Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi ve MS hastasıyım. Sizce askere alınır mıyım?

raporun varsa epilepsi hastaları askere alınmaz, gatada muayene ederler incelerler heyete çıkarsın ve her doktor imzasını atarak onaylar.

%40 epilepsi raporum var ayrıca ms rahatsızlıgım içinde haftada1 avonex igne vuruluyorum cvp için tşkler

geçmiş olsun

Bende MS hastasıyım.Ms ve epilepsi hastaları askere alınmıyor.Gerekli muayene ve radyolojik tahlil sonuçlarına bakarak sizi heyete alıp muaf raporu verilir.Hiç endişeniz olmasın. Geçmiş olsun

ms hastalıgım eskerden muaf olmama yetti bugun itibariile askerlikden muaf oldum işlemlerim
gata askeri hastanede yapıldı heyete girdim ve bittiiiiiiiiiiiiiii.
ms hastası olupda askerkikle ilgili bilgi almak isteyen bana yazabilir form içinde yardımcı olmaya calışırım

muafsınız bende epilepsi hastasıyım alacağınız raporla askerlik şuvesine gidin muaf edecekler sizi tabi askeri hastaneden sonra

arkadaşlar merhaba

ben çoluklukta epilepsi hastasıydım. elimde çocukluktan kalma raporlarım var. bu rahatsızlığım geçti sandım fakat ara ara en şiddetlisi 2005 senesinde tekrar şiddetli şekilde nöbetlerim oldu. en çok da çene kitlenmesi.
yoklamaya girdiğimde bu rahatsızlığımı söylemedim, yoklamaya 2009 da girdim en son. geçen ay mart ayında tekrar nöbetler geçirdim. geçmişte kullandığım ilaçları tekrar kullanmaya başladım. doktor raporu ile tabi.

sorum şu mayıs dönemine askere gideceğim edindiğim bilgiye göre epilepsi hastaları askere alınmıyormuş, şubeye gittim durumu anlattım mayısın başında gel silüsün kesilsin seni sevk edelim dediler.
beni nereye sevk ederler ve orada nelere tabi olurum. şubeden emekli olmuş bir tanıdık en kötü geri hizmete tabi olursun dedi geri hizmmet ne anlama geliyor? ve sevk edileceğim yerde ne kadar kalırım?
elimde epilepsi hastası olduğuma ve günde 3 kez 1 yıl boyunca ilaç kullanmam gerektiğine dair mart ayında alınmış bir raporum var ve birde çocukluğumda geçirdiğim raporum da. heyet raporu almam gerekli mi? t

eşekkürler...

Ömer, elindeki rapor çok bi anlam ifade etmez askeriye için. Şimdi sen muayene esnasında askeri hastaneye sevk talebinde bulunacaksın. Gittiğin hastanede birkaç gün yatışın yapılacak ve o arada kullandığın ilaçlar kesilecek. Geçen sürede epilepsi nöbeti geçirdiğinde askerliğe dair muafiyet kararı verilecek.

İstersen hastaneye gitmeden birkkaç gün önce sen ilacı kes. Böylece hastanede yatış süren kısalır. Çünkü, nöbet geçirene kadar seni hastanede tutarlar, ya da işte "sağlam" deyip askere alırlar.

B) 1. Nöroloji uzmanı tarafından nöbeti gözlenen veya klinikte yattığı dönemde yapılan video kayıtlarına göre nöroloji uzmanınca epileptik olduğu anlaşılan tüm epileptik nöbetler.
2. Anamnezi epilepsi ile uyumlu olan ve bu tanıyla takip ve tedavi edildiğini belirten, nöroloji uzmanına kesin fikir veren tıbbî belgeleri olan hastalar.
3. Anamnezi epilepsi ile uyumlu olup EEG’sinde spesifik bulgu (multipl diken dalga; sık ortaya çıkan lateralize veya jeneralize diken; keskin-yavaş dalga kompleksi) olan hastalar.
2. Klinik müşahade ile epilepsi nöbeti gözlenmeyen, ancak epilepsili olduğu, anamnezi ve epilepsi nöbetleri geçirdiğini belirten klinik işaretler ile tıbbî dokümanlara dayanan, uzman tâbibe kesin tanı veren, seyrek gelen epilepsiler.
[...]
D) 1. Epilepsi tanısı 12 nci madde B dilimine göre konulan ve ilave olarak nörolojik defisiti veya etyolojik görüntüleme bulgusu veya ilaca dirençli epileptik nöbetleri olan hastalar.
NOT: Kardiyazol aktivasyonu ile epilepsi nöbeti uyarılanlar epileptik kabul edilmez.

bir konudada fikrinize ihtiyacım var. şuan 89 kiloyum boyum 1.69 bu şuan için bir etki yapar mı çünkü 2 ayda ilaçlar yüzünden yaklaşık 13 kilo aldım. ve birde yattığım süre içerisinde nöbet geçirmezsem beni maksimum kaç gün orda tutarlar?şu yüzden soruyorum 1 haftadır ilaç alamadım ama bir nöbetim olmadı, orada bu süreç uzarsa ve nöbet geçirmezsem fakat gittiğim yerde(askerde) geçirirsem nolur? bir fikriniz var mı? teşekkürler..

