Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve eşlik eden diğer hastalıklarla askerlikten nasıl muaf olabilirim?

Yilmaz98

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben 99/1 celpteyim. Ilk başlarda muayene için Aile hekimimize gittik ve 2 soru sordu, sonra psikiyatriye yönlendirdi(madde bağımlılığı şüphesi ki yok ben de). Psikiyatri de pek birşey demedi ve "elverişlidir" dedi.
Ben acemi birlikte Bilecik'te, 2 hafta yaptım askerliği. 2. Hafta da depoda nöbet geçirdim(epilepsi). Revire kaldırıldıktan 1 gün sonra normal izin hakkımdan 1 hafta kullandım. Bir kaç tane hastalığımın olduğundan haberim yoktu(şimdilik). Bu sırada annem ile Nöroloji doktoruna gittik(ne olduğunu bilmiyorduk). Gittikten sonra MR ve EEG raporlarını istedi doktor. Verdik ve Epilepsi teşhisi konuldu. Ayrıca beynimde araknoid kist olduğu ortaya çıktı. Kist, biraz büyümüş. Doktor 6 ay da bir kontrole gitsin dedi.. Bu olaydan 1-2 hafta üst üste nöbet geçirdiğim oldu. Doktora tekrar gittik(nöroloji). Ve beni heyete yolladı. Heyet ise "şubesinden heyet için tekrar sevk kağıdı alması gerekiyor. Durumu çürüğe benziyor" falan dedi. Usta birliğine Konya'ya gidince sevk kağıdı aldım ve tekrar muayene olacağım.

Sizlere sorularım şunlar.

1-Ben de aşırı halsizlik var;kemik erimesi de olabilir.
Yani eşya kaldıramıyorum, aşırı güçsüzlük var.

2- Araknoid kisti, kendi isteğimle aldırmak istiyorum, aldirabilir miyim?

3- EEG sonuçları, epilepsi olsan bile normal cikabilir demişlerdi.

Arkadaşlar şimdi benim muaf olmam gerekiyor.
Doktorlar, beni muaf edemez diye korkuyorum. Çünkü ruhen ve nedenen rahatsızlıklardan dolayı askerliğimi yapamam..

Nasıl muaf olabilirim? Doktorlar muaf etmek istemez diye korkuyorum..

Doktorlara ve Komutanlara söylesem "Ben askerliğimi yapamam, çok rahatsızlığım var" falan filan diye, çare etmez mi? Ağlasam sızlasam?

Yilmaz98

1-kas eriemesi de olabilir inşALLAH kemik erımesıde olmasın ama kas erimeside.
2- drler alınması yönunde karar verırse elbette aldırabılırsın
3-eeglerın normal çıkma durumları oluyomuş demekki
drler senı muaf ederler çünkü epilepsi halk dilinde sara rahatsızlıgı askerliğine engel olabilir.nöbet tutmana manı bir durum.nöbet esnasında sara nöbeti tutarsa baygınlık geçirme durumun söz konusu komutanın ben olmuş olsam bu rıskı göze alamam
elıne belgelerınini tahlıl sonucları tetkık sonucları emg egg sonuçlarınıda al muayenye tekrar gıderken ve durumunu ızah et zorluk çıkarmadan askerlıkten muaf olacagına ınanıyom.normalde sarası olanı askere almazlar gerçi onunda şiddetli olanı hafıf seyredenı var.senın sara harıcı durumlarında söz konusu oldugu için rahat bir şekılde muaf olman gerekıyo
ALLAH yar ve yardımcın olsun geçmiş olsun

Üst Alt