bir tane plak var bunun özür oranı nedir

Epilepsi hastasıyım her ay nöbet geçiriyorum 17yıldır ilaç kullanıyorum ilaç içmeyince daha sık nöbet geçiriyorum ekpsseyle hizmetli olarak atandım adliye raporumun istihdam edilmesi için yeniden istedi sürekli %40raporum %15e düştü hemde bir yıllık mağdurum şimdi ne olacak????

oranlar çok düşürüldü bu yüzdende kurumlar yeni rapor istiyor bence başka yerede gitseniz size aynı oran verilecektir raporum sürekli diyorsun o zaman yargı yolunu seç derim yapacak pek başka bişe yok

ayrıca istihdam yeri boşsa aşagıda not yokmuydu mesela ağır olmayan işlerde çalışabilir vs gibi

Not yoktu yalnızca çalışabilir ibaresi vardı bu not için gittim istihdam edilebilmek için dünyayı başıma yıktılar şimdi başka bir hastaneden çıkarmaya çlşyom olmassa idari mahkemesine dava açıcam başkaları yanmasın istiyorum umutlanmasın boş yere....

sen davanı aç sonuç umarım lehine olur diğer hastanede sanırım ekrandan görüp aynı kararı verecektir

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90
seni sanırım ikinci kategoriye koymuşlar

Davada açıcam ama hastane sonucunuda beklicem bence 2.katagoride değilim itirazımın tamamı raporumun oranına değil zaten beni bu sınava neden aldılar 1yıl çlşp umutlanıp atanıp ondan sonra. Ben bozdum oynamıyorum demeleri şaka gibi herkesin bir gururu var hakkımı helal etmiyorum emeğimi helal etmiyorum..!

sana katılıyorum ve tamamen hak veriyorum kardeşim

Beyin damar tıkanıklığı

arkadaşlar beyin damar tıkanıklıklarına ne oranda özür oranı veriliyor .şimdiden teşekkür ederim

daha net acarsan mesela hareketde falan kısıt varmı günlük yaşantını etkilyen yurumede konuşmada ?

hocam serabrovasküler hastalık tanısı konuldu .falçten bahsediyorsan vüdumda bir kol bacakta tutmamazlık yok. baş dönmesi mide bulantısı yutkunamama epileptik nöbet geçirdim birde.yanlız beyin damarlarımda bir kaç tane tıkanıklık var

Üst Alt