Hüseyin'İn yazdığı gibi, askere gitmeden önce epilepsin tespit edilemezse, askere alırlar, ama orada nöbet geçirirsen, hastaneye sevk olursun ve o andan itibaren askerliğine son verilir.

arkadaşlar son bir sorum daha olacak. ben mart ayı başında 74 kilodaydım. 2martdan bu yana geçmiş yıllardada kullandığım 2 ilacı kullanıyorum. şuan ilacı almaya başlayayı neredeyse 2 ay olacak ve ben bu şüreçde yaklaşık 16 kilo aldım şuan 90 kiloyum. şu yüzden biraz tedirginim. şayet hastanede bir nöbet geçirmezsem beni askere aldıklarında kilom yüzünden spor ve eğitimlerde çok zorlanıcağımı düşünüyorum. yavaş yavaş kendimi hazırlıyırum ama 1 km yolu bile koşuyla tamamlayamıyorum nefes nefese kalıp tıkanıyorum. ilaçlardan önce böyle bir problemim yoktu. hastaneden askerlik yapar derlerse tekrar tecil hakkım var mı? 83 haziran doğumluyum. 2012 mart ayına kadar tecilim vardı şubat ayında bozdurdum tecilimi. cvplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

herkeze tekrar merhaba bugün gideceğim yer belli oldu HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIGI KÜTAHYA mayıs 23 de teslim oluyorum ALLAH'ın izni ile.
şuana kadar gösterdiğiniz yollarla beni aydınlattınız. yerimi öğrenmeye gittiğimde hastaneye sevk isteyip istemediğimi sordular? istemedim. gideceğim yerde tekrar muhayene olacakmışım orada onlar zaten gönderirmiş.
ama bir arkadaş keşke isteseydin şubenden dedi gittiğin bölükde seni zor durumda bırakırlar dedi? niye ordan istemedin sevk gibi falan filan?
sizce ne yapmalıyım gitmeden sevk istiyim mi? oradan mı istiyim?
doktorumla görüştüm şuan ilaçlarımı düzenli olarak aldığım da bir nöbetim olmuyor bu askeriyede beni nasıl etkiler dedim bana 2. sınıf muamelesi görürsün dedi. hele orda spor esnasında falan bayılırsan kaçmak için yapıyorsun bile derler dedi. kısaca zorlanırsın dedi.
ama yinede gidicem. herhalde numara yapmadığımı anlayan bir insanoğlu çıkar. Hayırlısı...

tektar görüşemezsek bilgiler için çok teşekkürler, haklarınızı helal edin! hüseyin ve bülent kardeşlerim.

Orada da sevk alabilirsin gerçi ama, benm olsam gitmeden önce sevk alır ve durumu tespit ettirmeye çalışırdım.

Merhabalar ben ms hastasıyımm doktorumdan raporumda var perşembe günü gataya gidicem mr çekildğini öğrendim fakat belden su alınyor mu bilmiyorum bana bilgi aktarabilir misin?

bende de epilepsi hastalığı vardı. Cerrahpaşa'da ki Prof.Dr. Çiğdem Özkara (doktorum) ayağın sağlam olsaydı bile seni askere almazlar diyordu.

Askerlik başvurusunda MS hastalığıın teşhisi için belden su alınıp alınmadığını bilen var mı?

Belden alınan sıvı, BOS yani (beyin omurilik sıvısı).Çekilen MR larda ms plakları gözüküyorsa BOS almaya gerek kalmaz.Tanı olarak MS olup olmadığı şüphesi varsa kesin tanı için BOS sıvısı alınır.Alınsada iğne çok ince ,ağrı yapmaz.Sadece bos sıvısı alındığı için baş ve bel ağrısı yapabilir.Bol su ,çay ve kahve içerek bu sorun giderilir.Sezeryan ameliyatlarında yapılan spinal anestezi iğnesiyle aynıdır.

mrb bende ms hastasıyım gecen yıl gataya sevk edildim mersinden , şunu bilmelisinki ms hastalıgın gatada yapılacak tetkiklerde gercekden varsa alınmassın gata kesinle kendi emar görüntülerini kullanıyor yani dışardan cekip gitme ayrıca bi kaç tetkik daha yapıyor wep filan diye her neyse, bunların dışında belden bos sıvısı alınmadı , senden isterlermi bilmem heyete girdim bana askerlige elverişli degilsin dedi :p benimle birlikde 4 kişi daha vardı benimle aynı ms onlarda alınmadı başkada kayde deger bişey yok genede merak ettigin bişey varsa özelden yaz sorularını geçmiş olsun.

Üst Alt