Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve işitme kaybı hastalığım var. Askerlik yapamaz mıyım?

ccc_07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 Ekim 2010 Güncel:

1 hafta önce heyete girdim ve çürük raporu aldım
egg filmmi çekildim ama raporları heyete sokmadılar çünkü sonuç:normal istiharat ve aktivasyonlu yazıyordu
nasıl normal yazabiliyorlar ben anlamadım,nöbet geçirdiğimde ben 2 gün kendime gelemiyorum ayakta düz duramıyorum,şaşırdım doğrusu neyse
işitme kaybım sağ:%63 sol:%65 çıktı ve muaf oldum

10 yıldır epilepsi hastasıyım (sabah akşam ilaç kullanıyorum)
ve ardından işitme sorunum çıktı 6-7 yıldır cihaz kullanıyorum (%50-60 işitme kaybım var her geçen yıl ilerliyor )
ve bunun ardından gözlerim bazen tembellik yapıyor,önümdeki cismi görmüyor çarpıyorum

ilk önce yıllardır uğraştığım hastalıkları yazmak istedim,konuya gireyim
askerlik vaktim geldi yoklamaya giricem 15 gün sonra,babam seni askere almazlar diyor ama ben askerlik yapmak istiyorum,bu hastalıklarımdan dolayı bana çürük raporu verirler mi ??

İhsancım, bu rahatsızlıklarından dolayı askerlikten muaf olursun. Ve sana bir abi tavsiyesi, sakın bunları söylemeyip askere gitmeyi aklından geçirme. Orada öyle zorlanırsın, öyle bir terslenirsin ki, hem askerlikten nefret edersin hem de kendinden. Kaldı ki, bu bilgileri gizlemek de suçtur. Aman diim, gençlik hevesiyle hatalı karar verme.

cevabınız için çok tşk ederim,galiba haklısınız herşeyi söylemek en doğrusu...

peki epilepsi olduğum için galiba 3-5 gün hastahanede yatmam gerekiyormuş bu doğru mu ?

rapor almak için uğraştırıyorlarmış galiba

bende epilepsi ve ms hastasıyım ayrıca lisans mezunuyum henüz gitmedim askere , bak gitsem bile büyük bir ihtimalle kısa dönem yapacam, ve cok isterdim gitmeyi :( ama saglık herşeyden önce gelir, sende bülent abimizin dedigi gibi neyin var neyin yoksa hiçbir şeyi saklamadan söyle ve muhaf ol askerden epilepsinini hafife alma....

zaten hafife alamıyorum
geçen hafta oruç tutayım dedim,akşama kadar dayanamadım,susuzluk bi yandan,karnımda acıkmıştı,eee tabi doğal olarak nöbet geçirdim ama 2 gün kendime gelemedim,nöbetten sonra bi baş ağrısı başlıyor üstüme bi ağırlık çöküyor ki anlatamam,yaşamak lazım diyebilirim...

zaten ne zaman kendimi yorsam,ne zaman karnım acıksa hemen nöbet geçiriyorum,,,askere gitsem düşünemiyorum ordaki halimi,nöbet sayım artıcaktır...

Askeri hastaneye yatırıp birkaç gün kontrol altında ilacını kesecekler ve nöbet durumunu gözlemleyecekler. Sonucunda da askerlikten muaf olacaksın.

ccc_07;

Askerlik sağlık yönetmeliğinin 12. maddesinin B1 ve D1 fıkralarına göre askerliğe elverişli değildir diye rapor verileceğini tahmin etmekteyim. Bülent beyin de dediği gibi epilepsin olduğunu teyid etmek isteyeceklerdir. Kolay gelsin.

çok tşk ederim cevaplar için,,,

peki işitme kaybı % kaç olursa muaf olunuyor??

Yönetmelikte % olarak bir oran yazmıyor. İlave nörolojik defisit yazıyor. Sizin isitme kaybınız epilepsiye bağlı değil mi?

İşitmeye dair aşağıdaki hallerde askerlikten muaf olunur:
B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

Eğer ki işitme kaybı epilepsiye bağlı ise zannetmiyorum ki böyle bir şart aransın.

Evet, tabii. Sadece epilepsi değerlendirilir ve muafiyet sağlanır. İşitmeye dair değerlendirme yapılmaz bile...

valla hocam 10 yıldır epilepsiyim aşağı yukarı 8-9 yıldır da işitme kaybım var,yani doğuştan değil,,
epilepsiye bağlı mı değil mi hiçbir bilgim yok bu konuda
zaten işitme kaybımda çok ilerledi,söyleneni düzgün anlayamıyorum bile sürekli ne ? ne dedin ? anlamadım ? diyorum...
yani anlamam için illa 2 kez tekrar edilecek,10 m ileriden biri bişey söylese onuda anlamıyorum

Tabi ki bunu muayene etmeden bilmek zor epilepsiye mi bağlı. Velev ki epilepsiye bağlı değil, yönetmelikte ilave nörolojik defisit yazıyor-epilepsiye bağlı olma şartı aranmıyor bile olabilir. Kaldı ki söylediğin derecede işitme kaybın varsa epilepsin olmasa bile askerlikten muaf olurdun. Geçmiş olsun kardeşim..

dün askerlik şubesine gittim ilk yoklamamı girdim,
10 yıldır işitme engelli olduğumu % 70 duymadığımı ve 11 yıldır epilepsi olduğumu söyledim,beni ısparta askeri hastahaneye sevk ettiler,pazartesi günü ıspartaya gidicem
bakalım bundan sonra nolucak

rapor hakkında yardım !!!

