Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve görme için verilecek rapor ile hangi hakları kullanabileceğim?

yahmetcoskun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi aksamlar ben hastaneye gittim sağlık kuruluna engelli rapor almak istiyorum dedim. nerelere muayene olacağımı sordu ben de göz ile nöroloji dedim. kalp göğüs de ekledim ama onlara muayene olmadım.

gözden %32 aldim.
norolojiden de epilepsi dediler %40 verdiler.

salı günü heyete çıkacağım nasıl olur ne yaparlar bilemedim bu oranı düşürürler mi.

epilepsi dediler ama bende çok sıkıntı olmuyor. %50 yı geçer mi bana verecekleri oran.

bide o belge emekli olmama vergi inidirm gibi şeylerde bana yeter mi. başka neler yapmam lazim

yahmetcoskun epilepsiden %40 gözden%32 balthazard formülüne göre
sağlık kurulu toplar %59 raporunuz çıkar
Eger kalp ve göğüstende rahatsızlığınız var ise keşke muayane olsaydınız belki oradanda puan alırdınız (3) derece yerine (2) dereceden yararlanırdınız%60 üstü oran alsaydınız toplamda

yahmetcoskun vergi indirimi için kullanırsaniz eger daha az gun ve hizmet yilı ile emekli olursunuz
2022 maaş için kullanacaksanız eger maaş farkı olur
Siz ne amacla kullanacaksaniz raporu

35 yaşındayım 4500 günüm var. hem emekli olmak. hemde vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. bi arada tekrar çalışacağım

1999 aralık uzun vade de yapılan sigorta. ama 1998 yılında staj olayım var.

yahmetcoskun %40/59 arası rapor ve
(3) derece vergi indirimi alırsaniz bu rapora emeklilik sartlariniz 18 yıl hizmet yılı ve 4080 güne tabisiniz
%60 üstü rapor ve
(2) derece vergi indirimi göre
17 yıl hizmet yılı 3840 gün tabi olursunuz
sizin günden dolayı sıkıntınız yok sadece
%59 vergi indirimine göre 2018 aralik ayında emekli olursunuz ama
%60 üstü rapor+vergi indiriminden aralık ayına kadar beklemenize gerek kalmazdı

çok teşekkür ederim umut bey. salı günü heyete girip 59 verdikten sonra tekrar muayene olup 3 alacak bisey bulsam olur mu yoksa yine hepsinden mi gireceğim bide maaş ve vergi indirimi arasında çok fark oluyor mu

yahmetcoskun kurula girdikten sonra raporunuz onanir
Tekrar rapor almak zahmetli bir iş
Pazartesi gidip hastaneyle görüşun kurula girmeden kalp ve göğüse muayene için yönlendire bilirlerse gidin
Maaşa gelince bisey söylemek zor priminize göre değişir

çok yordum sizi ama son kez bisey sorabilirmiyim heyet bu 59 u 60 çıkarabilir mi veya tam tersi doktorun verdiği oranı düşürebilir mi

yahmetcoskun önemli deil kurul genelde doktorun görüşüne uyar 59 60 olmaz eger kalbinizle ilgi nir sıkıntınız var ise dgerlendirin derim karar sizin

Ne yapmam lazım

Bugün hastaneden %59 heyet tarafında onaylanmış raporumu aldım.

Tek göz görememekden %32 ve epilepsi den %40 aldım.

heyet raporunun aslı hep sizde olsun veya gerek olursa noter suretlerini çıkartın rapor sürekli ise diğer imkanlardan yararlanırsınız öncelikle engelli kimliği çıkartmayla başlayın

Maliye hastane sevk etti.

Arkadaşlar %49 ile maliye ye evraklarımı verdim. tek göz görmüyor ve beynimde eeg çekildi epilepsi teşhisi kondu. çok önceden ilaç kullandım ama fayda etmedi.

Maliye beni hastaneye tekrar sevk etti ve ayda kaç kriz geçirdiğimi ve kullandığım ilaçları sordu.

benim sorum şu nisan da ekpps var ona girip olurda memur olursak veya bir yerde engelli diye işe başlayabiliyormuyuz.

bu maliyeden alınan indirim sadece erken emeklilik için mi lazım. yani maliyeden bu onayı almadan engelli olarak çalışabilirmiyim. hastaneden aldığım raporla.

Üst Alt