24 eylül 2010 da ISPARTA ASKERİ HASTANEYE gittim işitme kaybım olduğu için test yapıldı ama bunlar beni ANKARA ETİMESGUT ASKERİ HASTANEYE SEVK ETTİLER...

ANKARAda da ayrı bir test yapıldı ve işitme kaybımın sağ %63 sol %65 olduğu belli oldu..

bunlar sonuçları zarfa koydular salı günü tekrar ISPARTA ASKERİ HASTANEYE gidicem,heyet salı günü toplanıyormuş,,,

şimdi benim durumum acaba ne olur,çürük raporu alırmıyım ???

bide arkadaşlar bu heyet raporu nasıl verilecek...
beni kurulun önüne mi çıkarıcaklar yoksa dosyamı inceleyip öyle mi karar vericekler

ihsan arkadaş bende epilepsi hastasıydım .günde 3 kez ilaç kullanıyordum. yoklama da soruyolar herhangi bir rahatsızlığın var mı die söylemezsen bence epilepsinin farkına varmazlar ben söledim beni gataya sevk ettiler eeg çektirdiler yetmedi 15 gün gözetime aldılar ankara etimeskut hastanesinde ilaçlarını kesiyolar ve ben 4. gün nöbet geçirdim .ve bana barış da ve savaş da askerliğe elverişli değildir raporu verdiler
İşitme konusuna gelirsek yakınlarım da biriside bu durumda askerliğe almak için derecesi tespit ediliyormuş. ve arkdaş hale 5 senede bir mi yanlıçş sölemiyim yoklama alınıyor ne tam çürük veriyolare ne de askere alıyorlar .çok kötü durum senin dururmunu bilemem işitme konusunda herşeyin hayırlı kardeşim bende çok askerlik yapmak istemiştim ama olmadı orda epilepsi rahatsızlığını gizlemiş askerlik yapanların anlatanları dinliyorum askerlik değil tam bir eziyet diyorlar bi kere durumun tespit edildi nöbetlerde eline silah bile vermiyorlarmış ..zaten ben gitmek istediğimde şubedeki üst ben senin sorumluluğunu alamam demişti .hakkında hayırlısı ihsan arkadaş

hüseyin kardeşim benide ankara etimesgut hastanesine sevk ettiler...
orda egg çektiler sonra ne kadar işitme kaybım olduğunu tespit ettiler yaklaşık 6 saatte bitti benim işim yani hastanede yatmadım...

zaten egg raporunda normal aktivasyon yazıyordu ne demek istediğini anlamadım...
işitme kaybımda dediğim gidi %63-65 çıktı sonuç bu yani...

peki sen heyet raporu alırken kurulun önüne çıktın mı yoksa raporlara bakıp öyle mi karar veriyorlar ???

ihsan arkadaş ben daha öncesinde epilepsi raporum yoktu. benim de eeg sonuçlarım normal çıkıyor fakat fazla ilaç kullandığımdam epilepsi hastası olduğumu ve ilaçlarım kesildiğinde nöbetimin olacağını ispatlamak için seni bir odaya yatırıyolar .ve ben bayıldım ve askerlerden oluşan bir kurulun önüne çıktım hakkımda karar öyle verildi.(benim epilepsi raporum yoktu belki de bende ondan bu kadar arştırma oldu )hem rapor hem kurula gidiyor dosyan ya çürüğe atıyolar yada erteliyorlar sağlıkla kal

buraya sonuçları yazmayı unutmuşum...

1 hafta önce heyete girdim ve çürük raporu aldım
egg filmmi çekildim ama raporları heyete sokmadılar çünkü sonuç:normal istiharat ve aktivasyonlu yazıyordu
nasıl normal yazabiliyorlar ben anlamadım,nöbet geçirdiğimde ben 2 gün kendime gelemiyorum ayakta düz duramıyorum,şaşırdım doğrusu neyse
işitme kaybım sağ:%63 sol:%65 çıktı ve muaf oldum

Sonucu bizlerle paylaşmış olman senden sonraki arkadaşlarına da yardımcı olacak. Geçmiş olsun. Raporun da hayırlı olsun kardeşim.

tşk ederim kardeşim inş. benim için hayırlı olur

Üst Alt